Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ :ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΤΑ Α’- Β’ ΒΑΘΜΟΥ


Κρανίδι 08/06/2017
Προς :
- Γραφείο Δημάρχου
κ. Δ. Σφυρή
Κοινοποίηση
- Τεχνικές υπηρεσίες
Δήμου Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΤΑ Α’& Β’ ΒΑΘΜΟΥ
Κύριε Δήμαρχε
Από τον Φεβρουάριο του 2017 έχει ξεκινήσει χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Εφαρμογή δράσεων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε εγκατάσταση οδοφωτισμού ΟΤΑ» κατόπιν πρωτοβουλιών του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων (ΤΠΔ) με την συνεργασία του κέντρου ανανεώσεων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε).
Οι επιλέξιμες ενέργειες για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα αφορούν την
  1. Προμήθεια φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας την επί τόπου μεταφορά τους , την εγκατάσταση τους , τη σύνδεση τους στο ηλεκτρικό δίκτυο και τις δοκιμές ορθής λειτουργίας .
  2. Προμήθεια λαμπτήρων σύγχρονης τεχνολογίας .
  3. Προμήθεια και εγκατάσταση βραχιόνων φωτιστικών σωμάτων.
  4. Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αντικεραυνικής προστασίας της εγκατάστασης οδοφωτισμού.
  5. Προμήθεια εξαρτημάτων φωτιστικών προς αποθήκευση.
  6. Αποξήλωση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων παλιάς τεχνολογίας , τη αφαίρεση του την μεταφορά και την αποκομιδή τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία .
  7. Αποσύνδεση βραχιόνων φωτιστικών σωμάτων την αφαίρεση , τη μεταφορά και αποκομιδή τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Κύριε Δήμαρχε
Το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για τον Δήμο μας γιατί μέσα από το προτεινόμενο έργο θα εξοικονομήσει οικονομικούς πόρους , θα πετύχουμε μέγιστη οικονομίας και θα προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής μας. Στην οποία κύριο μέλημα μας απαιτείται να είναι η προστασία του περιβάλλοντος . η εξοικονόμηση ενέργειας η τήρηση των συμφωνιών και μέτρων που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
Ζήτω να προβείτε άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες και να ενταχθεί ο Δήμος μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα .
Ζητώ το πρόγραμμα αυτό να ενταχθεί στο σχεδιασμό σας στα πλαίσια υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος και να έρθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο .
Ζητώ να μάθω γιατί δεν έχουμε αξιοποιήσει το πρόγραμμα από τον Φεβρουάριο 2017 μέχρι σήμερα.
Ζητώ να μας ενημερώσετε έγκαιρα και έγκυρα για τις προθέσεις σας και εάν το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από αποκλειστικές ενέργειες του Δήμου μας ή έχετε άλλη επιλογή μέσω διαδημοτικής συνεργασίας , φροντίστε όμως να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία και να μην ενταχθούμε σε αυτό το πρόγραμμα μέσω του οποίου θα επιτύχουμε την εκτέλεση ενός τόσου σημαντικού έργου για τον Δήμο Ερμιονίδας.
Και σας υπενθυμίζω ότι το ζητούμενο είναι δεν είναι μόνο οι εξαγγελίες για «βιώσιμες και έξυπνες πόλεις» όλα η αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και με προσαρμογή στις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις .


Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας