Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Γιάννης Ανδριανός στην 6η Γιορτή Ελιάς στο Κρανίδι


Ναύπλιο, 6 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Γιάννης Ανδριανός στην 6η Γιορτή Ελιάς στο Κρανίδι: Να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου του Αναβάλου για την Ερμιονίδα. Τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα από τα τέλη του 2014.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, παρευρέθηκε στην 6η Γιορτή Ελιάς στο Κρανίδι. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδριανός επεσήμανε τα εξής
“Συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση της φετινής 6ης Γιορτής Ελιάς εδώ στο Κρανίδι, αυτού του θεσμού για την προβολή ενός από τα ποιοτικότερα και πολυτιμότερα προϊόντα της αργολικής γης. 
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι παρά τις σκληρές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία χρόνια, με τα προβλήματα στην καρπόδεση και την ανυδρία ιδιαίτερα στους ξηρικούς ελαιώνες, οι ελαιοπαραγωγοί της Αργολίδας συνεχίζουν τον αγώνα.

Είναι γι' αυτό σημαντικό οι αγρότες που πληρώνουν ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, έχουν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, έξοδα καλλιέργειας αλλά και διαβίωσης, να δουν επιτέλους την πολιτεία να στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο τις προσπάθειές τους. 

Και βεβαίως, είναι ζήτημα επιβίωσης να προχωρήσει επιτέλους το έργο πνοής του Αναβάλου που, σε ό,τι αφορά την επέκταση προς Ερμιονίδα, τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα από τα τέλη του 2014 και παρά τις μέχρι σήμερα  διαβεβαιώσεις του Υπουργού, ακόμη και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή, το έργο βρίσκεται εκεί που το αφήσαμε λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Σε ό,τι με αφορά, όπως κάνω από τα πρώτα βήματα του έργου, θα συνεχίσω να πιέζω ώστε τα προβλήματα να ξεπεραστούν και ο Ανάβαλος επιτέλους να παραδοθεί στον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας όπως σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, δίνοντας οριστική λύση στο οξύτατο πρόβλημα της πρωτογενούς παραγωγής από τη λειψυδρία, και την υφαλμύρωση του υδροφόρου ορίζοντα.

Μ' αυτές τις σκέψεις, εύχομαι ξανά κάθε επιτυχία στη φετινή γιορτή, και καλές αποδόσεις στους ελαιοπαραγωγούς μας”.