Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Σήμερα στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου ομιλία για την Οδική Ασφάλεια

ΟΜΙΛΗΤΗΣ ''ΙΑΒΕΡΗΣ'' ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΚΟΥΙΖΟΣ

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΚΑΤΣΑΒΗ ΣΤΑΘΗ & ΚΩΣΤΑ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ - ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΒΗΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ Κο ΜΑΝΩΛΗ ΤΡΙΓΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ .

"Έφυγε" ο ζωγράφος Παν. Τέτσης

Πέθανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε ηλικία 91 ετών, ο δάσκαλος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης. Ο "αιώνιος έφηβος", αφήνει πίσω του πολύ σημαντικό έργο.

nooz 
  Αρκεί να έχεις βρεθεί μια και μόνο φορά μπροστά σε ένα έργο του για να καταλάβεις τι σημαίνει χείμαρρος χρωμάτων. Αρκεί να έχεις σταθεί λίγα μέτρα πιο μακριά από το τελάρο του και χωρίς να προσέξεις αν έχει ζωγραφίσει ένα φιλικό του πρόσωπο, ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια ή αν είχε χτίσει από την αρχή με τα χρώματά του τα βράχια της αγαπημένης του Υδρας, να κλείσεις τα μάτια και να γίνουν όλα μπροστά σου χρώμα.

Κι εκείνος αεικίνητος, με ευκινησία σχεδόν εφηβική, να ελίσσεται ανάμεσα σε όλα τούτα, να έχει όρεξη να μιλήσει για πολιτική και ιστορία, για τέχνη ή για τον καιρό, χωρίς να χαρίζεται σε κανέναν και συχνά γκρινιάζοντας για όσα τον ενοχλούσαν στη δημόσια ζωή.

MIA NOΣΤΑΛΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΛΙΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ



Κάθε Καθαρά Δευτέρα μνημονεύω όχι μόνο τον Λαπαθιώτη και την μποέμικη ζωή του με το πικρό της καταστάλαγμα: "Μοναδική ευχάριστη του χρόνου εποχή ήταν για μένα μονάχα το Καρναβάλι'', αλλά και τον Ταχτσή με την επίσης μισοτελειωμένη αυτοβιογραφία του : ''.. τον πρώτο μου χαρταετό τον πέταξα στο Λόφο του Φιλοπάππου - μα ο σπάγγος του μπερδεύτηκε με τον σπάγγο του χαρταετού ενός άλλου αγοριού, εκεινού ο χαρταετός ξεμπλέχτηκε κι εξακολούθησε να πετάει περήφανα, ο δικός μου έπεσε κι έγινε κουρέλι..'' Σκέφτομαι το καθοριστικό δυαδικό σχήμα που αποτέλεσαν ,χρόνια, για μένα - οι αστρολόγοι θα το ονόμαζαν ''τα φώτα'' μου. ΄Ηλιος και Σελήνη, για να κάνω ταινίες, να γράψω βιβλία, να συμπληρώσω κενά. Μετέωρα και Σκιές, και Ψυχοσάββατων ψυχές.

Με τις ευχές μου για χαρούμενες Απόκριες και καλή Σαρακοστή.

ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ



ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ 

Δημήτρης Τουτουντζής 

Ο περιηγητής Coiseul Gouffier, πρεσβευτής της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη γράφει:
    «Ανάμεσα στο ελληνικό έθνος υπάρχει μια φυλή, χωρίς κτηματική περιουσία, κάπου δύο χιλιάδες ψυχές, που ζει από τη ληστεία. Λεηλατούν τους θαλασσινούς με τις πειρατικές επιδρομές τους. Άλλοτε χρησιμοποιούν καράβια και άλλοτε ενεδρεύουν πίσω από τους βράχους των ακτών της Μάνης πότε η τρικυμία θα παρασύρει ως τους κρυψώνες τους κανένα καράβι προσφέροντας εύκολη και σίγουρη λεία».
    Αλλά δεν περιορίζονταν στη ληστεία των καραβιών οι Μανιάτες πειρατές. Αιχμαλώτιζαν και τους επιβάτες και τους πουλούσαν στους Οθωμανούς.
    Ο Άγγλος κληρικός και διπλωμάτης Covel που έμεινε επτά χρόνια (1670 – 1679) στην Πόλη και ταξίδεψε σ’ όλες τις χώρες της Ανατολής περιγράφει στο χρονικό του πώς Άγγλοι ναύτες και αξιωματικοί τριών πολεμικών καραβιών που παρέπλεαν το Ταίναρο έπεσαν σε ενέδρα που είχαν στήσει οι Μανιάτες το 1670 με αποτέλεσμα να αιχμαλωτισθούν πολλοί και να πληρωθούν λύτρα για την απελευθέρωσή τους.
    Τα καράβια πόδισαν στην Ελαφόννησο, στον κόλπο της Κολοκυθιάς και τα πληρώματα βγήκαν στην αντικρινή στεριά για νερό και εφόδια.
    «Ξαφνικά παρουσιάστηκε μπροστά μας ένας γέροντας Έλληνας βουνίσιος. Φορούσε φτωχό ρούχο, χοντρή πατατούκα και πλεχτή πουκαμίσα. Αντί υποδήματα και κάλτσες είχε τυλίξει τις πατούσες του με κομμάτια βοϊδοτόμαρο, με την τρίχα απ’ έξω, δεμένα με λουριά. Νομίζω πως δεν τα είχε βγάλει ποτέ από τα πόδια του. Μ’ αυτά όμως τα υποδήματα μπορούσε ν’ ανεβοκατεβαίνει τους βράχους με μεγάλη ευχέρεια. Σίγουρα τα ίδια φορούσε και ο αρχαίος Ησίοδος. Στο κεφάλι φορούσε ένα σκούφο από

Δολοφονήθηκε η οικολόγος ακτιβίστρια Μπέρτα Κάσερες

Η ακτιβίστρια οικολόγος από την Ονδούρα, Μπέρτα Κάσερες, δολοφονήθηκεαπό αγνώστους που την πυροβόλησαν ενώ επέστρεφε στο σπίτι της, στη Λα Εσπεράνσα, περίπου 200 χλμ βορειοδυτικά της Τεγκουσιγκάλπα, ανακοίνωσε η οικογένειά της.
Η αστυνομία υποστήριξε πως η επικεφαλής του Συμβουλίου των Πολιτών των Οργανώσεων των Αυτοχθόνων Λαών της Ονδούρας (Copinh), η οποία είχε βραβευθεί το 2015 για τους αγώνες της στην προάσπιση του περιβάλλοντος, σκοτώθηκε από κλέφτες, «αλλά γνωρίζουμε όλοι πως ήταν για τον αγώνα της» υπέρ του περιβάλλοντος, δήλωσε η μητέρα της, η Μπέρτα Φλόρες, στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo.
«Η αστυνομία λέει πως της επιτέθηκαν για να την κλέψουν αλλά είναι ένα πολιτικό έγκλημα της κυβέρνησης» της Ονδούρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάρλος Ρέγες, επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Λαϊκής Αντίστασης (FNRP).

Άνοιξη


















Στην Ερμιόνη, περιμένοντας το χειμώνα...

DETOUR EXHIBITION

Υπό τον διακριτικό τίτλο Detour («αλλαγή πορείας») 21 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντιούνται στην Αθήνα και προσφέρουν τα φωτογραφικά τους έργα για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών που βιώνουν το δράμα της προσφυγιάς.
Πάνω από 5.000 ανήλικα παιδιά βρίσκονται ασυνόδευτα στην Ελλάδα, από μια χώρα στην οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Κάποια θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ δεκαεφτά παιδιά θα ζήσουν στην Αθήνα, σε ένα σπίτι στα Εξάρχεια έως την ενηλικίωσή τους. Detour από την Αθήνα προς όλο τον κόσμο. Αλλαγή πορείας, αλλαγή ζωής.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι (με αλφαβητική σειρά):
Erikos Andreou, Jacopo Benassi, Luca Campri, Mara Desypris, Bill Georgoussis, Zach Gross, François Halard, Amit Israeli, Yiorgos Kaplanidis, Vassilis Karidis, George Katsanakis, Thanassis Krikis, Vangelis Kyris, Matthieu Lavanchy, Yorgos Mavropoulos, Joachim Mueller Ruchholtz, Nikos Papadopoulos, Johan Sandberg, Spiros Staveris, Kasia Wozniak, Paolo Zerbini

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τη στήριξη του ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων στα Εξάρχεια. Η έκθεση φιλοξενείται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 82 και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαρτίου.
Περισσότερα στο www.detour-exhibition.com
hommemagazine 

«Τελειοθηρία»


Γράφει η Αθανασιάδου Μαρία – Ψυχολόγος
Η εμμονή στην «Τελειότητα» και το ατέρμονο κυνήγι του «Αψεγάδιαστου» ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους …!! Ναι μεν βγαίνει ασυνείδητα ως μία εσωτερική ανάγκη, η οποία αν δεν ικανοποιηθεί … ενδέχεται να «τιμωρήσει» … αλλά τελικά, όπως και να έχει, προκαλεί απίστευτη ψυχική και σωματική κούραση και στον «Τελειομανή» και στους γύρω του.
Η «Τελειοθηρία» από τι προκαλείται; Όταν ένας άνθρωπος θέλει τόσο πολύ να έχει under control τα πάντα στη ζωή του … να είναι όλα σε τάξη … να μαζεύει μόνο επιτυχίες … κατά βάθος τι θέλει να κερδίσει;
Η απάντηση είναι μία και μοναδική … Την επιβεβαίωση, την επιβράβευση και την αποδοχή !! Συνήθως, οι ενήλικες που είναι «Τελειομανείς» στην ζωή τους, ως παιδιά έχουν εισπράξει σε μεγάλο βαθμό την επίκριση και την αδιαφορία, μπήκαν αρκετά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σε διατεταγμένη υπηρεσία και με στόχο την υπεράσπιση των μεγάλων επιχειρηματικών και εργολαβικών συμφερόντων ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αναστάσιος Χειβιδόπουλος συνεχίζει να εκτοξεύει απειλές κατά της Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας, Ευαγγελίας Τσατσούλη.

Ενοχλήθηκε φαίνεται ο Αντιπεριφερειάρχης σφόδρα από την ανακοίνωση του Σωματείου και τις θέσεις του για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη διαφωνία του με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Γίνεται σαφές για ακόμη μια φορά ότι σχεδιασμοί που οδηγούν σε πλήρη ιδιωτικοποίηση τη διαχείριση των απορριμμάτων εξυπηρετώντας συμφέροντα μόνο των μεγαλοεργολάβων και όχι της Τοπικής Κοινωνίας, βρίσκει απέναντί τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση οι οποίοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω για τίποτα και για κανένα.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πρόκειται να περάσει. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το συμφέρον των Δημοτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι απειλές, οι ύβρεις και οι εκφοβισμοί του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Αναστάσιου Χειβιδόπουλου εναντίον της Προέδρου Ευαγγελίας Τσατσούλη και των εργαζομένων είναι λοιπόν μάταιες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στην Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας. Τους καλεί να μη κάνουν βήμα πίσω στις προσπάθειες φίμωσής τους και στην υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
  Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                                       Βασίλης Πετρόπουλος

Ημερίδα για τη διαχείριση Καταστροφών σε Πολιτιστικά Ιδρύματα της Ελλάδας

Η Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π-Φορέα του Υπουργείου Παιδείας), με τη φιλοξενία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Κ.Ε.Σ.) του Πανεπιστημίου του Harvard, θα διοργανώσει ημερίδα με θέμα:  Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστροφών σε Πολιτιστικά Ιδρύματα της Ελλάδας, στο τέλος Μαΐου. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Κ.Ε.Σ. στο Μέγαρο Ιατρού (πρώην Δημαρχείο) στο Ναύπλιο. Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της ημερίδας και το πρόγραμμα , θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.iep.edu.library.

Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες πολιτιστικών ιδρυμάτων (Συντηρητές, Μουσειολόγους,  Αρχαιολόγους, Βιβλιοθηκονόμους , Αρχειονόμους) και προτίθεται να  καλύψει  ένα σημαντικό κενό ενημέρωσης για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών  στα πολιτιστικά ιδρύματα της  χώρα μας.

Για την καλύτερη  διοργάνωση της ημερίδας και επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε:
Βιβλιοθήκη Ι.Ε.Π., Μαρία Λυρατζή, 2106014206 / e-mail: library@iep.edu.gr

Τι είναι το Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστροφών

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

«Κατηγορώ» από τους 90 γνωστότερους Αυστριακούς συγγραφείς για την ενοχοποίηση της Ελλάδας στο προσφυγικό


tvxs
Ένα δριμύτατο «κατηγορώ» εναντίον της «απαράδεκτης ενοχοποίησης» της Ελλάδας σε σχέση με την προσφυγική κρίση, απευθύνουν προς πάσα κατεύθυνση, και κυρίως προς την αυστριακή κυβέρνηση, οι 90 γνωστότεροι συγγραφείς της Αυστρίας, ανάμεσά τους η βραβευμένη με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ελφρίντε Γέλινεκ, σε μακροσκελή Διακήρυξη Διαμαρτυρίας, που θα επιδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στην αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση και θα παρουσιαστεί προς συζήτηση και για προσυπογραφή από άλλους διανοούμενους, στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Λειψία.
Στη Διακήρυξή τους, η οποία κοινοποιήθηκε σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο στη Βιέννη, οι Αυστριακοί συγγραφείς τονίζουν πως

Απονεμήθηκε το "Βραβείο Μόραλη" στον Παναγιώτη Τέτση

Photo Copyright - ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Ήταν "κρίμα", όπως σημείωσε και ο ίδιος, που η κατάσταση της υγείας του Παναγιώτη Τέτση δεν του επέτρεψε να παραστεί στη σεμνή αλλά ουσιαστική τελετή, το βράδυ της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου του απονεμήθηκε το κρατικό βραβείο εικαστικών τεχνών «Γιάννης Μόραλης».
Ήταν ο μεγάλος απών από μια τελετή όπου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος απένειμε το βραβείο, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, υπουργοί, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, αλλά και πλήθος καλλιτεχνών.
Στην κατάμεστη αίθουσα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, αφού συνεχάρη το ΥΠΠΟ για τη θέσπιση του βραβείου, είπε πως, αν ζούσε ο Μόραλης, θα απένεμε το βραβείο στον Τέτση, τον «κορυφαίο εν ζωή εκπρόσωπο της ελληνικής ζωγραφικής», ο οποίος αποτελεί, για τον χώρο των εικαστικών, «ό,τι ο Ελύτης για τον χώρο της ποίησης». Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του ζωγράφου ο γιος του.
Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, αφού

Μια βόλτα στο «Σπήλαιο των Ελεφάντων» στην Κρήτη



Το μήκος του σπηλαίου είναι 160 μέτρα ενώ η είσοδός του βρίσκεται περίπου 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στoν πυθμένα του είναι πλήρως καλυμμένο με νερό, αλλού πιο ρηχά και αλλού πιο βαθιά φτάνοντας ακόμη και τα τέσσερα μέτρα.
Στο σπήλαιο υπάρχουν σταλακτίτες και σταλαγμίτες με κοκκινωπό χρώμα πράγμα το οποίο οφείλεται στην περιεκτικότητα αλουμινίου και σιδήρου. Κατά την εξερεύνηση βρέθηκαν παλαιοντολογικά ευρήματα, και εκτός από οστά ελεφάντων η μελέτη έδειξε και

ΝASA: Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 900 ετών στην ανατολική Μεσόγειο

huffingtonpost
Η περίοδος ξηρασίας που άρχισε το 1998 στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και του Λεβάντε (Κύπρος, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Συρία, Τουρκία) είναι πιθανότατα η χειρότερη των τελευταίων 900 ετών, σύμφωνα με νέα μελέτη της NASA.
Οι επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας κατέγραψαν την ιστορία των ξηρασιών στη Μεσόγειο μελετώντας τους δακτυλίους των δέντρων στο πλαίσιο μιας προσπάθειας κατανόησης του κλίματος της περιοχής και τι προκαλεί τη μετακίνηση νερού από και προς τη συγκεκριμένη περιοχή. Οι λεπτοί δακτύλιοι υποδεικνύουν χρόνια ξηρασίας, ενώ οι πιο παχείς υποδεικνύουν χρόνια κατά τα οποία το νερό ήταν άφθονο.
Πέραν των πλέον ξηρών ετών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μοτίβα στη γεωγραφική κατανομή των ξηρασιών, κάτι που αποτελεί σημαντική βοήθεια για τον εντοπισμό των αιτίων. Μαζί, αυτά τα δεδομένα δείχνουν το εύρος των φυσικών εξελίξεων που

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΥΓΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 1ου ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ



Η Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας και ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους οργανώνουν την Παρασκευή και το Σάββατο, 11 και 12 Μαρτίου 2016, εξόρμηση στη Μονή Αυγού με σκοπό να βοηθήσουμε τη διοργάνωση του αγώνα “Μονή Αυγού Trail Race” και, παράλληλα, να πεζοπορήσουμε στα μονοπάτια που θα ακολουθήσει και ο αγώνας.

Το βράδυ της Παρασκευής θα διανυκτερεύσουμε στον ξενώνα της Μονής και το Σάββατο το πρωί θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα και όσοι από εμάς το επιθυμούν θα στελεχώσουν δύο σταθμούς της διαδρομής του αγώνα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου

Στη συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης στις 24 Φεβρουαρίου σχολιάσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για τα βιβλία Νόμος περί τέκνων του Ίαν Μακγιούαν και το Κρεοπωλείο των μοναχικών της Ζιζής Σφυρή.   
Πώς μπορεί να συμβιβάσει και να εναρμονίσει μια καριέρα ανώτερη δικαστικός το απαιτητικό επάγγελμά της με τις ανάγκες της σαν γυναίκα; Πώς κατορθώνει να αποδίδει δικαιοσύνη σε θέματα που αφορούν το οικογενειακό δίκαιο,να αποφασίζει για την ευζωΐα παιδιών που ζουν σε προβληματικές,αστικές οικογένειες ή όταν καλείται να αποφασίσει ακόμη και για θέματα ευγονικής,ούσα άτεκνη λόγω ηθελημένης ατεκνίας;Τα καταφέρνει πάντοτε ή αδυνατεί να διαχειριστεί ένα πρόβλημα όταν ξεφεύγει από τα όρια του τυπικού και ο συναισθηματικός κόσμος των παιδιών είναι μια παράμετρος που σταματά με τη λήψη μιας δικαστικής απόδοσης;Μήπως η τελευταία υπόθεση που την απασχόλησε, της δημιούργησε συναισθηματισμούς και

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

sm1
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας  Δημήτρης Σφυρής συμμετείχε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Μαρτίου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία είχαν κληθεί οι 26 Δήμαρχοι της περιοχής.
Στη συνάντηση μετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης.
sm2
Βασικό συμπέρασμα της συνάντησης είναι ότι βαδίζουμε προς υπογραφή του ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με την Τέρνα, με τροποποιήσεις όπως είχαν ζητήσει οι Δήμαρχοι και ο ΦΟΔΣΑ.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, σε παρέμβασή του, αναφέρθηκε στα θετικά σημεία του σχεδίου τα οποία είναι:

20 παλιές φράσεις που δεν θα ξαναπούμε στη ζωή μας...

Οι εποχές άλλαξαν, η τεχνολογία μέρα με τη μέρα εξελίσσεται για να απλουστεύσει τη ζωή μας και αρκετές φράσεις που χρησιμοποιούσαμε στο παρελθόν δεν θα τις πούμε ξανά...

Παρακάτω 20 φράσεις που λέγαμε μέχρι τη δεκαετία του '90 ή το πολύ μέχρι τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας και όπως είναι λογικό δεν θα τις χρησιμοποιήσουμε ξανά >>

1. Πάρε το μηδέν, δεν σε ακούω καλά στο τηλέφωνο.

old phone 65489
  
2. Ποιος θα σηκωθεί να αλλάξει το κανάλι στην τηλεόραση;
3. Χιονίζει η οθόνη, στρίψε την κεραία.
4. Βγες από το ίντερνετ, θέλω να πάρω τηλέφωνο.
5. Σε κλείνω, μου τελειώνει η τηλεκάρτα
6. Δεν σε πήρα γιατί είχε ουρά στο καρτοτηλέφωνο.
7. Κύριε περιπτερά μου γυρίζετε τη γραμμή να τηλεφωνήσω;

8. Πήρες φλας για τη μηχανή;

kodac 12345
 

Νίτσε: Κάντε τόπο για τις μεγάλες ψυχές

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΤΙ ΕΙΝ’ ΑΥΤΟ; Ε, λοιπόν, τώρα ανοίξτε τ’ αυτιά σας, γιατί θα σας μιλήσω για τον θάνατο των λαών.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΨΥΧΡΟ απ’ όλα τα ψυχρά κτήνη. Ακόμη και το ψέμα του είναι ψυχρό, κι αυτό το ψέμα σταλάζει από τα χείλη του: «Εγώ το κράτος, είμαι ο λαός».
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ! Ήταν οι δημιουργοί που έφτιαξαν τους λαούς και κρέμασαν πάνω τους την πίστη και την αγάπη: έτσι υπηρέτησαν τη ζωή.
ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ παγίδες στους πολλούς και τις λένε κράτος είναι οι χαλαστές: κρεμούν ένα σπαθί κι εκατοντάδες πόθους πάνω τους.
ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ λαός, υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν το κράτος, και το μισούν σαν το κακό μάτι και την αμαρτία ενάντια στα έθιμα και στον νόμο.
ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ: ο κάθε λαός μιλά τη δική του γλώσσα του Καλού και του Κακού: ο γείτονάς του δεν καταλαβαίνει αυτή τη γλώσσα. Επινόησε τη γλώσσα αυτή για τον εαυτό του μέσ’ από τα έθιμα και τους νόμους.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΝΕΔΥΠΕΡ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ.ΦΟΥΡΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Φούρνοι, 01 Μαρτίου 2016

Του Νίκου Γεωργίου

Τοπικού Συμβούλου Φούρνων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ.ΦΟΥΡΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στο χθεσινό συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων και στο εκτός ημερησίας διάταξης έκτακτο θέμα σχετικά με το  ΧΑΔΑ «Σταυρός1 », ομόφωνα αποφασίσαμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στην απόφαση της Τ.Κ. Διδύμων της 26-02-2016 για την διακοπή των  εργασιών που γίνονταν στη χωματερή καθώς και όσων στήριξαν με τις ενέργειές τους την παραπάνω διαδικασία.

Χωρίς να προηγηθεί καμιά ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια και Δήμο Ερμιονίδας) για το πώς θα γίνει η αποκατάσταση της χωματερής γίνεται προσπάθεια για θάψιμο των «χύδην » απορριμμάτων στο ίδιο σημείο.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2016, από επιτόπιο έλεγχο στελεχών της παράταξής μας, μετά το ξεκίνημα των εργασιών από συνεργείο της ανάδοχης εταιρείας στη χωματερή η οποία βρίσκεται πλησίον στο χώρο του δεματοποιητή,  παρατηρήσαμε την άσχημη εικόνα στην οποία βρίσκονται τα απορρίμματα  που είναι προς αποκατάσταση, αφού πρόκειται ουσιαστικά για σκουπίδια των τελευταίων ετών που αναμείχθηκαν με χώμα μετά την παρέμβαση μηχανημάτων για το σβήσιμο πολλών πυρκαγιών.

Προβολή των προσπαθειών των αθλητών του Ομίλου Sailability Hellas Ιστιοπλοία για όλους ΑμεΑ !!!


Ευχαριστούμε θερμά !!!! Το κανάλι ART τον Κύριο Δέδερη και την Κυρία Κουβελογιάννη για ην προβολή των προσπαθειών των αθλητών μας καθώς και την άριστη προβολή του Ομίλου Sailability Hellas Ιστιοπλοΐα για όλους ΑμεΑ !!! Επίσης ευχαριστούμε ην Κυρία Κέλλυ Παυλίδη Έφορο δημοσίων σχέσεων του ΝΟΤΚ και Γραμματέα της επιτροπής ΑμεΑ της ΕΙΟ που μας έφερε σε επαφή με την εκπομπή "Υπέρ Αδυνάτου " και τον Κύριο Δέδερη , καθώς επίσης και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για όλη την βοήθεια που μας παρέχει !!!!

Κική Βεντούρη Σέρφα

Τάσος Γ. Λάμπρου: ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Α. ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ

Ζήτησα και έπεισα το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναβάλει το θέμα της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την αξιοποίηση του κτήματος της Βερβερόντας Πορτοχελίου από το ΤΑΙΠΕΔ εφόσον δεν έχει γίνει ακμαία συζήτηση τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, καθώς παρουσίασα παλιές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμων Κρανιδίου και Ερμιονίδος που πρότειναν συγκεκριμένους τρόπους ανάπτυξης της συγκεκριμένης έκτασης του ΤΑΙΠΕΔ (πρώην ΔΕΠΟΣ) και αποφάσεις για την μεταβίβαση συγκεκριμένων στρεμμάτων προς τον Δήμο για κοινωνικούς εκπαιδευτικούς αθλητικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με την εισήγηση του Περιφερειάρχη

Mύρτιλλο: το αθηναϊκό café που προσλαμβάνει αποκλειστικά άτομα με αναπηρία, μας υποδέχεται στο νέο του χώρ

MYRTILLO_1


Με την αφορμή των εγκαινίων κι επειδή αξίζει τον κόπο, αναρτάται έστω και κατόπιν εορτής...
Σε μια όμορφη και ήσυχη γωνιά των Αμπελοκήπων, μέσα στο πάρκο ΚΑΠΑΨ, το κοινωνικό café Μύρτιλλο, το πρώτο στην Ελλάδα που λειτουργεί έχοντας ως εργαζόμενους άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, βρήκε τη νέα του στέγη ύστερα από παραχώρηση, από την πλευρά του δήμου Αθηναίων, ενός από τα κτίρια που βρίσκονται μέσα στο πάρκο.
Ο ίδιος ο χώρος έχει ένα παρελθόν που φανερώνει μια ιδιαίτερη ιστορική συνέχεια ως προς τη χρήση του. Το ακρωνύμιο ονομασίας του πάρκου σημαίνει Κέντρο Αποκατάστασης Πολιτών Αναπήρων Ψυχικού, το κτιριακό συγκρότημα οικοδομήθηκε το 1956-57 και από το 1959 αποτέλεσε εκπαιδευτικό κέντρο για ανάπηρους του Β’

Παγκοσμίου πολέμου και του εμφυλίου. Κάθε χρόνο 100, περίπου, άτομα αποφοιτούσαν από το κέντρο με ειδικότητες όπως ωρολογοποιοί, υποδηματοποιοί, ξυλουργοί κ.ά.  Μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του café μπορεί κανείς να δει τα μηχανήματα στα οποία μάθαιναν την τέχνη τους οι ανάπηροι πολέμου και ήταν δωρεά της πρεσβείας της Νορβηγίας. Τους τοίχους κοσμούν, εκτός από τα εξαιρετικά έργα του κωφού ζωγράφου και αριστούχου της ΑΣΚΤ Μανώλη Αντωνάκη, και φωτογραφίες που ουσιαστικά αποτελούν σκηνές από ένα σπάνιας αξίας φιλμάκι από τα Επίκαιρα του 1959., που θα προβληθεί την Κυριακή στα επίσημα εγκαίνια του Μύρτιλλου.

Περισσότερα:popaganda

Έλλη Βασιλάκη

Αναβίωση του εθίμου της Λύριζας στο Κρανίδι


Τρίκαλα πρόσφυγες με λόγια καρδιάς ευχαριστούν φιλοξενία τους Τρικαλινούς πολίτες Δευτέρα 29-2-2016