Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τάσος Γ. Λάμπρου: ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ  

Kρανίδι 25/01/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η πρόσκληση σας έχει ήδη διαβιβαστεί μέσω ΜΜΕ (έντυπων και ηλεκτρονικών) για το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 7.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου.
Αναλάβαμε μια πρωτοβουλία στα πλαίσια  της καθιερωμένης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας,  να διοργανώσουμε μια θεματική εκδήλωση, αφιερωμένη στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας με θέμα « Ο ρόλος της Ερμιονίδας κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821 και η Γ’ Εθνοσυνέλευση του 1827 στην Ερμιόνη.

-          Μια πρωτοβουλία γνώσης για να μάθουμε και να εμβαθύνουμε στην ιστορία του τόπου μας

-          Μια πρωτοβουλία ενημέρωσης και στήριξης των επετειακών εκδηλώσεων για την Γ’ Εθνοσυνέλευσης του 1827 στην Ερμιόνη.

-          Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την δυνατότητα που μας δίνεται για να αναζητήσουμε από τις πηγές περισσότερα στοιχεία για την καταγραφή της ιστορικής μνήμης.

-          Μια πρωτοβουλία διεκδίκησης στη αναγκαιότητα , ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στον τόπο μας έχει μια ιστορική ευθύνη , με οποιοδήποτε μέσο να προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία του ιστορικού αρχείου του Δήμου μας και με αυτό τον τρόπο να γίνει σεβαστή η βούληση του δωρητή αείμνηστου Κώστα Δημότση ή ΄Ελληνα. 

-          Μια πρωτοβουλία διαμόρφωσης νέων ρόλων για τις δημοτικές παρατάξεις , αφού έχουν την υποχρέωση και το δικαίωμα να διοργανώνουν πολυθεματικές εκδηλώσεις και να παρεμβαίνουν δυναμικά στην κοινωνική , πολιτιστική και οικονομική δραστηριότητα του τόπου μας.

-          Μια πρωτοβουλία ανοικτή στην κοινωνία , στην παρούσα εκδήλωση έχουν προσκληθεί τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων του Δήμου μας , οι δημότες και οι κάτοικοι της Ερμιονίδας.

Η γνώση είναι δύναμη και η γνώση της ιστορίας είναι πολύτιμο αγαθό για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας .

Σας ζητάμε λοιπόν την συμμετοχή σας για να αναζητήσουμε από κοινού το νήμα της ιστορίας και του πολιτισμού που θα μας πάει μακριά και θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε το ταξίδι για την διεκδίκηση μιας ευρύτερης ποιοτικής πολιτιστικής αναβάθμισης του τόπου μας.



Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας