Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Γιάννης Γκιόλας: Σημαντική η παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού στο Ναύπλιο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ως    ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης  Γκιόλας την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού  κ. Λυδίας Κονιόρδου στο Ναύπλιο.

 Με  την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ναύπλιο η κ. Κονιόρδου  είχε τη  δυνατότητα να ενημερωθεί   απ ευθείας από  την προϊσταμένη   της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου σε συνάντηση που είχαν στην έδρα της Εφορείας, παρουσία του  βουλευτή Γιάννη Γκιόλα      , για όλα τα ανοιχτά  θέματα   που  είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η   υπουργός   στη συνέχεια, πραγματοποίησε  σύντομη επίσκεψη στο  Αρχαιολογικό Μουσείο και στα γραφεία της Εφορείας  Αρχαιοτήτων , ενώ είχε προηγηθεί μετάβαση στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου  και στο παρακείμενο ενετικό κτίριο όπου   η κ. Κονιόρδου, διαπίστωσε τις φθορές και την αναγκαιότητα  συντήρησης ,  αφού για πολλά χρόνια δεν   είχαν γίνει οι  απολύτως απαραίτητες εργασίες .

Ακολούθησε ευρεία  σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια  για όλα αυτά τα θέματα και  εξετάστηκε διεξοδικά η πορεία σύνταξης των αναγκαίων μελετών  και οι πιθανοί τρόποι χρηματοδότησης  των έργων αποκατάστασης (  Αγίου Γεωργίου και Ενετικού)  από περιφερειακά κλπ προγράμματα του ΕΣΠΑ , καθώς το ΠΔΕ του Υπουργείου  Πολιτισμού  είναι ιδιαίτερα περιορισμένο.

Στη σύσκεψη  συμμετείχαν  ,εκτός της Υπουργού,  οι βουλευτές   Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Μανιάτης,  ο   Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος, ο Μητροπολίτης κ.κ,. Νεκτάριος, , ο Περιφ. Σύμβουλος Γιωργος Γαβρήλος, η Έφορος Αρχαιοτήτων κ. Παπαδημητρίου και
αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες .Ακολούθως η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα του ΥΠ.ΠΟ.  όπως τα έργα στο Μπούρτζι,  στην Ακρόπολη της Τίρυνθας ( αυτά οδεύουν στην ολοκλήρωση) , οι απαλλοτριώσεις στον περιβάλλοντα χώρο της Αρχαίας Ασίνης , το ενιαίο εισιτήριο αρχαιολογικών χώρων -μουσείων κλπ.

  (για αυτά  τα ζητήματα έγινε ενημέρωση  διεξοδική από την κ. Παπαδημητρίου)

Μετά τη σύσκεψη  η κ. Κονιόρδου , συνοδευόμενη από τον βουλευτή.   Γιάννη Γκιόλα , τον συντονιστή της ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Παπαδόπουλο και στελέχη επισκέφθηκε την ΄΄Πύλη Πολιτισμού ΄΄ στο Ναύπλιο και την΄΄ Πολιτιστική Αργολική  Πρόταση΄΄ στο Άργος. Είχε τη δυνατότητα  από τα Διοικητικά Συμβούλια και μέλη  των δυο φορέων  να ενημερωθεί για την πλούσια  πολιτιστική  και κοινωνική τους δράση . Πρόκειται για συλλόγους που χωρίς πολλά μέσα αλλά με  κατάθεση ψυχής και εθελοντική διάθεση , σε πείσμα των καιρών, προσφέρουν πολλά στην τοπική κοινωνία.

Το πρωί  της ίδιας μέρας η κ. Κονιόρδου είχε επισκεφτεί το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, στο Ναύπλιο  όπου ενημερώθηκε για την  πολύχρονη προσφορά του  στην παράδοση και στον πολιτισμό.

΄΄ Εκτιμώ    ότι η  επίσκεψη στην Αργολίδα της  κ. Κονιόρδου  ήταν σημαντική για το νομό  καθώς η Υπουργός Πολιτισμού  σχημάτισε άμεση και προσωπική άποψη για πολλά θέματα  και σε  συνεργασία με τις υπηρεσίες του  Υπουργείου Πολιτισμού θα  εξετάσει τις λύσεις που  απαιτούνται ,  δήλωσε ο κ. Γκιόλας.