Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» 2 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2017Το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»,  θα πραγματοποιηθεί και φέτος το καλοκαίρι για τέταρτη συνεχή χρονιά, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας, από τις 2 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2017.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα παρουσιάσει ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, εμπνευστής του θεσμού, που έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία, στην καθιερωμένη, πλέον, Συνέντευξη Τύπου, στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα, τηνΤετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00 (https://www.ianos.gr/events/4o-festival-theatrou-erminies-ermionida-ekd.html), με την παρουσία των συμμετεχόντων πρωταγωνιστών, επίλεκτων προσκεκλημένων από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου, εκπροσώπων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και πλήθους φίλων.

Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε τρείς περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, με διοργανωτή τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και με την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του καθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου,

Συγκεντρώνοντας σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο επίλεκτες αθηναϊκές παραστάσεις και μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου μέσα σε διάστημα ενός μήνα, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να συμβάλει στην προώθηση του ποιοτικού θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γής, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και τη διάδοση του πολιτισμού.

Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της Ερμιονίδας, το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μεγάλο πλήθος παραθεριστών, από την ευρύτερη περιοχή. Η συνήθης πληρότητα στις παραστάσεις είναι 350-400 άτομα, με δυνατότητα επέκτασης σε συνολική χωρητικότητα 1.500 ατόμων για τις συναυλιακές εκδηλώσεις.

Στη φετινή, 4η διοργάνωση, θα συμμετάσχουν:
Θανάσης Βισκαδουράκης, Βασίλης Βλάχος, Μ. Ιορδάνου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Σ. Καζαντζιάν, Εύα Καμινάρη, Μάνια Παπαδημητρίου, Αγλαϊα Παππά, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Τις παραστάσεις θα πλαισιώσουν δύο μουσικές εκδηλώσεις με δύο ιδιαίτερα αξιόλογους ερμηνευτές, τον Σωκράτη Μάλαμα στην έναρξη (2/8) και τον Όθωνα Μεταξά στη λήξη (2/9).

Στο Φεστιβάλ θα συμπεριληφθεί, υπό τη μορφή Προ-φεστιβαλικής θεατρικής παράστασης στα τέλη Ιουλίου, η ετήσια παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας που αφορά την ενασχόλησή του με το αρχαίο δράμα. Η πολιτιστική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και σε μετα-φεστιβαλικό επίπεδο, στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, με μια σειρά λογοτεχνικών συναντήσεων.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» διεξάγεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, πρώην αποθήκη, που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από τρία χρόνια, χάρη στην πολύπλευρη στήριξη της μεγάλης Χορηγού, κυρίας Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, αρκετών φιλότεχνων χορηγών της περιοχής και κυρίως χάρη στην προσωπική εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητά του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό περαιτέρω διαμόρφωση, για να φιλοξενήσει το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός.