Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» :ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Κρανίδι 2/11/2016
ΠΡΟΣ :
- Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας
⦁ Αντιδήμαρχο κ. Ι. Αντωνόπουλο

ΚΟΙΝ. :
⦁ Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ : ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Κύριε Πρόεδρε,
από εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα πληροφορήθηκα σε παραπολιτικό σχόλιο της ότι αν και είναι στη λίστα των εφημερίδων που σύμφωνα με το Υπουργείο έχει τη δυνατότητα δημοσιεύσεων και προκηρύξεων, ο Δήμος μας παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία και δεν στέλνει τα δύο τελευταία χρόνια (2015-2016) ούτε δημοσιεύσεις, ούτε προκηρύξεις έργων και διαγωνισμών.
Με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου της μειοψηφίας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ζητώ να μου παραδώσετε τα εξής:
Α) Για τα έτη 2015-2016 αναλυτικό πίνακα ποσού δημοσιεύσεων και προκηρύξεων για όλες τις εφημερίδες (ημερήσιες και εβδομαδιαίες) του Νομού μας με τα αντίστοιχα παραστατικά.
Β) Σχετική νομοθεσία που προβλέπει την υποχρεωτικότητα της συνεργασίας του Δήμου με όλες τις εφημερίδες που είναι στην αντίστοιχη νόμιμη λίστα του Υπουργείου Τύπου.


Γ) Αντίγραφο του προϋπολογισμού για τα ποσά που δαπανήθηκαν τα οικονομικά έτη 2015-2016 και αφορούν τον κωδικό των δημοσιεύσεων, προκηρύξεων και ανακοινώσεων.
Κύριε Αντιδήμαρχε,
Είναι συνταγματικό δικαίωμα ο εκδότης της εφημερίδας «Αργολική Ανάπτυξη» να ζητάει την τήρηση της νομιμότητας και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας σε συνεργασία με την οικονομική Υπηρεσία απαιτείται να την εφαρμόσει. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύει η πατρίδα μας ,οι οικονομικοί αποκλεισμοί  από όποιον και αν προέρχονται δεν είναι δείγμα ούτε πολιτισμού ούτε δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι σε επαγγελματίες – πολίτες.
Ζητώ να μάθω τι συμβαίνει, αν αληθεύει αυτή η σημαντική καταγγελία. Είναι θέμα δημοκρατίας η τήρηση της νομιμότητας, η δίκαιη μεταχείριση των ανθρώπων των ΜΜΕ, η κατάργηση των εξαρτήσεων και της καθοδηγούμενης πληροφόρησης από όποιον και αν προέρχεται. Επειδή πιστεύω στη δημοκρατική σου ευαισθησία ζητώ να μου παραδώσετε τα στοιχεία και φυσικά αν ισχύει η καταγγελία να αναθεωρήσετε άμεσα την πολιτική σας και να τηρήσετε την νομιμότητα. Για να μην υπάρχουν εις βάρος σας αλλά και των άλλων μελών της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και των Υπηρεσιών του Δήμου μας δυσάρεστες εξελίξεις – αστικές και ποινικές τιμωρίες.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»