Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Γιάννης Γκιόλας δελτίο τύπου: Μπήκαν οι υπογραφές για την επέκταση του Ανάβαλου μέχρι την Επίδαυρο


                                                                                                         
                                 25-1-17
Γιάννης Γκιόλας:  Μπήκαν οι υπογραφές για την επέκταση
          του     Ανάβαλου      μέχρι την Επίδαυρο
   ΣΤΟ Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης    μπήκαν σήμερα οι υπογραφές για την επέκταση του Ανάβαλου προς το Δήμο Επιδαύρου.
Το αρμόδιο Υπουργείο και η ανάδοχος εταιρεία συνυπέγραψαν το σχετικό συμφωνητικό για τα έργα   «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ»
με συνολικό προϋπολογισμό μελέτης ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΟΚΤΑΚΟΣΙΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ (31.857.000 €) (συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων των Γ.Ε. και Ο.Ε.18%, των Απροβλέπτων, της Αναθεώρησης και του Φ.Π.Α.) ή με προϋπολογισμό προσφοράς 12.464.326,46 € (συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για εργασίες, Γ.Ε. & Ο.Ε. και απρόβλεπτα, στην οποία αντιστοιχεί μέση τεκμαρτή έκπτωση 51,875 % επί των τιμών του προϋπολογισμού της Υπηρεσίας
 Τα έργα   αναμένεται να ολοκληρωθούν  σε 24 μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού.
΄΄Αναμφίβολα πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική  στιγμή  για τους αγρότες της ευρύτερης  περιοχής Επιδαύρου ,των οποίον οι καλλιέργειες  θα αποδώσουν τα μέγιστα΄΄  τόνισε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας  ο οποίος εδώ και πολλούς μήνες   βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία   με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  , αλλά και κάθε αρμόδιο  για την  εκτέλεση του έργου.
Η σημερινή υπογραφή της  σύμβασης  για τη μεταφορά του νερού από τον Ανάβαλο στην Επίδαυρο   δικαιώνει τις προσπάθειες  χρόνων   και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης    αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για την Αργολίδα   και ειδικότερα για  τον αγροτικό πληθυσμό ο οποίος , με τα έργα υποδομής να επεκτείνονται  , μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες για την παραγωγή και το εισόδημα του.