Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Λειτουργία Ι.Λ.Μ.Ε. Ιούλιο και Αύγουστο 2016


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ



ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ
Λένε ότι σήμερα, με το διαδίκτυο, το φεισμπουκ, θα μπορούσαν να μην χαθούν - τα παιδιά εκείνα που πετιούνται στο δρόμο και χάνονται. Δεν είμαι τόσο βέβαιος. Τόσοι και τόσοι νέοι εξαφανίζονται καθημερινά απ' την πιάτσα, απ' τη ζωή, και κανένας δε μαθαίνει ποτέ τίποτα γι' αυτούς. Επειδή δεν άνοιξαν ακόμα λογαριασμό στο φεισμπουκ - πόσους αναζητώ και δεν τους βρίσκω-, επειδή έφυγαν διακριτικά, επειδή κανένας συγγραφέας ή σκηνοθέτης, δεν ασχολήθηκε μ' αυτούς, ούτε μ' ένα έγκλημα δεν έκαναν ντόρο. Θυμάμαι για πόσα χρόνια έβλεπα ένα graffiti που είχε γράψει με κόκκινο μαρκαδόρο, ένα βράδυ, ένας φίλος σ' ένα τοίχο, Αθηνάς και Καλαμίδα γωνία - ΚΩΣΤΑΣ, τ' όνομά του. Το ' σβυσε ο χρόνος, δεν υπάρχει πια όταν περνάω. Την ύστατη, τραγική του έκκληση στους επιζώντες να μην ξεχάσουν ότι υπήρξε κάποτε κι αυτός, μες στους πολλούς, κι αυτός ο Κώστας.

ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

O Γαλαξίας απο την Αγία Ερμιόνη








Πανέμορφη νυχτερινή  φωτογραφία του Thoma Chalastani
Πηγή

Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας:ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 80% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ



Κρανίδι 22/07/2016

ΠΡΟΣ :
-          Γραφείο Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
-          Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δ. Ελλάδας και Ιονίου
-          Υπουργείο Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ : ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 80% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΘΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

Κύριε Δήμαρχε,
εφόσον εσείς δεν ανταποκριθήκατε στο αίτημά μας για ενημέρωση επί του άνω θέματος σε σχέση με τη γνωμοδότηση της «Ανεξάρτητης Αρχής» «Συνήγορος του Πολίτη», εμείς απευθυνθήκαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην Ανεξάρτητη Αρχή και μας γνωστοποιήθηκε η σχετική αλληλογραφία, την οποία θα δημοσιεύσουμε στα τοπικά ΜΜΕ για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια.
Από την ανάγνωση της σχετικής αλληλογραφίας προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα που άμεσα πρέπει να απαντηθούν από τον Δήμαρχο κ. Δ. Σφυρή.
Η άρνησή σας να απαντήσετε, παραβιάζει τον όρκο σας και ευρύτερα την άσκηση καθηκόντων σας και αυτό εύκολα θα διαπιστωθεί από τις εποπτεύουσες Ελεγκτικές Αρχές.
Ζητούμε λοιπόν να απαντήσετε στα εξής :

Πρόγραμα εκδηλώσεων " 5η Γιορτή Ελαιολάδου & Ελιάς " Κρανίδι Δ.Ερμιονίδας



5η Γιορτή Ελαιολάδου & Ελιάς
30 & 31/07
Πλατεία Ρέπουλη  -  Κρανίδι

Δ Η Μ Ο Σ   Ε Ρ Μ Ι Ο Ν Ι Δ Α Σ
Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α   Π Ε Λ Ο Π Ο Ν Ν Η Σ Ο Υ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
Πλατεία Ρέπουλη - Κρανίδι

18.30: Έναρξη Έκθεσης -Χαιρετισμοί
18.45: Ομιλίες για το ελαιόλαδο

Ευτυχία Βελέντζα-Λαδά: Γεωπόνος-Τεχνολόγος τροφίμων-Εκπαιδευτικός: "Η σπουδαιότητα του ελαιώνα στο οικοσύστημα της περιοχής μας και του ελαιόλαδου στη διατροφή μας"

Δρ. Τάσος Ανέστης: Βιολόγος-Βιοκαλλιεργητής-Γενικός Δ/ντής εταιρείας "Rhizoma Olive Farms": "Από το χωράφι στο ράφι"

Βαγγέλης Δημαράκης: Γεωπόνος-Βιοκαλλιεργητής- Γενικός Δ/ντής εταιρείας "ΕΡΜΗΣ Α.Ε.": "Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου"

Έλενα Παραβάντη: RDN Διατροφολόγος-Δημοσιογράφος: "Ελαιόλαδο, το Θεμέλιο της Μεσογειακής Διατροφής"

Παράλληλες δράσεις:

Έκθεση & Πώληση: προϊόντων σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και της εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου

Εκδήλωση γαστρονομίας: παρουσίαση και προσφορά μεσογειακών εδεσμάτων με βάση τις ελιές και το ελαιόλαδο από τοπικές εθελοντικές ομάδες.

21.30: Συναυλία ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ Γήπεδο ΠΑΟΚ Κρανίδι

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

«ΓΕΥΣΕΙΣ & ΟΨΕΙΣ» στο Πορτοχέλι

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την προετοιμασία του 4ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ «ΓΕΥΣΕΙΣ & ΟΨΕΙΣ» που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 12 Αυγούστου στο λιμάνι του Πορτοχελίου και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αργολίδας.
Στόχοι της διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά και τείνει να γίνει θεσμός, είναι η ενίσχυση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η προβολή των τοπικών προϊόντων και η ανάδειξη των τουριστικών περιοχών της Αργολίδας.Το 4ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ «ΓΕΥΣΕΙΣ & ΟΨΕΙΣ», μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα προηγούμενα 3 χρόνια, αισιοδοξεί και αυτή τη φορά να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών και να τους δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και να γευτούν τα προϊόντα της αργολικής γης.Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 6981-347377 (κα Λούντζη) ή στο fax: 27530-31278 ή στο email:harislountzi@hotmail.com, καθώς και στην ΠΕ Αργολίδας ή στο Επιμελητήριο Αργολίδας.
anagnostis 

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Midnight Mood live στο Godai

Godai Events - Summer 2016 Let's Rock @ Godai

Το Godai δίνει ρυθμό στα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού! Αυτό το Σάββατο 23 Ιουλίου, Midnight Mood live στο Godai. Όλα τα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, από την ξένη αλλά και την ελληνική ροκ και έντεχνη σκηνή γεμίζουν με υπέροχες αναμνήσεις το βράδυ του Σαββάτου. Σας περιμένουμε από τις 21.00 στον κήπο μας, για να σιγοτραγουδήσουμε μαζί κάτω από τα αστέρια.

Και η διασκέδαση συνεχίζεται την Κυριακή με μια επιβεβλημένη βουτιά, cocktails που ανεβάζουν τη διάθεση και τον Dj Yannis στα decks. Όταν η εβδομάδα κλείνει στο Godai, τότε το καλοκαίρι κρατάει για πάντα…

Μεγάλη καταστροφή για τις μέλισσες και τους μελισσοκόμους της Ερμιονίδας απο τα ραντίσματα

Σε  απόγνωση οι μελισσοκόμοι μας για την καταστροφή των μελισσών απο τα ραντίσματα . Η Mελισσοκομία Ermionis στην σελίδα της στο facebook  αναφέρει σχετικά:
Η σημερινή δημοσίευση είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, αλλά ίσως η πιο σημαντική, γι' αυτό σας παρακαλώ να την διαβάσετε. Αυτές τις εικόνες λοιπόν συναντάς σχεδόν κάθε βράδυ στο κτήμα μας εδώ και μία εβδόμαδα τώρα. Αφού τρυγήσουμε ένα κοπάδι μελισσιών, είμαστε αναγκασμένοι να το μεταφέρουμε αμέσως χιλιόμετρα μακριά, για να το γλυτώσουμε από τα ραντίσματα είτε σε ελιές, είτε σε φοίνικες, είτε σε οπωροφόρα. Αυτή η ιστορία μετράει τώρα τρία χρόνια, δημιουργώντας μας πρίν τρία ακριβώς χρόνια μεγάλη καταστροφή και φυσικά όχι μόνο σ' εμάς, αλλά και σε όλους τους μελισσοκόμους της περιοχής, καθιστώντας τις συνθήκες της μελισσοκομία αντίξοες πλέον στην περιοχή μας. Δυστυχώς, δεν νομίζω ότι θα ευαισθητοποιηθεί και κανένας, όμως αυτά τα πράγματα πρέπει να λέγονται και να γίνονται γνωστά και στο ευρύ κοινό γιατί μας αφορά όλους κι όχι μόνο εμάς τους μελισσοκόμους. Από πλευράς μας, έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους για την κατάσταση, αλλά και το πώς πρέπει να γίνονται τα ραντίσματα για να μην επηρεάζονται οι μέλισσες , χωρίς όμως καμία ανταπόκριση. Και φυσικά πρέπει να σκεφτούμε και τους μελισσοκόμους, οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν τα μελίσσια τους και βρίσκονται κάθε χρόνο στην δυσμενή θέση να τα βλέπουν να χάνονται. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι έχω φωτογραφίες από ψόφια μελίσσια, αν έχει κάποιος άλλος μελισσοκόμος ας τις ανεβάσει για να ξέρει κι ο κόσμος για τι καταστροφή μιλάμε.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ανδριανός: Να αλλάξει άμεσα ο νόμος Παρασκευόπουλου που επέτρεψε την με περιοριστικούς όρους απελευθέρωση του 45χρονου κατηγορούμενου για παιδεραστία



Ναύπλιο, 18 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός: Να αλλάξει άμεσα ο νόμος Παρασκευόπουλου που επέτρεψε την με περιοριστικούς όρους απελευθέρωση του 45χρονου κατηγορούμενου για παιδεραστία.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, μετά την απόφαση για απελευθέρωση βάσει των διατάξεων του νόμου “Παρασκευόπουλου”με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του 45χρονου κατηγορούμενου για σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου τέκνου του, και μετά τα όσα σοκαριστικά είδαν το φως της δημοσιότητας, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο ζητώντας να αλλάξουν άμεσα οι διατάξεις του εν λόγω νόμου περί μη προφυλάκισης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

κατόπι...

                
                                          ενεργειακή ζωγραφική through channelling - Ευδοξία Παπασάββα

Η Επέμβασις των Θεών

Θα γίνει τώρα τούτο, κ’ έπειτα εκείνο·
και πιο αργά, σε μια ή δυο χρονιές (ως κρίνω),
τέτοιες θα είν’ οι πράξεις, τέτοιοι θα ’ν’ οι τρόποι.
Δεν θα φροντίσουμε για μακρινό κατόπι.
Για το καλύτερον ημείς θα προσπαθούμε.
Και όσο προσπαθούμε, τόσο θα χαλνούμε,
θα μπλέκουμε τα πράγματα, ώς να βρεθούμε
στην άκρα σύγχυσι. Καί τότε θα σταθούμε.
Θα είν’ η ώρα οι θεοί να εργασθούνε.
Έρχονται πάντοτ’ οι θεοί. Θα κατεβούνε
από τες μηχανές των, και τους μεν θα σώσουν,
τους δε βίαια, ξαφνικά θα τους σηκώσουν
από την μέση· και σαν φέρουνε μια τάξι
θ’ αποσυρθούν. — Κ’ έπειτ’ αυτός τούτο θα πράξει,
τούτο εκείνος· και με τον καιρόν οι άλλοι
τα ιδικά των. Και θ’ αρχίσουμε και πάλι.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης
(από τα Κρυμμένα Ποιήματα 1877;-1923, Ίκαρος 1993)
Mahana No Atua - Gauguin
Έλλη Βασιλάκη

Σι-Λα = Ελλας

Oι Κινέζοι προσπάθησαν να  αποδώσουν στη γλώσσα τους τη λέξη Hellas.
Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο
 
ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά.
Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.
Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει «ελπίδα» και το δεύτερο αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο του παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου.
 
Και τα δύο όμως μαζί, όταν ενωθούν, σημαίνουν «ο άλλος μεγάλος πολιτισμός».
Αυτό για να δείτε με πόσο σεβασμό αντιμετωπίζουν τη χώρα μας. Δεν είναι καθόλου άσχημος αυτός ο συμβολισμός για μια χώρα, όπως λένε, τόσο ταλαιπωρημένη και παράλληλα τόσο πλούσια σε Ιστορία και πολιτισμό, όπως η δική μας.
 
Οι Κινέζοι άλλωστε είναι ίσως ο μοναδικός λαός στον κόσμο που δεν αποκαλεί την Ελλάδα «Greece» ή κάτι παρόμοιο. Περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού που ομιλεί κινεζικά αποκαλεί την Ελλάδα «Σι-Λα».

Γιώργος Μπόλμπος

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων για την Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου


Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Καμπάνης- Αγρίμης, Μπίμπας - Σάγκας «σάρωσαν» στο 46ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας που έγινε στο Πόρτοχελι



Οι Μπίμπας και Σάγκας επιδεικνύουν τα αλιεύματά τους
μετά την επιτυχημένη τους προσπάθεια, που τους κατέταξε στην 3
η θέση της διοργάνωσης.
 
Με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή αθλητών από πολλά μέρη της χώρας, διεξήχθη προσφάτως (4-7-2016) το 46Ο ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας, στο Πόρτοχελι.
Στην ανωτέρω διοργάνωση, διέπρεψαν για ακόμη μια φορά  τόσο ο Α.Ο. ΑΛΙΑΣ Πορτοχελίου όσο και ο Ναυταθλητικός όμιλος, καταλαμβάνοντας την δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα, σε πανεθνικό επίπεδο.


Καμπάνης και Αγρίμης, δικαιωμένοι γ
ια την πολύωρή τους προσπάθεια, εντός και εκτός βυθού…
Μετά από πολύωρες επίπονες προσπάθειες όλων των βουτηχτάδων, οι πρωτιές και οι διακρίσεις «παίχθηκαν» στις διαφορές ολίγων… γραμμαρίων, ως ακολούθως:

1η θέση: ΣΦΥΚ ΓΛΑΥΚΟΣ με αθλητές τους Ανδρέα Κωστανάσιο και Γιώργο Σωτήραλη (5150β).

2η θέση: ΑΟ ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ με φοβερό δίδυμο τους Νίκο Καμπάνη και Βασίλη Αγρίμη. (4.280β).

Η μεγάλη επιστροφή στο βυθό του πολύπειρου Βασίλη Μπίμπα, (προέρχεται από διετή
τραυματισμό και πρόσφατο τροχαίο)
ανηγυρίζεται δεόντως από τον συναθλητή του 
Πάνο Σάγκα με την κατάκτηση του 3ου τρόπαιου
3η θέση: ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ με τους «αχτύπητους» Βασίλη Μπίμπα και Πάνο Σάγκα (4.235β).
Η «υποθαλάσσια  κόντρα» των έγκριτων δικηγόρων και κουμπάρων Βασίλη Μπίμπα και Νίκου Καμπάνη καλά κρατεί, με «ταμείο», στο χώρο της υποβρύχιας αλιείας, πολλές  εθνικές, διεθνείς διακρίσεις και κύπελλα για αμφότερους…

Το 46ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας αλιείας έτυχε της άρτιας διεξαγωγής, χάριν στην ανιδιοτελή προσφορά του γνωστού ξενοδόχου κ. Γιάννη Ρόζου, ο οποίος παραχώρησε  τους χώρους της επιχείρησής του για τα ζυγίσματά των ψαριών και τις απονομές των νικητών, τον επιχειρηματία  κ. Γιάννη Τριγκάκη και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, στο οποίο παραχωρήθηκαν  όλα τα αλιεύματα …

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ                                                                         ΕΡΜΙΟΝΗ 16-07-2016
        ΚΥΡΙΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
"ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ"

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 7 μμ.
ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ (ΚΟΥΒΕΡΤΑ) 
6:45 μμ. : ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΩΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
7:00 μμ. : ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
7:45 μμ. : ΟΜΙΛΙΑ – ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ».
ΚΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ         
                                                                                                                                            ΤΟ Δ.Σ.