Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η ΓΚΕΛΥ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με την Γκέλυ Μπεκατώρου, μαθήτρια από την Ερμιόνη και τον πατέρα της Ανδρέα Μπεκατώρο. Η Γκέλυ βραβεύθηκε από τον Σύλλογο για τις συγκινητικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προκειμένου να εκφράσει την αγάπη και την αλληλεγγύη της στα παιδιά που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο. Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2016.

parapolitikaargolida

Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας - Αποχαιρετισμός στον τελευταίο μιας Εποχής: τον Λέοναρντ Κόεν

                   ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ 

Αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη, τον τελευταίο μιας Εποχής: τον Λέοναρντ Κόεν.
Η μουσική του θα μείνει μαζί μας για πάντα: να απαλύνει τις μέρες μας, να ελαφραίνει τις έγνοιες μας, να μας εμπνέει.
Ο Λέοναρντ Κόεν υπήρξε μοναδικός στο είδος του. Ένα είδος υπό εξαφάνιση. Καλλιτέχνης, Αναζητητής, μια βαθειά ψυχή.
Αναζήτησε το πραγματικό νόημα της αγάπης, μέσα από την ποίηση, τη μουσική, το διαλογισμό, το πνεύμα και το σώμα.
Παρουσίασε τον έρωτα ως την αναζήτηση του θαυμαστού, την εσωτερική αναζήτηση, τον πόθο να ανακαλύψουμε την αληθινή μας φύση, να ανακαλύψουμε το θείο,  έτσι όπως αντικατοπτρίζεται στο έτερο ήμισυ που αναζητούμε. 
Η μουσική του μιλάει κατευθείαν στην καρδιά γιατί ανιχνεύει το νόημα της ζωής.

Απόστολος Λαδάς για τη Μαρίνα της Ερμιόνης και Πορτο Χελίου



Ένα μεγάλο έργο ξεκινά για την περιοχή μας και σηματοδοτεί την τουριστική αναβάθμιση του Δήμου μας στον τομέα του θαλασσίου τουρισμού.
Ένας στόχος και ένα όνειρο που επιτέλους ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα.
Η παρούσα Δημοτική αρχή από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της έθεσε σαν πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση των δύο μαρίνων στην Ερμιόνη και στο Πόρτο Χέλι, γνωρίζοντας ότι τα δύο αυτά έργα όχι μόνον θα αναβάθμιζαν το τουριστικό προϊόν της περιοχή μας αλλά θα αποτελούσαν κύριο μοχλό ανάπτυξης τόσο για τις δύο πόλεις όσο και της ευρύτερης περιοχής μας.
Βασικός μας στόχος ήταν να μην μείνει η δημιουργία των Μαρίνων στα χαρτιά όπως συνέβαινε επί τόσα χρόνια , αλλά επιτέλους να κατασκευασθούν και να δώσουν νέα οικονομική πνοή στον τόπο που τόσο πολύ την χρειάζεται στην κρίσιμη εποχή που ζούμε.
Ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, μέσω του Δημάρχου κυρίου Δημήτρη Σφυρή και του εκπροσώπου του Δήμου στη ανάδοχο του έργου εταιρία «ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΕ» Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Απόστολου Λαδά, στάθηκε δίπλα σε όλες τις προσπάθειες και ενέργειες της εταιρίας και βοήθησε ουσιαστικά να ξεπεραστούν τα πάμπολλα εμπόδια που παρουσιάστηκαν κατά την διαδρομή από την ανάθεση του έργου μέχρι την τελική αδειοδότησή του.

Απάντηση της Αντιδημάρχου κ. Φωστίνη Πουλή Καλλιόπης στον κ. Λάμπρου

Ημ:11/11/2016                                                                        
ΑΝΑΥΔΟΣ ΚΑΙ ΑΜΗΧΑΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ…Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ.ΛΑΜΠΡΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ.
Κύριε Λάμπρου ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδος νόμιμα κυκλοφορώ το υπηρεσιακό όχημα του Δήμου και όχι Δημαρχιακό όπως εσείς και ο περίγυρος σας θέλετε να αποκαλείται για την δημιουργία εντυπώσεων. Προς επιβεβαίωση των λεγομένων μου, σας επισυνάπτω απόσπασμα της υπ’αρ. 8717/432 απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου(συν.1). Επειδή όμως τυχαίνει να έχετε επιλεκτική μνήμη, ξεχάσατε να αναφέρετε στα δημοσιεύματά σας ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχατε εκδώσει ανάλογες άδειες ώστε να μπορείτε να οδηγείτε τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα νόμιμα(συν.2)!!! Τότε προφανώς δεν θέλατε να προστατεύσετε  τους συνεργάτες σας από αστικές ποινικές και διοικητικές ευθύνες. 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Κρανίδι, 11-11-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρά τη θέσπιση προγράμματος διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη θέσπιση ειδικού κοινωνικού τιμολογίου και ευνοϊκής μηνιαίας δόσης υπάρχει μια μειοψηφία καταναλωτών, που αρνείται ή αδιαφορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, παρόλο που τους έχει γίνει επανειλημμένα σύσταση και τους έχει σταλεί σχετική έγγραφη ενημέρωση για την αποπληρωμή των οφειλών τους ή τον διακανονισμό αυτών.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι σύμφωνα με Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. (ΑΔΣ 167/2016) και με σκοπό την πλήρη ενημέρωση και πληροφόρηση σας και την εμπέδωση της δικαιοσύνης έναντι των συνεπών καταναλωτών, αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάρτηση στο ιστολόγιο της κάθε τετράμηνο, του συνολικού αριθμού των καταναλωτών με οφειλές άνω των 200€ ανά Κοινότητα χωρίς την αναφορά προσωπικών δεδομένων.
Οι αναρτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται στα τέλη των μηνών Απριλίου, Αυγούστου και Δεκεμβρίου αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο του 2016.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ιωάννης Πάλλης
 

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Έφυγε ο Λέoναρντ Κόεν



Ο Λέοναρντ Κόεν ή Κοέν (Leonard Norman Cohen, Μόντρεαλ, Καναδάς, 21 Σεπτεμβρίου 1934 – 10 Νοεμβρίου 2016) ήταν αγγλόφωνος Καναδός λογοτέχνης, συνθέτης και τραγουδιστής.
Θεωρείτο μουσικός της ποπ, αν και τα τραγούδια του — κυρίως μπαλάντες — είχαν πολλά στοιχεία από την αμερικανική μουσική κάντρυ και την μουσική των ευρωπαϊκών καμπαρέ. Τα κύρια θέματα της δημιουργίας του ήταν η θρησκεία, ο έρωτας και η μοναξιά, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι τοποθετήσεις σε κοινωνικοπολιτικά θέματα όπως ο πόλεμος, οι εκτρώσεις, κ.λπ.
Ο πατέρας του ήταν ευκατάστατος εβραίος έμπορος υφασμάτων. Σε ηλικία έξι ετών, ο Κόεν έχασε τον πατέρα του και αυτό τον σημάδεψε για όλη του την ζωή. Έφηβος έμαθε κιθάρα και έγινε μέλος του μουσικού γκρουπ Buckskin Boys, το οποίο έπαιζε

Προ.Συ.Ερ. προς Σφυρή: Άμεσα να επιστρέψεις το παράνομο χαράτσι του νερού στους Δημότες Ερμιόνης, Θερμησίας και Ηλιοκάστρου

Κύριε Δήμαρχε,
για να καλύψεις την ανικανότητά σου και την ανυπαρξία σου, συνεχίζεις τα ψέματα και τις συκοφαντίες μέσω αναρτήσεων στο Facebook.
Δεν σου έφταιξε κανένας όταν έχασες στην πρώτη δημαρχιακή θητεία σου, το έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου – Κοιλάδας – Πορτοχελίου.
Τότε εσύ διατυμπάνιζες, για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα της αποτυχίας σου και έριχνες τις ευθύνες στην “αμαρτωλή” ΔΕΥΑΚ.
Τώρα μας λες ότι η ΔΕΥΑΕΡ είναι αποτελεσματική και διαφανής και αναφέρεσαι στην πολύχρονη θητεία μου στον Δήμο.
Σου απαντώ για άλλη μια φορά, την στρατηγική και την πολιτική που εφαρμόζει η ΔΕΥΑΕΡ την χαράσσει πάντα ο Δήμαρχος και όχι οι σύμβουλοι και τα μέλη της, που εσύ έχεις επιλέξει να εκτελούν τις εντολές σου.
Εγώ ούτε Δήμαρχος διετέλεσα, ούτε και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Γιάννης Γκιόλας: Ολοκληρώνονται οι αθλητικές υποδομές στην Ερμιονίδα

Δελτίο τύπου
Γιάννης Γκιόλας:  Ολοκληρώνονται οι
             αθλητικές    υποδομές στην Ερμιονίδα


Ποια αθλητικά έργα συνεχίζονται στην  Αργολίδα 
και εντάχθηκαν  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων


 Από   το γραφείο του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα γίνεται γνωστό ότι  δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού,  το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε)  ΣΑ.ΕΟ16 Τροπ.1 ,με φορέα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στον Τομέα Αθλητισμός και υποτομέα Αθλητικές υποδομές. Συμπεριλαμβάνονται τα 2 παρακάτω έργα αθλητικών υποδομών , που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Νομό Αργολίδας.
Γήπεδο Ηλιοκάστρου Δήμου Ερμιονίδας. Για την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα.
Για το έργο αυτό υπήρξε πίστωση 83.415 ευρώ .Από το ποσό αυτό το Τρίμηνο του 2016 απορροφήθηκε τμήμα ύψους 23.415 ευρώ. Υπάρχει πίστωση 60.000 για το Τρίμηνο του 2016 ,με την οποία θα αποπερατωθεί το έργο.
Γήπεδο ΑΕΚ Κρανιδίου. Για εργασίες αναβάθμισης .Τα σχετικά έργα αναβάθμισης του Γηπέδου πιστώθηκαν το 2016 με 244.000ευρώ.Από το ποσό αυτό απορροφήθηκαν το Τρίμηνο του 2016, 4.919 ευρώ, τα υπόλοιπα 239.080 ευρώ, έχουν πιστωθεί για το Τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Σε δήλωση του ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας   τόνισε ότι με την ολοκλήρωση  αυτών των έργων   ολοκληρώνονται οι αθλητικές  υποδομές στην  Ερμιονίδα  ,  προς  όφελος των σωματείων της περιοχής   και της αθλούμενης νεολαίας γενικότερα.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ- Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



Πονοκεφάλους στο Δήμαρχο φαίνεται πως έχει προκαλέσει η  συντονισμένη και γρήγορη αντίδραση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πάνω στο πολύ σημαντικό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων- αποβλήτων στο Σταυρό Διδύμων, με την οποία επιδιώχτηκε μια νόμιμη λύση κατά τρόπο που να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.


Γιατί αλλιώς δεν εξηγούνται τα τόσα ψέματα που έγραψε σε άρθρο του χθες που αναφερόταν στα έργα του Δήμου Ερμιονίδας το τελευταίο διάστημα.

1ο Ψέμα:  «Έγιναν οι αποκαταστάσεις των χωματερών».


Η Αλήθεια: Οι αποκαταστάσεις των χωματερών δεν είναι έργο του Δήμου μας αλλά έργο   της  Περιφέρειας Πελοποννήσου και αφορά  76 ανενεργούς  ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου. Η
σύμβαση εκπόνησης της μελέτης υπογράφηκε στις 31-5-2013, μεταξύ του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του εκπροσώπου της Κοινοπραξίας εταιρειών κ. Μιχαλόπουλου.

Συλλογικότητες Πελοποννήσου ενάντια στη σύμβαση ΣΔΙΤ και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης με διαλογή στην πηγή


Δελτίο τύπου

Νέο κύκλο δυναμικών παρεμβάσεων σηματοδοτεί η ανοιχτή εκδήλωση φορέων και πολιτών της Αρκαδίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/11, στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Συμμετείχαν εκπρόσωποι μεγάλου αριθμού φορέων της Αρκαδίας, αλλά και συλλογικοτήτων από τις άλλες περιφερειακές ενότητες. Ξεχωριστή παρουσία στην εκδήλωση είχαν οι κάτοικοι των περιοχών της Παλαιόχουνης, του Κερασταρίου, της Καλλιρρόης, των Κωνσταντίνων κλπ.. Παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής. 
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας κ. Αριστείδης Μπρουμάς και ακολούθησε η εισηγητική παρέμβαση του εκπροσώπου των συλλογικοτήτων της Πελοποννήσου κ. Τάσου Κεφαλά, ο οποίος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, εστιάζοντας στην αρνητική τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, εξαιτίας και της στάσης της κυβέρνησης, η οποία ωθεί στην υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ, την ίδια ώρα που κλείνει τη «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης των δήμων για έργα μικρής κλίμακας, στη λογική της αποκεντρωμένης διαχείρισης.
Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε -τόσο στην εισηγητική τοποθέτηση, όσο και στη συζήτηση που ακολούθησε- στη στάση των δήμων και του φορέα τους για τη διαχείριση των αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), ο οποίος αδυνατεί να στηρίξει μια ουσιαστική εναλλακτική λύση.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕΡ κου Παναγιώτη Αποστόλου πρός το κ.Παύλο Δαγρέ


Προς κύριο Παύλο Δαγρέ
Δίδυμα, 9-11-2016
Θέμα: Αίτημα Συνεργασίας
Αγαπητέ κύριε Παύλο Δαγρέ,
Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για των αγώνα που δίνετε εσείς και οι συνεργάτες σας εναντίων της διαφθοράς. Πρέπει επιτέλους σε αυτήν την χώρα, σε αυτό τον τόπο, να εξαλειφθούν αυτοί που ζούνε εις βάρος άλλων με απατεωνιές, κοροϊδεύοντας αυτούς που είναι και θέλουν να είναι τυπικοί και τακτικοί στις υποχρεώσεις στους. Να εξαλειφθούν από αυτό τον τόπο αυτοί που προσπαθούν να επιβιώσουν με τις πλάτες κάποιου πολίτικου κατσαπλιά, με αντάλλαγμα διαγραφές σε χρέη και οφειλές, επιβαρύνοντας ακόμα μια φορά ανθρώπους που είναι συνεπείς.
Διαβάζοντας άρθρο σας στην εφημερίδα ενημέρωση Πελοποννήσου ζητάτε να γίνει έλεγχος από των επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην ΔΕΥΑΕΡ
και εγώ μαζί σας εδώ και τώρα.

Εκδόθηκε το 19ο τεύχος του περιοδικού "στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα"




Αλλού γίνονται άλλα

Του Βασίλη Γκάτσου

Συνεδριάζει την επόμενη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για να αποφασίσει την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την διανομή μερίσματος από τα κέρδη προηγούμενων χρήσεων, ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, μετά από έγγραφο αίτημα των μετόχων πλειοψηφίας, "Ελληνικό Δημόσιο" και "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)", το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας πρόκειται να συνεδριάσει την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, για να αποφασίσει  την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, την 1η Δεκεμβρίου 2016 με θέμα την διανομή μερίσματος από τα κέρδη προηγούμενων χρήσεων, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Το παραπάνω σημαίνει ότι στους Δήμους Αττικής η ΔΕΥΑ είναι άγνωστη. Δηλαδή οι Δήμοι όχι μόνον δεν ασχολούνται με το πόσιμο νερό των δημοτών τους, αλλά είναι και οι ίδιοι καταναλωτές αυτού. Νερό και αποχέτευση παρέχει μία Ανώνυμος Εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει στο Κράτος (Οι δήμοι δεν είναι μέτοχοι). Είναι κερδοσκοπική εταιρεία και μέρος του κέρδους το δίνει μέρισμα. Έτσι δεν υπάρχουν "μονομαχίες" μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για το ποια είναι καλύτερος νερουλάς.
Η Πρωτεύουσα λοιπόν έχει άριστο νερό σε πολύ καλή τιμή για τα νοικοκυριά, νερό που το παρέχει μια κρατική ΑΕ κερδοσκοπική και εντός χρηματιστηρίου! Γίνονται και μεγάλα έργα από την ΕΥΔΑΠ (βλέπε επέκταση δικτύου στην Αίγινα) χωρίς να έχει δικαίωμα είσπραξης ειδικού τέλους 80%, αφού δεν είναι ΔΕΥΑ. Και μέσω του ΤΑΙΠΕΔ να πουληθεί το κρατικό πακέτο μετοχών, οι δημότες της Πρωτεύουσας ξέρουν ότι θα  έχουν πόσιμο νερό σε καλή τιμή.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιορτάστηκε η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην κωμόπολη της Ερμιόνης.
Ανήμερα της εορτής  τελέσθηκε θεία λειτουργία στον ιστορικό ναό των Παμμεγεγιστων Ταξιαρχών, και στην συνέχει έγινε περιφορά της εικόνας.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν οι βουλευτές Αργολίδας Γιαννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο Δημαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, o Πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Χρήστος Δάγκλης και πολύς κόσμος που τίμησαν την εορτή.

Η ιστορική εκκλησία των Ταξιαρχών είναι βυζαντινού ρυθμού. Χτίστηκε τον 15ο αι. ή κατ' άλλη εκδοχή τον 17ο αι. 

Μάικλ Μουρ: Οι 5 λόγοι για τους οποίους θα νικήσει ο Ντόναλντ Τραμπ

Επιμέλεια: Βιβή Συργκάνη | enallaktikos

Με ένα κείμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Αμερικανός κινηματογραφιστής και συγγραφέας Μάικλ Μουρ απαριθμεί τους πέντε λόγους, για τους οποίους, κατά τη γνώμη του, ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

"Λυπάμαι κάθε φορά που πρέπει να μεταφέρω κακές ειδήσεις, λέει ο Μουρ, αλλά σας το είπα ξεκάθαρα το περασμένο καλοκαίρι, όταν προέβλεψα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ. 

Και τώρα έχω ακόμη πιο άσχημα νέα για όλους σας: Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να κερδίσει τον Νοέμβριο. Αυτός ο άθλιος, αδαής, επικίνδυνος, μερικής απασχόλησης κλόουν και πλήρους απασχόλησης ψυχοπαθής πρόκειται να είναι ο επόμενος πρόεδρός μας. Πρόεδρος Τραμπ. Πείτε αυτά τα λόγια, γιατί θα πρέπει να τα λέτε συχνά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια: "ΠΡΟΕΔΡΟΣ TΡΑΜΠ".

Τάσος Γ. Λάμπρου: Επιστροφή του τέλους 80% στους δημότες του πρώην Δήμου Ερμιόνης

ΚΡΑΝΙΔΙ 09/11/2016
ΤΑΣΟΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΠΡΟΣ :
⦁ Πρόεδρο Δ.Κ. Ερμιόνης
κ. Χ. Δάγκλη
- Πρόεδρο Τ.Κ. Ηλιοκάστρου
κ. Α. Στάθη
- Πρόεδρο Τ.Κ Θερμησίας
κ. Π.Σαραντόπουλο
- Μέλη Συμβουλίων
Δ.Κ. Ερμιόνης, Τ.Κ. Ηλιοκάστρου
Τ.Κ. Θερμησίας

ΘΕΜΑ : Επιστροφή του τέλους 80% στους δημότες του πρώην Δήμου Ερμιόνης για τους καθυστερούμενους λογαριασμούς 2012-2013-2014.
Κύριοι
Συνάδελφοι σε επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου της

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η γενική συνέλευση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Η δικιά μας Κική Βεντούρη- Σέρφα στα νέα εκλεγμένα όργανα της ΕΙΟ. 
Συγχαρητήρια Κική!

Με τη συμμετοχή 115 εκπροσώπων σωματείων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή η γενική συνέλευση της ΕΙΟ κατά την οποία διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ομοσπονδίας και των εκπροσώπων της, τακτικού και αναπληρωματικού, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. και των Επιτροπών.
Εν συνεχεία, μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των μελών του Δ.Σ. και των μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής, της Πειθαρχικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπρόσωποι της Ε.Ι.Ο. στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξελέγησαν οι Τέλης Αδαμόπουλος ως τακτικός και Παντελής Παυλίδης ως αναπληρωματικός.

Τα νέα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

  1. Πρόεδρος : Αντώνης Δημητρακόπουλος
  2. Αντιπρόεδρος - Eφορος κεντρικής Ελλάδος : Αριστείδης Αδαμόπουλος
  3. Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων : Ανδρονίκη Αναστασίου
  4. Αντιπρόεδρος Βορείου Ελλάδος : Αθανάσιος Πατητάρος
  5. Γενικός Γραμματέας : Απόστολος Παπαθανασίου
  6. Ειδικός Γραμματέας : Βαλασία Εσμέρογλου
  7. Ταμίας : Ιωάννης Βασιλειάδης
  8. Eφορος Εθνικών Ομάδων - Αναπληρωτής Ταμίας : Παντελής Παυλίδης
  9. Eφορος Υλικού : Γεώργιος Παπαστεφάνου
  10. Eφορος χορηγιών και εκδηλώσεων : Βεντουρή-Σέρφα Αγγελική

Με αφορμή σχετική τοπική ανάρτηση μάλλον από άγνοια

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Τα χρησιμοποιημένα λάδια λίπανσης μηχανών δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα λάδια φαγητού. Τα χρησιμοποιημένα λάδια λίπανσης μηχανών είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ και πρέπει να πηγαίνει στα δοχεία που υπάρχουν στα λιμάνια για διευκόλυνση των σκαφών. Τα άλλα  χρησιμοποιημένα λάδια λίπανσης μηχανών μαζεύονται από τα συνεργεία αυτοκινήτων. Έχουν και αξία. Οι εταιρείες που τα αξιοποιούν (και αξιοποιούνται πλήρως προς παραγωγή λιπαντικών μηχανών αρίστης ποιότητας, όπως στη Syclon) τα παίρνουν προς 100 - 200 Ευρώ τον τόνο. Προϋπόθεση να μην περιέχουν άλλου είδους ουσίες, όπως φυτικά έλαια, έλαια ελάσεως, χημικά παράγωγα ελαιώδους υφής. ΜΟΝΟΝ χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια. Αν δεν είναι καθαρά δεν μπορούν να τα επεξεργαστούν τα εργοστάσια αξιοποίησης και δεν τα παραλαμβάνουν.
ΠΟΤΕ λοιπόν δεν πετάμε λάδια φαγητού στα δοχεία που ο Δήμος έχει βάλει στα λιμάνια μας για να πετάνε οι ψαράδες τα χρησιμοποιημένα λάδια των μηχανών τους.
Αλλιώς θα είχαμε λύσει το πρόβλημα! Το λάδι της μηχανής κοστίζει κάπου 8 ευρώ το λίτρο. Θα πουλάγαμε λοιπόν το λάδι μας προς 5 ευρώ το λίτρο στην Cyclon και θα το έκανε λάδι μηχανής!
Βασίλης Γκάτσος
Χημικός

ΝΕΔΥΠΕΡ:Αίτημα για προσκόμιση στοιχείων σχετικά με τη χρέωση του τέλους 80% επί της κατανάλωσης ύδατος στους λογαριασμούς του Πρώην Δήμου Ερμιόνης


ΠΡΟΣ

κ. Ιωάννη Πάλλη,  Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ

ΘΕΜΑ: Αίτημα για προσκόμιση στοιχείων σχετικά με τη χρέωση του τέλους 80% επί της κατανάλωσης ύδατος στους λογαριασμούς του Πρώην Δήμου Ερμιόνης

Αγαπητέ κ. Πάλλη,

Με αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ΄ Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ. Γιάννη Μπαλάφα που δόθηκε στη Βουλή την 01-11-2016 σε ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας  κ. Γιάννη Μανιάτη στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με τις αναδρομικές χρεώσεις νερού της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. στους λογαριασμούς ύδρευσης του πρώην Δήμου Ερμιόνης και για πληρέστερη ενημέρωσή μας, παρακαλώ να μας αποστείλετε τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν τη Δ.Ε. Ερμιόνης:

Γιάννης Γκιόλας: Μεγάλες ενισχύσεις στη μεταποίηση εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Γκιόλας:     Μεγάλες ενισχύσεις  στη    μεταποίηση εμπορία  και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

Από το  γραφείο του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη  Γκιόλα έγινε γνωστό ότι έχει ήδη αναρτηθεί στην διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  το σχέδιο Υπουργικής  Απόφασης  για το σημαντικό Μέτρο 04 του Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης  που αφορά σε επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.
http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/metapoiisi
Επειδή η κατανομή αυτών των πόρων είναι σημαντική για την παραγωγική ανασυγκρότηση και προβλέπονται ποσοστά ενίσχυσης έως και 75% πχ στα Νησιά του Αιγαίου πλην Κρήτης και Ευβοίας, είναι σημαντικό να συμβάλλουν  όλοι και όλες  με προτάσεις βασισμένες στην πραγματικότητα των περιφερειών, ιδιαίτερα όσον αφορά στα γεωργικά προϊόντα και ενισχυόμενους κλάδους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μεταποίηση που μπορεί να μην περιλαμβάνονται στην Υπουργική απόφαση  .

Ερμιονίδα 7+1 σχόλια


Σοβαρό έργο, (εν ονόματι των ξενοδοχειακών μονάδων και λοιπών  συναφών επαγγελματικών υποδομών) αναμένεται να πράξει η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου, οσονούπω, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη κρατήσεις πρώτων τραπεζιών, στα καλύτερα νυχτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.

Δύο είναι οι Αγγελικές  και όχι μια, που λαδώνουν (καλού-κακού) τα πολυβόλα τους…


«Έτρεχε»  το νερό για ώρες, από την δεξαμενή των «Μύλων» στην Ερμιόνη, όπως διαβάσαμε στο ιστολόγιο της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών»… (Καθίστε τώρα να δείτε που θα σας «κοτσάρουν» αναδρομική χρέωση ογδόντα τοις εκατό στο ιστολόγιό σας κορίτσια!)

Αποκλείουν τις εφημερίδες από τις δημοσιεύσεις… Αυτά τους καταλογίζει ο Λάμπρου… (Εδώ, έχουν αποκλείσει τους Δημότες από «τα» του Δήμου… Με «τα» του Τύπου θα ασχολούνται;)

«Γέμισε»  για έκτη συνεχή χρονιά, η  γιορτή του ροδιού με  τους γνωστούς πολιτικούς- «φανφαρολόγους»… που ζούνε σε μια εικονική πραγματικότητα… Περιοχή χωρίς επάρκεια σε νερό, προοπτικές στην όποια παραγωγή δεν μπορεί να έχει… (Εκτός και αν εξάγει «κακτάκια» όπως το Τέξας).

Τους έπιασε ο πόνος για την Μονή, ή τους «ψιλο-μπήκε το αυγό στον ποπό» και τώρα «τρέχουν»; (Όπερ έδει δείξαι…)

Τους την «πέσανε» για το «τζιποειδές» της Δημάρχου Β’ …Η στήλη μας (7+1) συγχαίρει ωστόσο τον Δήμαρχο Α’ και τον στηρίζει, γιατί προφανώς ήξερε για τις διαφαινόμενες φορο-απαλλαγές που θα εφαρμόσει το Υπουργείο στα παλαιά αυτοκίνητα με τα πολλά κυβικά και γι αυτό της το παραχώρησε… Προέταξε δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον…(Αμ πως!)

+1
Δεν πληρώνονται οι εργολάβοι από το Κράτος, αφού τα έχουν κάνει μαντάρα με τις προθεσμίες και τις χρηματοδοτήσεις οι ιθύνοντες και ένας-ένας την «κάνουν» από τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης… Εμ, μου θέλατε κύριε Τατούλη, αυξημένες αρμοδιότητες… Δεν αφήνατε τον Δήμαρχο που είναι και Αρχιτέκτονας να τα ολοκληρώσει μόνος του… Πόσο να του έπαιρνε; (Δύο- τρεις, άντε τέσσερις θητείες ακόμη;)

                                                                                                  Κ.Π.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Tι έιπε ο Φίλης στην σημερινη παράδοση ..Εχει δίκιο στα περισσότερα αλλα είναι "χοντρός"


Το σχόλιο του Ιχνηλάτη

Τ α πιο πολλά απο αυτά έχουν ισχυρή βάση αλήθειας.
Η Ελληνική εκκλησία παρέμβηκε απροκάλυπτα στη πολιτική ζωή της χώρας  και με τις πλάτες του Πάνου Καμμένου "κατάφερε" και έδιωξε το συγκεκριμένο στέλεχος   του ΣΥΡΙΖΑ απο μια θέση
που θεωρεί "κλειδί"
Βέβαια  μην περιδένεται ο επόμενος υπουργός με "βαριές" περγαμηνές που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και δεν τις είχε ο "ταπεινός"  ανεκπαίδευτος Φίλης" ,που ήταν και "χοντρός" για τα μέσα ελληνικά γούστα. θα κινηθεί σε διαφορετικό  δρόμο απο τον Φίλη.

7 γυναίκες φιλόσοφοι από την αρχαία Ελλάδα που μάλλον αγνοείτε την ύπαρξή τους

Αν εξαιρέσουμε την, σχετικά γνωστή, μεγάλη Ελληνίδα φιλόσοφο Υπατία , δύσκολα οι πιο πολλοί θα μπορούσαμε να ονοματίσουμε κάποια άλλη. Όμως υπήρχαν σημαντικές και πολυγραφότατες γυναίκες  φιλόσοφοι, που συνέβαλαν τα μέγιστα στο θαύμα της αρχαίας Ελλάδας. Μερικές από αυτές ήταν οι εξής:
arete_din_cyrene
Αρήτη της Κυρήνειας  – 5ος αιώνας π.Χ.
Η Αρήτη ήταν σύγχρονη του Σωκράτη. ∆ίδασκε φιλοσοφία στη σχολή της Αττικής. Ήτανε κόρη του Αριστίππου, του ιδρυτή της Κυρηναϊκής Σχολής της φιλοσοφίας. Ακόµη και την εποχή του Βοκάκιου (1313-1375 µ.Χ.) χίλια χρόνια αργότερα µνηµονευόταν ως πολύτιµη πηγή γνώσεων, συγγραφέας 40 βιβλίων, και δασκάλα περισσοτέρων από 110 φιλοσόφων. Ο γιος της Αρίστιππος επίσης φιλόσοφος, συνέχισε την οικογενειακή παράδοση ως διευθυντής της Κυρηναϊκής Σχολής. Ονοµάστηκε «Μητροδίδακτος», επειδή διδάχτηκε τη φιλοσοφία από τη µητέρα του, πράγµα σπάνιο για την εποχή εκείνη (Πηγή)
diotima-aquela-que-iniciou-socrates-nos-misterios-amor-socrates-
Διοτίμα από τη Μαντινεία –  φιλόσοφος
Ο Πλάτωνας έγραψε ότι τιµήθηκε από τον Σωκράτη (469-399 π.Χ.) ως δασκάλα του. Ο Πλάτωνας δίδαξε δύο γυναίκες στο σχολείο του: τη Λασθένια και Αξιόθεα του Φύλου (350 π.Χ). Υπήρξε επίσης ιέρεια στην Μαντινεία της Αρκαδίας. Σήµερα, κέντρα µελετών και ιδρύµατα φέρουν το όνοµά της  (Πηγή)

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΤΗΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ 5η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ


Ο Πελοποννησιακός Σύλλογος Πτηνών (ΠΕΣΥΠ) διοργάνωσε την 5η  ετήσια έκθεση-διαγωνισμό, πτηνών  συντροφιάς στους στρατώνες του Καποδίστρια στην  πόλη του Άργους. Η έκθεση γίνεται για να  μάθει ο κόσμος περισσότερα για την ορνιθοκουλτούρα στην περιοχή της Αργολίδος.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ 6Η ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Επειδή η λίστα ήταν πολύ μεγάλη να ζητήσουμε συγγνώμη που παραλείψαμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω χορηγούς:

Oικονόμου Μιχάλης Δορυφορικά Συστήματα

Σκούρτης Ιωάννης Πρατήριο Καυσίμων

Μπουρίκας Θεόδωρος Πρατήριο Καυσίμων

"Λεωνίδας" Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Δημαράκης Αθανάσιος Οπωροπωλεία

ΒΙΤΟΡΙΖΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ένα συγκινητικό βίντεο από τους Έλληνες της Αμερικής.


Μπορεί τα περισσότερα να είναι γνωστά και αυτονόητα για μας που ζούμε στην Ελλάδα, αλλά ας δούμε το βλέμμα αυτών των ανθρώπων και ας ακούσουμε τη φωνή τους για να καταλάβουμε πόσο λατρεύουν την Ελλάδα και πόσο περήφανοι αισθάνονται ως Έλληνες.

ΠΗΓΗ