Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Τάσος Τόκας:Μετά το χθεσινό μας άρθρο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ κίνησε τις διαδικασίες

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το χθεσινό μας άρθρο με τίτλο « ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΔΕΥΑΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 800 ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ-ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»   ο  πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ κίνησε τις   διαδικασίες που προβλέπονται  από το θεσμικό πλαίσιο.

Οι ευθύνες ξεκινούν από το 2011 όταν δεν εφαρμόστηκαν  οι προβλεπόμενες διατάξεις του άρθρου 34,παρ.2  του   Ν. 4024/2011 σχετικά με τις κενές  οργανικές θέσεις των  εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τις επιχειρήσεις τους, στα Ν.Π.Ι.Δ. κ.λ.π.

Έτσι για μια ακόμη φορά ο Δήμος Ερμιονίδας έμεινε «μετεξεταστέος» και δεν πρόλαβε τις διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού μετά τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.


Η ΔΕΥΑΕΡ είναι μια επιχείρηση του Δήμου που χρειάζεται άμεσα τακτικό προσωπικό για  να λειτουργήσει και η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει με τις ενέργειές της  την προστασία των συμφερόντων της καθώς και τον κοινωφελή  σκοπό  της.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε την γενικότερη πολιτική της ΔΕΥΑΕΡ, που ελλείψει προσωπικού,  τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια   χαρακτηρίζεται από τις πολλές απευθείας αναθέσεις που μπορεί και να φθάνουν και  το ύψος των 400-500.000 € ετησίως  κάτι που εξυπηρετεί την πολιτική της σημερινής διοίκησης και τα συμφέροντα της παράταξης του Δημάρχου Ερμιονίδας. 

Πρέπει λοιπόν η ΔΕΥΑΕΡ να συνεχίσει το έργο της  και τον κοινωνικό της χαρακτήρα γιατί είναι απαραίτητη στους δημότες


Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας


Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ