Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Το ελληνικό χρέος, μια ευρωπαϊκή τραγωδία (βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους)


Το γαλλικό φιλμάκι "Το ελληνικό χρέος, μια ευρωπαϊκή τραγωδία"  εξηγεί με σύντομο και κατανοητό τρόπο πώς η ελληνική κρίση αφορά όλους τους Ευρωπαίους και όχι μόνο τους Έλληνες.

Οι δημιουργοί της ταινίας μιλούν για το αποτυχημένο μοντέλο επιβολής νεοφιλελεύθερων πολιτικών καθώς και για την παραπληροφόρηση γύρω από την ελληνική κρίση.
Πατήστε το κουμπί "settings" για να δείτε το φιλμάκι με ελληνικούς υπότιτλους.
Συννεφάκια κειμενου, μεταφραση:
- 13:31 :
Ε. Τουσέν, επικεφαλής του επιστημονικού κλιμακίου της Επιτροπής για την Αλήθεια του Ελληνικού Χρέους. (παραθέτοντας Κέυνς): "Αν χρωστάτε 1000 ευρώ στην τράπεζα, έχετε πρόβλημα. Αν όμως της χρωστάτε ένα δισεκατομμύριο, το πρόβλημα είναι δικό της!"



- 14:08 :
Ζ-Κ Γιούνκερ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής :"Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική επιλογή ενάντια στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

- 14:11 :
Ν. Τουσκ, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: "Μετά τα γεγονότα στην Ελλάδα, γεννήθηκε η ιδεολογική ψευδαίσθηση ότι από εδώ και πέρα είναι δυνατόν να αλλάξει η πορεία της Ευρώπης, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μία εναλλακτική στην καθιερωμένη αντίληψη για την Ευρώπη, στο αφήγημα της λιτότητας"

- 14:19 :
R. Godin, δημοσιογράφος, La Tribune (fr): "Το ευρώ είναι το νόμισμα της ΕΚΤ, η οποία το διανέμει όχι με βάση την ευημερία των πληθυσμών αλλά σύμφωνα με οικονομικά κριτήρια που αποκρύπτουν τις πολιτικές σκοπιμότητες"