Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ παραδοσιακοί σπόροι θα μοιραστούν στην Ανοιξιάτικη Γιορτή σήμερα στο Βοτανικό Κήπο Χαιδαρίου


ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

Ισλάμ-άποψη ενός Γερμανού.  Διαβάστε το..

Γιώργος Μπόλμπος 

Στο τέλος, θα θυμαστε όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας. !!!
  Δείτε μια γερμανική άποψη σχετικά με το Ισλάμ - αξίζει να διαβαστεί.
Δύσκολο να διαφωνήσει κάποιος   με αυτό:
Αυτή είναι μία από τις καλύτερες εξηγήσεις της μουσουλμανικής τρομοκρατικής κατάστασης που έχω διαβάσει ποτέ. Οι αναφορές του  ιστορικά είναι ακριβείς και σαφείς. Το κείμενο κατανοητό και αξίζει να το διαβάσετε.
 Ο συγγραφέας αυτού του email είναι ο Δρ Emanuel TANYA, ένας πολύ γνωστός και αξιοσέβαστος ψυχίατρος. Ένας άνδρας, από παλαιά γερμανική αριστοκρατική οικογένεια, στην οποία πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο,  ανήκε μια σειρά από μεγάλες βιομηχανίες και κτήματα. Όταν ρωτήθηκε πόσοι από τον γερμανικό

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

"Πλεύση Ελευθερίας" απο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον. Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά. Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία φέρει το λογότυπο με το όνομα «Πλεύση Ελευθερίας.
«Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας. Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας», αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση και συνεχίζει:

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ :ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΠΟ ΑΠΕ

  Δίδυμα 14 Απριλίου 2016
       Από   τα  Μελη                          

                             Προς       
 <<Δυνατή Ερμιονίδα  >>                            
      Δήμο Ερμιονίδος    
    Αντουλινάκη Σπύρο                         
                  Αντιδήμαρχο
    Θεοδοσίου Νίκο                          
  &Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής  
                              
                                 Κο Αντωνόπουλο Ιωάννη                                                                                                
                              
                                               Κοινοποίηση :
                              
                1)Υπουργό Περιβάλλοντος , ενέργειας
                              
                                            Κο Π .Σκουρλέτη
                              
                  2) Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας
                              
                                             Πελοποννήσου
                              
                          3)Δήμαρχο Ερμιονίδος
                              
                          4)Πρόεδρο Δ.Δ Διδύμων
               
Κύριε Αντιδήμαρχε

 Ζητάμε να μας ενημερώσετε σε ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που μας απασχολεί  αρκετό χρονικό διάστημα στο χωριό μας .

Το θέμα αυτό αφορά τα ανταποδοτικά τέλη από τη χρήση των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) Ν. 3468/2006 και τροποιητικό του Ν.3851/2010 .Επί του οικονομικού αποτελέσματος της

AΘΗΝΑ ΚΙ ΕΡΜΙΟΝΗ



AΘΗΝΑ ΚΙ ΕΡΜΙΟΝΗ

ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Πρωινό ξύπνημα... την ίδια πάντα ώρα... οι ίδιοι γνώριμοι δρόμοι... η πεζοπορία στην ποιητικότατη οδό Πειραιώς... οι ίδιοι γνώριμοι τύποι.. μετανάστες, μαύροι κι’ απόκληροι... η λοξή ματιά στου Κεραμεικού το θάμβος και στην ενορία του Βρεφοκομείου... οι υπαίθριες στρωμνές στα γρασίδια της πλατείας Κουμουνδούρου έξω απ' τα γραφεία του Σύριζα... τα πρεζόνια οι φτωχοί οι απελπισμένοι που ξυπνάνε... από το ''καλοκαιρινόν υπνωτήριον'', όπως έγραφε ο Ροίδης, ''αποσείοντες τον ύπνον εκ των βλεφάρων, τανύοντες τους βραχίονας και χαιρετώντες ως Μέμνονες τον ανατέλλοντα ήλιον''. Από κοινωνική αθλιότητα κοντεύουμε, ώρες – ώρες, να φτάσουμε το τέλος του 19ου αιώνα, από γλώσσα υστερούμε ως προς τον Ροίδη... τα χαλαρωμένα νεύρα, ανηφορίζοντας... Είμεθα ένα κράμα εδώ, για καλό ή για κακό.. Κι εμένα άμα μού λείψει όλος αυτός του άστεως ο υποπληθυσμός, έστω και για ένα πρωί, είναι σα να μην έχω πιει καφέ...


H ΔΡΟΣΟΣ
Η μαμά μού επαναλαμβάνει συχνά - και αστειευόμαστε -, μια λαική σοφία μιας γριάς Ερμιονίτισσας, της Μαριγούλας της Μποτζού, γειτόνισσας της μακαρίτισσας της μάνας της και συγχωρεμένης γιαγιάς μου : '' O άνθρωπος, Αργυρούλα μου, είναι μία δρόσος... Εκεί που αύτωσε, ... απαύτωσε...'' Μια μέρα που είχα οίστρο μετέτρεψα τη ρήση επί το πιο ποιητικόν : '' ΄Ολοι υψωνόμαστε σαν λουλούδια, και σαν λουλούδια πέφτουμε..'' Ονόμασα το εγχείρημά μου ΄Εντεχνον Λαικόν. Του έδωσα, μάλιστα και τίτλο - αγγλικόν : HERE TODAY GONE TOMORROW.


ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ


13χρονη «ποιήτρια» από το Κουτσοπόδι ξεχώρισε σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Σημαντική διάκριση για τη μαθήτρια της Α' τάξης του Γυμνασίου Κουτσοποδίου Μπιτζή Αγγελική - Μαρία, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο μαθητικό ποιητικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου στο Πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη από το σύνδεσμο εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η μαθήτρια από το Κουτσοπόδι κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 1200 συμμετοχές. Το ποίημα βρίσκεται στο βιβλίο που έγραψαν οι μαθητές του σχολείου, στα πλαίσια  πολιτιστικού προγράμματος με θέμα: «οι λέξεις είναι τα κλειδιά» με υπεύθυνη εκπαιδευτικό  τη Μαρία Βελιζιώτη.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Πυρηνική «Επιλογή Σαμψών»



Του Γιάννη Λακούτση

Πυρηνική  «Επιλογή Σαμψών»
« Τίποτε από όσα κάνετε εσείς δεν συμβαδίζει με τις δικές  μας ανάγκες και διεκδικήσεις. Θα καταστρέφουμε για πάντα, διότι χρειαζόμαστε ένα δικό μας κόσμο».
Maurice Samuel (Σιωνιστής συγγραφέας).

Στις 4 Απριλίου 2012, ο Νομπελίστας Γερμανός  ποιητής  και συγγραφέας Γκύντερ Γκρας, δημοσίευσε σε Γερμανική εφημερίδα, ένα ποίημα στο οποίο  ανέφερε ότι το Ισραήλ με το πυρηνικό του οπλοστάσιο είναι αυτό που θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και όχι το Ιράν. Αμέσως αντέδρασε το Ισραήλ χαρακτηρίζοντάς  τον «ανεπιθύμητο», απαιτώντας να του αφαιρεθεί το Νομπέλ  λογοτεχνίας, κάτι το οποίο δεν έκανε αποδεκτό η Σουηδική Ακαδημία. Στον Γκύντερ  Γκρας απάντησε ο εβραίος ποιητής  Itamar  Yaoz- Kest, με ένα δικό του ποίημα, υποστηρίζοντας τις εβραϊκές θέσεις περί  « επιλογής Σαμψών», τις θέσεις δηλ.  που υποστηρίζουν  ανοιχτά και οι Στρατηγοί του Ισραήλ. « Εκράτησε

Γαλλία: Κίνημα «Nuit Debout» ή η κραυγή μιας γενιάς Νύχτες Ορθίων

tvxs 
Μοιάζει με το κίνημα των Αγανακτισμένων στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Νέοι συγκεντρώνονται στην Πλατεία της Δημοκρατίας, συζητούν και διαμαρτύρονται εναντίον του γαλλικού κατεστημένου. Οι πολιτικοί προβληματίζονται.
Κάτι φαίνεται να κινείται στην Πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι. Εδώ και μιάμιση εβδομάδα εκατοντάδες άνθρωποι συνωστίζονται σε αυτόν τον τόσο συμβολικό χώρο στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας για να συζητήσουν, να γιορτάσουν, να διαδηλώσουν. «Nuit Debout» («Νύχτα Ορθίων») ονομάστηκε το κίνημα που αποτελεί παράλληλα και έκκληση προς τους κατοίκους της χώρας να σηκωθούν και να ξεσηκωθούν εναντίον των κακώς κειμένων. Προς το πού θα πάει όλη αυτή η κινητοποίηση, κανείς δεν ξέρει.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, αρχικά οι διαδηλωτές ήταν μαθητές και φοιτητές που τάσσονταν εναντίον της μεταρρύθμισης

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»: ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ



ΤΕΤΑΡΤΗ 13/04/2016
ΘΕΜΑ: ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΠΡΟΣ : ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. Δ. Σφυρή

Κοινοποίηση :
-Βουλευτές Νομού Αργολίδας
-Αθλητικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία,
 Ένωση Ερμιονίδας
ΟΦΗ Ηλιοκάστρου

Κύριε Δήμαρχε
Απαιτείται να ενημερώσετε τόσο τους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και τα Αθλητικά Σωματεία σχετικά με την «Διακοπή εργασιών» τόσο στο Δημοτικό Στάδιο Κρανιδίου όσο και στο Δημοτικό Γήπεδο Ηλιοκάστρου, τα έργα σταμάτησαν μόλις ξεκίνησαν ιδιαίτερα στο Κρανίδι.

ΠΑΣΟΚ Ερμιονίδας πρόσκληση


Οι ξυλοναυπηγοί της Ύδρας


Τα πρώτα πλοία φαίνεται να ναυπηγήθηκαν στην Ύδρα -όπως αναφέρει ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ν. Ράδος- περίπου το 1650, αλλά ήταν μικρά, χωρίς όμορφη εμφάνιση και κακοτάξιδα.
Ο πρώτος Υδραίος ξυλοναυπηγός ήταν ο  Κωνσταντίνος Σακελλάριος που προσπαθούσε να βρει μια λύση ώστε να μετατρέψει αυτά τα πρωτογενή πλοία σε αξιόπλοα, εμφανίσιμα αλλά και ικανά για μεγαλύτερα ταξίδια.
Δυστυχώς όμως σε κάποια επιδρομή Αλγερινών πειρατών στην Ύδρα - που εκείνη την εποχή ήταν κυρίαρχοι στην Μεσόγειο θάλασσα και το Αιγαίο πέλαγος - τον συνέλαβαν μαζί με τρείς άλλους Υδραίους προκρίτους και τους μετέφεραν στο Αλγέρι. Εκεί τον υποχρέωσαν μαζί με τους άλλους αιχμάλωτους να δουλέψουν καταναγκαστικά σε ναυπηγείο.
 
Το κείμενο είναι από προσωπική μου έρευνα, οι φωτογραφίες από το διαδίκτυο, από βιβλία και εφημερίδες αναφερόμενα στην Ύδρα.
 

ΝΕΔΥΠΕΡ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΨΟΥΣ 44000 ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ





Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΥΨΟΥΣ  44.000 € ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή δείχνοντας για μία ακόμη φορά το πως αντιλαμβάνεται τη διαχείριση των κοινών καθώς και  τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί το  κορυφαίο συλλογικό όργανο στην διαμόρφωση της πολιτικής του Δήμου, έφερε θέμα χωρίς καμία ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων.

Συγκεκριμένα κατά την συζήτηση του 4ου θέματος της συνεδρίασης με τίτλο  «Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ερμιονίδας οικ. έτους 2016» ζητήσαμε ενημέρωση για δύο   κωδικούς στους οποίους προβλέπεται η πιλοτική εφαρμογή  νέων τεχνολογιών στη Δ.Ε.Κρανιδίου και στη Δ.Ε.Ερμιόνης για τοποθέτηση καμερών σε κάδους απορριμμάτων και απορριμματοφόρα κ.α., συνολικού ύψους 44.000 €.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Στο ΑΒΑΤΟΝ που κυκλοφορεί

ΑΝΟΙΞΗ: Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΙΓΡΗ

Γράφει ο Γιάννης Δέδες
Οι ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις της Άνοιξης στον οργανισμό μας όταν, σύμφωνα με την Κινέζικη Ιατρική, «ξυπνάει ο Τίγρης», και τρεις ασκήσεις για την εξισορρόπηση της ενέργειάς μας.

Κώστας Τσόκλης. Επιστολή.

Για ποια Ελλάδα τελικώς μιλάμε;
Tώρα που ο καθένας από εμάς, εξ ανάγκης ή ανοησίας δεν νοιάζεται παρά για τον εαυτό του και την οικογένειά του μόνο, –πράγμα που εγώ απεχθάνομαι- με αποτέλεσμα να μην είμαι πια ενεργό μέλος της κοινωνίας, μήπως θα έπρεπε αντί να πολιτικολογούμε ακατάπαυστα, να κάνουμε ένα νέο συμβόλαιο με τον εαυτό μας, να νοιαστούμε για κάτι παραπάνω, για την τύχη της χώρας μας δηλαδή;
Αναρωτιέμαι, τι προσφέρουμε και τι μας προσφέρει αυτή η χώρα, πόσο πραγματικά την αγαπάμε και τη σεβόμαστε και πόσο αυτή μας σέβεται και μας αγαπά. Τι κάνουμε εμείς για να τη δούμε να προοδεύε,ι αντί να την εξαπατούμε, και τι αυτή κάνει για τη δική μας πρόοδο, εκτός από το να μας βάζει εμπόδια και τρικλοποδιές;
Γεννηθήκαμε σ' αυτό τον τόπο και μέσα από τις δικές του αρετές και τα δικά του ελαττώματα, αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας, χαμένοι σ' ένα σύννεφο πνευματικής ασάφειας και ανεξήγητου πατριωτισμού. Όμως, κάτι μέσα μας επαναστατεί, κάτι λέει, Όχι.

Ο Δημήτρης Σκούρτης στο X Factor



Καλή επιτυχία  Δημήτρη!

Τα αριστουργήματα του British Museum στις οθόνες σας με τη βοήθεια της Google

google-british museumΗ τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης και κυριολεκτικά, στην ξεχωριστή συνεργασία του αμερικανικού κολοσσού με το British Museum στο Λονδίνο. Το Google Cultural Institute, σε ένα από τα μεγαλύτερα projects που έχει υλοποιήσει έως σήμερα, ψηφιοποίησε με απαράμιλλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρειά τους περισσότερα από 4.500 αντικείμενα, επιτρέποντας μία εικονική περιήγηση στο μουσείο και τις μοναδικές συλλογές του, που μπορείτε να απολαύσετε εδώ.
Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Neil MacGregor, χαρακτήρισε αυτήν μία “πολύ σημαντική μέρα για την ιστορία του”, καθώς ένα όνειρο που ήταν “ζωντανό” ακόμη από τον 18ο αιώνα, το να γίνει το μουσείο "μία συλλογή αντικειμένων από ολόκληρο τον κόσμο για… ολόκληρο τον κόσμο", έγινε πραγματικότητα.
Έτσι, ο καθένας μας, είτε βρίσκεται στην Ελλάδα, είτε στη Βραζιλία ή την Κίνα, είτε στην Ινδία ή τη Μοζαμβίκη, θα μπορεί να πραγματοποιεί μία "εικονική" περιήγηση στο σημαντικό αυτό μουσείο και τις ξεχωριστές συλλογές του, σε μία πρωτοβουλία

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ (1707 μ. Χ.)




Δημήτρης Τουτουντζής

    Στις αρχές του ΙΗ΄ αιώνα το ηφαίστειο της Σαντορίνης αφυπνίζεται και πάλι. Πενήντα εφτά χρόνια μετά την έκρηξη του 1650 μια καινούργια γεωλογική αναστάτωση σημειώθηκε  στην καλντέρα της Θήρας. Την έκρηξη του 1707 που δημιούργησε τη νησίδα Νέα καμένη, παρακολούθησε και περιγράφει με δραματικές λεπτομέρειες και ημερολογιακό συναρπαστικό ύφος, ακριβώς όπως και ο Πλίνιος την έκρηξη του Βεζούβιου, ένας Ιησουίτης μοναχός περιηγητής εγκατεστημένος στη Σαντορίνη, ο πατήρ Tarillon, σε μια έκθεση προς τους προϊσταμένους του.
   Στις 23 Μαϊου 1707 είδε να βγαίνει από τη θάλασσα ένα καινούργιο νησί, ανάμεσα στη Μικρή και τη Μεγάλη Καμένη. Ας δούμε πως περιγράφει τα γεγονότα.
    «Πέντε μέρες, πριν στις 18 Μαϊου, δύο μικρές σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στο νησί. Δεν έδωσε ωστόσο κανείς προσοχή. Φαίνεται πως από κείνη τη στιγμή άρχισε να αναδύεται το νησί στα βάθη της θάλασσας και να ανεβαίνει στην επιφάνεια

20 παιδικά έργα τέχνης + 20 καλλιτέχνες στην Ύδρα

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών λειτουργίας του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης το 2014, διοργανώθηκε η ομαδική εικαστική έκθεση «20 + 20 για τα 20» που πρωτοπαρουσιάστηκε στην αίθουσα τέχνης Ιανός. Η έκθεση είναι μια αναφορά στην αυτοτελή αξία του θαυμαστού και περιπετειώδους εικαστικού κόσμο των παιδιών, ενός κόσμου με αισθητική ποιότητα ισάξια με εκείνη των ενηλίκων καλλιτεχνών, που χρειάστηκαν, κατά τα λεγόμενα των μεγάλων μοντερνιστών «πολλά χρόνια για να ξανα-μάθουν να ζωγραφίζουν σαν παιδιά».
Από τις 5 Απριλίου ως τις 2 Μαΐου η έκθεση φιλοξενείται στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας.

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΠΡΕΜΙΕΡΑ " ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΩΝ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ" ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΜΠΑΡΔΑΚΟΥ














Η ιστορία που πρέπει να ειπωθεί
Για τη φτωχωποίηση
Για την ανθρωπιστική κρίση
Για την ανεργία και την εξαθλίωση στην Ελλάδα


                   
Από 21/4 στην Αλκυονίδα καθημερινά" ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΩΝ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ" του ερμιονίτη σκηνοθέτη Τάκη Μπαρδάκου.

ΣΥΝΟΨΗ:
Η Ελλάδα νεόπτωχων- των ανέργων που αντιμετωπίζουν τον δικό τους Γολγοθά, κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης στη χώρα. Η ταινία ακολουθεί τις ιστορίες αρκετών πολιτών, προβάλλοντας την κοινωνική ανισότητα και την αδικία. Το φαινόμενο των αστέγων, τα συσσίτια, τα συγκλονιστικά ποσοστά ανεργίας, η φτώχεια και η άνοδος της ακροδεξιάς έχουν μετατρέψει το όνειρο της ευημερίας σε έναν κοινωνικό-οικονομικό

Πώς το πληγωμένο μέσα μας παιδί μολύνει τη ζωή μας

«Πιστεύω ότι αυτό το παραμελημένο, πληγωμένο μέσα παιδί του παρελθόντος είναι η μεγαλύτερη πηγή της ανθρώπινης δυστυχίας. Μέχρι να διεκδικήσουμε και να προασπίσουμε εκείνο το παιδί, αυτό θα συνεχίσει να κάνει εκδραμάτιση και να μολύνει την ενήλικη ζωή μας».
Bradshaw

Πολλά άτομα ενηλικιώνονται έχοντας μέσα τους ένα θυμωμένο και πληγωμένο παιδί, το οποίο χωρίς αιτία και ασυνείδητα μολύνει την ενήλικη συμπεριφορά του ατόμου. Για να γίνει κατανοητό πώς μας επηρεάζει το πληγωμένο μέσα μας παιδί θα πρέπει να δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά με τα οποία εκφράζεται και επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τη ζωή μας.
Ø  Συν-εξάρτηση: η συν-εξάρτηση σημαίνει ότι το άτομο δεν έχει επαφή με τα δικά του αισθήματα, τις δικές του ανάγκες και επιθυμίες, με αποτέλεσμα να βιώνει απώλεια της ταυτότητας. Το άτομο εξαρτάται από κάτι έξω από τον εαυτό του για να μπορεί να έχει μια ταυτότητα. Τα νοσηρά οικογενειακά συστήματα υποθάλπουν τη συνεξάρτηση. Όταν το οικογενειακό περιβάλλον είναι γεμάτο βία ή αδιαφορία το παιδί πρέπει να επικεντρωθεί σε κάτι έξω από αυτό. «Χωρίς υγιή εσωτερική ζωή, ζει στην εξορία προσπαθώντας να βρει εκπλήρωση από έξω». Οι ανάγκες της παιδικής ηλικίας δεν ικανοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα το άτομο να μην γνωρίζει ποιο είναι, ποια είναι η ταυτότητά του.