Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

AKS HINITSA BAY PORTO HELI - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


AKS HINITSA BAY

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ερμιονίδας και του http://www.greekgastronomyguide.gr/ που αποσκοπεί στην ανάδειξη της γαστρονομίας της περιοχής http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/  ο Γιώργος Πίττας συνέχισε την καταγραφή και την αποτύπωση των σημαντικότερων γαστρονομικών γεύσεων σε διαφορετικούς γαστρονομικούς προορισμούς. Αυτή τη φορά σειρά είχε το φημισμένο ξενοδοχείο AKS HINITSA BAY, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Χηνίτσα του Πορτοχελίου.

Οι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς το Πόρτο Χέλι είναι πολλοί, άλλοι γνωστοί σε πολλούς και άλλοι σε ολίγους. Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα -που κυμαίνεται γύρω στις 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο-, συναντάς ένα ιδιαίτερα ελκυστικό μείγμα κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας αλλά και αυθεντικής λαϊκής ζωής, καλό φαγητό, αίσθηση απόδρασης, πανέμορφες παραλίες – άλλες γνωστές κι άλλες μυστικές.

σημαντική προειδοποίηση

Η κίτρινη κορδέλα στο λουρί ενός σκύλου
Ο καιρός πλέον μας επιτρέπει να βγούμε έξω, να επισκεφθούμε ένα πάρκο, παρέα με τον σκύλο μας!! Ευκαιρία για παιχνίδι, για άσκηση ακόμα για ένα χαλαρό περίπατο. Βγείτε παρέα με τον σκύλο σας, θα ωφελήσει και τους δυο σας!
Ωστόσο, ο σκύλος σας δεν έχει κοινωνικοποιηθεί ακόμα και αντιδρά περίεργα όταν βρίσκεται σε δημόσιους χώρους. Έχετε παρατηρήσει ότι αναπτύσσει επιθετική συμπεριφορά ή δείχνει σημάδια στρες και άγχους όταν έρχεται σε επαφή με άλλους σκύλους και ανθρώπους?
Καταρχάς, διαβάστε τα μηνύματα που σας στέλνει ο σκύλος σας ώστε να είστε σίγουροι για το τι νιώθει. Μιλήστε με ένα κτηνίατρο ή ακόμα και με έναν εκπαιδευτή ώστε να σας συμβουλέψει σωστά. Αν παρόλα αυτά η βόλτα σ ένα πάρκο είναι μέρος της «θεραπείας» υπάρχει τρόπος να μείνει ο σκύλος σας ήρεμος και ευδιάθετος. Η κίτρινη κορδέλα στο λουρί του!

δωρεάν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών για όλους

Εξ’ αποστάσεως μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε ψηφιακή μορφή, θα αρχίσει σύντομα να προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, συνεχίζοντας με καινοτόμο τρόπο την προσφορά του στον ευαίσθητο αυτόν τομέα, στον οποίο κατέχει την πρωτοπορία, εκπαιδεύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες (πιστοποιημένους) πολίτες.
Μετά την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την εταιρία «SQLearn», που δραστηριοποιείται στις εφαρμογές ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός φιλοδοξεί να διευρύνει την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση σε φορείς και ιδιώτες, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Πρώτες Βοήθειες στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

Το καινοτόμο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με βάση το πρωτογενές υλικό που θα παράσχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενώ η «SQLearn» θα αναλάβει να το αναπτύξει ψηφιακά. Τα μαθήματα θα καλύψουν διεξοδικά τις παρακάτω ενότητες: Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης, Αντιμετώπιση Τροχαίου Ατυχήματος, Βασική Υποστήριξη Ζωής, Αιμορραγίες και

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΔΕΥΑΕΡ: Απόρριψη προσφυγής κ. Αν. Λάμπρου και Μήνυση-Έγκλιση για συκοφαντική δυσφήμιση

Σας στέλνουμε την παρακάτω ανακοίνωση και παρακαλούμε για την ενημέρωση των αναγνωστών σας:

«Κρανίδι, 07-07-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί δημότες και συνδημότισσες,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με την προσφυγή του κ. Αναστάσιου Λάμπρου κατά της σε ορθή επανάληψη αριθμ. 76/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας εκδόθηκε απόφαση (ΑΔΑ: ΩΨΓ2ΟΡ1Φ-5ΞΧ) του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Νικολάου Παπαθεοδώρου, με την οποία απορρίφθηκε η εν λόγω προσφυγή για τους εξής λόγους:

Επειδή ο πρώτος προβαλλόμενος ισχυρισμός, ότι δηλαδή, η προσβαλλόμενη απόφαση εκδόθηκε ενάμιση μήνα αργότερα από την αρχική, δεν συνιστά νόμιμο λόγο ακύρωσής της, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ρητή διάταξη νόμου με την οποία να καθορίζεται συγκεκριμένη προθεσμία προς τούτο.
Επειδή ο δεύτερος ισχυρισμός, ότι, δηλαδή, ο Ηλίας Κατσάβελας που ορίστηκε μέλος με την ιδιότητα του δημότη ενώ είναι και αιρετός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, δεν συνιστά νόμιμο λόγο ακύρωσης αφού δεν αντίκειται στις προαναφερθείσες διατάξεις του άρθρου 13 παράγραφος 1 του Ν. 2690/99, δεδομένου ότι δεν συμμετέχει σε αυτό και με άλλη ιδιότητα.
Επειδή ο τρίτος ισχυρισμός του προσφεύγοντος, ότι, δηλαδή, ο Στάικος Κοσμάς δεν είναι δημότης, ούτε κάτοικος Ερμιονίδας, είναι αόριστος, και συνεπώς απορριπτέος, δεδομένου ότι δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο με το οποίο να αποδεικνύεται αρμοδίως η βασιμότητα του.
Η παραπάνω προσφυγή του κ. Αν. Λάμπρου ήταν και ο λόγος της καθυστέρησης της αντικατάστασης του κατεστραμμένου μοτέρ της γεώτρησης στη θέση Μποτσάνι της Τ.Κ. Ηλιοκάστρου. Με την

Ιωσήφ Μερτυρης – Ρόδι Ερμιόνης


Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ερμιονίδας και του http://www.greekgastronomyguide.gr/ που αποσκοπεί στην ανάδειξη της γαστρονομίας της περιοχής...

Ο Ιωσήφ Μερτύρης όντας από παιδί αγρότης και έχοντας σπουδάσει λογιστής – προγραμματιστής, από το 1980 – ασχολείται με το εμπόριο και τα τελευταία χρόνια με το συσκευαστήριο του στην περιοχή του δήμου Ερμιονίδας. Κύρια του παραγωγή το ρόδι Ερμιόνης.
Στην περιοχή της Ερμιονίδας υπάρχει μια ποικιλία ροδιάς με καρπούς κόκκινου χρώματος, έντονη φυσική γλυκύτητα και μαλακούς, αφράτους σπόρους και υψηλό ποσοστό χυμού ανά καρπό, η ροδιά της Ερμιόνης, μέχρι πριν λίγα χρόνια την εύρισκες μόνον εκεί. Οι καλλιεργούμενες εκτάσεις της περιοχής κυμαίνονται γύρω στα 600 στρέμματα, οι παραγόμενες ποσότητες τους 1000 τόνους, ενώ οι παραγωγοί ροδιού Ερμιόνης δεν ξεπερνούν τους 100.
Μαρτυρίες τοποθετούν την καλλιέργεια της ροδιάς από το 1925 ενώ από το 2013 έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, φάκελος αιτήματος για να καταχωρηθεί η «Ροδιά Ερμιόνης» ως προϊόν ΠΟΠ.

Εκδήλωση ΙΛΜΕ. Η κοινωνική και πολιτική ζωή των Ερμιονέων στην Αρχαιότητα, μέσα από έμμετρες επιγραφές. Αύριο στην Ερμιόνη


Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΑΝΑΒΑΛΟΣ ΣΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» (επισυνάπτεται χάρτης)




06.07.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΑΝΑΒΑΛΟΣ ΣΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»
Ο Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει εδώ και 2,5 χρόνια για την προώθηση του έργου του Αναβάλου στην Ερμιονίδα. Απέναντι στις προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει, αλλά και την αξία του έργου, υπενθυμίζω δύο πολύ απλές αλήθειες:

  1. Η μελέτη επέκτασης προς Ερμιονίδα ανατέθηκε από μας, από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το 2011 και παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2014, με προϋπολογισμό 47.000.000 €. Ο χάρτης που για πρώτη φορά δίνουμε στη δημοσιότητα δείχνει την όδευση που προέκυψε μετά από πολλαπλές συσκέψεις με τους μελετητές για την επέκταση του Αναβάλου στην Ερμιονίδα. Μέχρι σήμερα, στα 2,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως πρωτοβουλία για την προώθηση του έργου, παρά το γεγονός ότι είχαμε διασφαλίσει και τη χρηματοδότησή του. Αντίθετα, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα απέσυρε από το πακέτο Γιούνκερ την πρόταση που είχαμε καταθέσει το 2014 για ένταξη ολόκληρου του Αναβάλου σε

1η ΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ : ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ" στο ξενοδοχείο AKS Πόρτο Χελίου


Τάσος Γ. Λάμπρου Δελτίο τύπου


Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Την προσπάθειά μας να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση για το θέμα των τελών σύνδεσης και αποχέτευσης στους βιολογικούς του Δήμου Ερμιονίδας, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, φοβούμενος ότι θα επικρατήσει η δική μας πρόταση τιμολογιακής πολιτικής, δηλαδή το πάγιο τέλος χρήσης αποχέτευσης ανά τετράμηνο από τα 15€, που έχει επιβάλει η ΔΕΥΑΕΡ στην Ερμιόνη και στην Κοιλάδα δίχως μελέτη, στα 5€ και το πάγιο τέλος σύνδεσης αποχέτευσης από τα 180€ στα 50€, πέταξε το θέμα στις καλένδες και αρνήθηκε περίεργα και πεισματικά την ψηφοφορία και την λήψη απόφασης επί του θέματος.
Επειδή εμείς δεν θα σταθούμε στο ρητό «Δήμαρχος είναι ό,τι θέλει κάνει και ό,τι θέλει χρεώνει στην σημερινή οικονομική κρίση που μαστίζει τους Δημότες μας, αψηφώντας την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κοιλάδας»,

Η οικογένεια Δεληγιάννη της Ερμιόνης


Η οικογένεια Δεληγιάννη της Ερμιόνης

του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη
Γεννήτορας των Δεληγιανναίων της Ερμιόνης είναι ο Ιωάννης Εμμ. Δεληγιάννης, που αντίκρισε το φως της μέρας στον Πραστό της Κυνουρίας γύρω στα 1860.

Ο παππούς του (Ιωάννης Δεληγιάννης) έπεσε στη μάχη στο Βαλτέτσι. Ο ίδιος έμεινε ορφανός και από τους δυο γονείς σε μικρή ηλικία και αναγκάστηκε να φύγει από το χωριό αναζητώντας σε άλλο τόπο την τύχη του. Έτσι έφτασε στην Ερμιόνη όπου η οικογένεια Καραγιάννη, η πλουσιότερη του τόπου, έμποροι στο επάγγελμα, πήραν τον Γιάννη στη δούλεψή τους. Ο Ιωάννης Εμμ. Δεληγιάννης ιδιαίτερα εργατικός, έξυπνος, τίμιος και φιλομαθής, προόδευσε κι έγινε συμβολαιογράφος Ερμιόνης και Μάσητος (Κρανιδίου), ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το εμπόριο και τα κτήματα. Παντρεύτηκε την Παγώνα, κόρη του Γιώργου Καραγιάννη και αδελφή του Κυριάκου Γεωργίου Καραγιάννη, οι οποίοι έτρεφαν ξεχωριστή αγάπη και αναγνώριζαν τις αρετές του νεαρού.

Ο Γιάννης και η Παγώνα Δεληγιάννη απέκτησαν εννέα παιδιά:                                  

1.   Τον Μανόλη (πήρε το όνομα του παππού του) ο οποίος ασχολήθηκε με το εμπόριο, φοίτησε στο Ελληνικό σχολείο Ερμιόνης (ετών 13) κατά το σχολικά έτη 1890 - 1891 και 1891 - 1892. Σε τουριστικό οδηγό του έτους 1910 - 1911, ο Μανόλης Δεληγιάννης φέρεται ως ιδιοκτήτης ξενοδοχείου - εστιατορίου με την ονομασία «Μινέρβας». Απεβίωσε στις 6 Ιουλίου 1928, σε ηλικία 50 ετών και «αναπαύεται» στον οικογενειακό τάφο των Δεληγιανναίων στον Άγιο Ανδρέα (παλαιό κοιμητήριο).

2.   Τον Γιώργο, συμβολαιογράφο στη Θεσσαλονίκη, σύζυγο της Βασιλικής (Κικής) Μήτσα. Ο Γιώργος Ι. Δεληγιάννης φοίτησε στο Ελληνικό σχολείο Ερμιόνης (ετών 11) για δύο σχολικά έτη 1890 - 1891 και 1891 - 1892. Στη συνέχεια φοίτησε στο Ελληνικό Σχολείο Κρανιδίου, από όπου έλαβε την 1η Ιουλίου 1894 το απολυτήριό του. Ο Γιώργος Ι. Δεληγιάννης πέθανε το 1953 και η σύζυγός του στις 15 Μαρτίου 1872 σε ηλικία 80 χρόνων. «Αναπαύονται» στον οικογενειακό τάφο των Μητσαίων στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Μέσα σε κλίμα πανικού και έντονης ανησυχίας ο Δήμαρχος  Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής με τις ενέργειές του οδήγησε το σώμα  σε μη λήψη απόφασης για την τιμολογιακή πολιτική της αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας  μετά από αίτημα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης  που συζητήθηκε στο ΔΣ της 3ης Ιουλίου 2017.
Αυτή η συμπεριφορά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής συνιστά βαρύτατη προσβολή του θεσμού της αυτοδιοίκησης, αφού δεν εφαρμόστηκε η νόμιμη διαδικασία για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στο βωμό του παραταξιακού συμφέροντος,  χωρίς σεβασμό στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
Στη 2ωρη σχεδόν συζήτηση αναλύθηκε η πρόταση που καταθέσαμε όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για την τιμολογιακή  πολιτική της αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας η οποία ήταν η εξής:

1)     Ανάκληση της Απόφασης του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας με Αριθμό 27/ 31-01-2017 σχετικά με τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής της Τ.Κ.Κοιλάδας.

Γιάννης Γεωργόπουλος :Eρωτήματα για τον τρόπο είσπραξης των χρημάτων απο την πώληση νερού στα σκάφη στο λιμάνι της Ερμιόνης


Ανοιχτές εκδηλώσεις για το κοινό από το Λύκειο Επιδαύρου

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το διεθνές σχολείο αρχαίου δράματος με την επωνυμία "Λύκειο Επιδαύρου" φιλοξενεί για 15 ημέρες, από τις 4 ως τις 19 Ιουλίου, 25 διεθνείς διδάσκοντες και 140 νέους ηθοποιούς, σπουδαστές-τριες δραματικών σχολών και φοιτητές-τριες θεατρικών σπουδών από όλο τον κόσμο με στόχο την εφαρμοσμένη μελέτη του αρχαίου δράματος.
Προσβλέποντας στο άνοιγμα αυτής της τόσο σημαντικής εκπαιδευτικής διοργάνωσης στην κοινωνία, αρκετές από τις εκδηλώσεις του Λυκείου Επιδαύρου θα είναι ανοιχτές στους πολίτες, τα παιδιά  καθώς και το διεθνές κοινό των παραστάσεων του Φεστιβάλ.

Masterclasses, παραστάσεις και διαλέξεις, εργαστήρια εκπαίδευσης κοινού και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά αποτελούν το πλούσιο αυτό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους.
Τις εκδηλώσεις θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες με ελεύθερη είσοδο εκτός από όπου σημειώνεται.
MASTERCLASSES / ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Μπρουφ = Ο κόσμος είναι πολύ ωραίος

δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο !

Inline image

Δυο παιδιά, στην ησυχία της αυλής, παίζανε φτιάχνοντας μιαν ειδική γλώσσα για να μπορούν να μιλούν μεταξύ τους, χωρίς οι άλλοι να καταλαβαίνουν τίποτα.
-Μπριφ, μπραφ, είπε το πρώτο.
-Μπραφ, μπροφ, απάντησε το δεύτερο. Και ξέσπασαν σε γέλια.

Σ ένα μπαλκόνι του πρώτου ορόφου ήταν ένας ηλικιωμένος καλός κύριος που διάβαζε εφημερίδα, και στο απέναντι παράθυρο καθόταν μια ηλικιωμένη κυρία, ούτε καλή, ούτε κακιά.
-Τι ανόητα είναι αυτά τα παιδιά! είπε η κυρία.
Αλλά ο καλός κύριος δεν ήταν σύμφωνος:
-Εγώ δε βρίσκω! είπε.
-Μη μου πείτε ότι καταλάβατε τι είπαν.
-Κι όμως τα κατάλαβα όλα. Το πρώτο είπε: Τι ωραία μέρα! Το δεύτερο απάντησε: Αύριο θα’ναι ακόμα ωραιότερη!

Η κυρία ζάρωσε τη μύτη της αλλά δεν είπε τίποτα, γιατί τα παιδιά είχαν ξαναρχίσει να μιλάνε τη γλώσσα τους.
-Μαράσκι, μπαραμπάσκι, πιπιριμόσκι, είπε το πρώτο.
-Μπρουφ, απάντησε το δεύτερο. Και να πάλι γέλια και τα δύο.
-Μη μου πείτε ότι καταλάβατε και τώρα, φώναξε αγανακτισμένη η ηλικιωμένη κυρία.
-Κι όμως τα κατάλαβα όλα, απάντησε χαμογελώντας ο ηλικιωμένος κύριος. Το πρώτο είπε: πόσο είμαστε ευχαριστημένα που βρισκόμαστε στον κόσμο. Και το δεύτερο απάντησε: Ο κόσμος είναι πολύ ωραίος.
-Μα είναι ωραίος στ' αλήθεια; επέμεινε η ηλικιωμένη κυρία.
-Μπριφ, μπρουφ, μπραφ, απάντησε ο ηλικιωμένος κύριος !

Τζιάνι Ροντάρι



Έλλη Βασιλάκη

Μάνος Παπαδημητρίου για το δελτίο τύπου του Δήμου Ερμιονίδας

Προς την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης
Αγαπητές  κυρίες  οι  φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο  Δελτίο Τύπου  του δήμου ήταν οι μόνες που υπήρχαν διαθέσιμες και τις είχε ο κύριος  Θωμάς Σκούρτης .
Στα χέρια μας έφτασε μετά από  3 με 4  ημέρες το υλικό με τις φωτογραφίες των  αθλητών κλπ και αμέσως τις ανάρτησα στην σελίδα   του αγώνα στο φεις μπουκ για να τις δουν όλοι οι συναθλητές μας, επίσης επέλεξα μια που για μας θεωρήθηκε ακριβώς η αποτύπωση του αγώνα, σας την επισυνάπτω παρακάτω.
Κλείνω την επιστολή μου με τις ευχαριστίες στους κυρίους που μας παρείχαν φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση και ανανεώνω το ραντεβού μας στης 28 Ιουλίου στο Πόρτο Χέλι.
Σας ευχαριστώ πολύ
Μάνος Παπαδημητρίου

ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ με όραμα Ελπίδας στην Ερμιόνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης "ΒΙΤΟΡΙΖΑ" σε συνεργασία με τον παιδικό θίασο της κυρίας Γιούλης Ηλιοπούλου και την Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, πραγματοποιεί στον αύλειο χώρο του δημοτικού καταστήματος Ερμιόνης (πρώην Δημαρχείο), το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ την παιδική θεατρική παράσταση "ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ & ΤΙΝΚΕΡΜΠΕΛ – Στην Χώρα του Ποτέ" με όραμα Ελπίδας.
Γενική είσοδος 9 ευρώ, το ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο θα διατεθεί για τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας για την τράπεζα Εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Καλούμε όλους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Λίγα λόγια για το έργο…
Την εποχή που βασίλευαν οι Νεράιδες γεννήθηκε ένα αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ και που μπορούσε να πετάει σε μαγικούς κόσμους ανάμεσα στις νεράιδες.
Το αιώνιο παιδί, ο ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ, ζει στη χώρα της χαράς και της αιώνιας νιότης, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», με τη μικρή Νεράιδα ΤΙΝΚΕΡΜΠΕΛ και είναι ο αρχηγός των χαμένων παιδιών.
Οι Νταρλινγκ είναι μια ήσυχη οικογένεια. Ζουν με τα τρία παιδιά τους κάπου στο Λονδίνο. Η μικρή Γούεντυ κάθε βράδυ διηγείται παραμύθια για Νεράιδες και πειρατές στα μικρότερα αδέλφια της Τζον και Μάικλ, ώσπου ο Πήτερ Παν εμφανίζεται και τους παίρνει μαζί του με τη βοήθεια της νεραϊδόσκονης της Τίνκερμπελ.

Χορευτική ομάδα Δήμου Ερμιονίδας : "Παίζουμε και γλεντίζουμε και τον χορό γυρίζουμε"


Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Η Ερμιόνη απο πολύ ψηλά..



Μια φωτογραφία σταλμένη από τον αγαπημένο φίλο ερμιονίτη  πιλότο, Λάζαρο Σέρφα.
Πέταξε πριν λίγο από πάνω μας .
Σ  ευχαριστούμε Λάζαρε  για την όμορφη φωτογραφία,    μας θυμίζει πόσο τυχεροί είμαστε που   ζούμε σ αυτή τη μικρή γωνιά του πλανήτη,  αλλά και την ασημαντότητα  μας…
Καλές πτήσεις!

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΜΙΟΝΗΣ
11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
26η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης

Δελτίο Τύπου

Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης Ν.Π.Ι.Δ., μη κερδοσκοπικός φορέας πολιτισμού, διάγει το 29ο έτος αδιάκοπης πολιτιστικής δημιουργίας και κοινωνικής προσφοράς.
Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης στόχευε και στοχεύει στην καλλιέργεια της τοπικής πολιτιστικής δημιουργίας και την αναβάθμιση και προώθηση της τοπικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας.
Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια της δραστηριότητάς του, με τη συμμετοχή του σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη και σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει συμβάλλει κατ’ αναλογία, στην εξωτερίκευση ολόκληρης της επαρχία  Ερμιονίδας. Το έργο του Μουσικού Συλλόγου, επεκτείνετε και στην κοινωνική προσφορά μέσω της δημιουργίας και της διατήρησης τράπεζας αίματος και εξ αυτού, της διάδοσης της εθελοντικής προσφοράς και της στήριξης προς τον συνάνθρωπο.
Οι δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, έχουν προσφέρει στη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού τοπίου και στη δυνατότητα διεύρυνσης του πολιτιστικού ορίζοντα συλλογικοτήτων και κατοίκων της επαρχίας Ερμιονίδας.

υπάρχε ΚΑΙ αυτή η είδηση

Για την Ντανιέλα που θα ξεχαστεί
Αν η 62χρονη Ντανιέλα Πρελορέντζου που έχασε τη ζωή της εν ώρα υπερωρίας σε σκουπιδιάρικο στον Δήμο Ζωγράφου ήταν εφοπλιστής, σήμερα θα βούιζαν ακόμα τ’ αυτιά μας από τις συνεχόμενες αναφορές στα κανάλια και τα ραδιόφωνα για τον θάνατο της.
Αν ήταν εφοπλιστής θα γράφονταν ύμνοι για το πώς κατάφερε να χτίσει ένα επιχειρηματικό μύθο. Να γίνει κυρίαρχη στη ναυτιλία, να πάρει όσα καράβια δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να αποκτήσει. Να αλλάξει τη μοίρα των ελληνικών media, να βάλει την ενημέρωση σε άλλο επίπεδο, να φέρει τον πολιτισμό μέσα στα σπίτια μας.
Θα γράφονταν ακόμη τρυφερά κείμενα από παλιούς της υπαλλήλους, με στιγμές που θα έδειχναν πόσο καλό αφεντικό υπήρξε.
Θα υπήρχαν συλλυπητήρια μηνύματα από πολιτικά κόμματα και κορυφαία πολιτικά στελέχη.

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Σχετικά με το δελτίο τύπου για τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Σχετικά με το δελτίο τύπου για τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ (ΕΔΩ)
ΚΑΙ ΕΔΩ
ΚΑΙ ΕΔΩ
ΚΑΙ ΕΔΩ
του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κύριοι αιρετοί μας,  τα «ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ»  είναι μια εκδήλωση η οποία  σφύζει από αθλητές, που  έρχονται τιμώντας μας να την πλαισιώσουν.
Νέοι του τόπου,  παιδιά, γονείς, εθελοντές συμμετέχουν και βοηθούν όπου χρειασθεί. 
Δεκάδες φωτογραφίες τραβήχτηκαν,  με αθλητές, με βραβεύσεις, με  εθελοντές κι εσείς επιλέξατε να μας ενημερώσετε με σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου για τη  διοργάνωση,  επισυνάπτοντας φωτογραφίες που ταΐζουν  τη ματαιοδοξία σας .
Που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές;
Δεν  έτρεξαν όλοι αυτοί οι αθλητές  για μια ακόμα εκδήλωση  και μια ακόμα ευκαιρία  αυτοπροβολής  και αυτοφωτογράφισης  με νυν και τέως.
Τα στιγμιότυπα από τα πραγματικά ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ   από τους εθελοντές  φωτογράφους  που καλέστηκαν να βοηθήσουν, ΤΙΜΟ ΜΠΟΖΙΚΗ (έγχρωμες )και τον ΧΡΗΣΤΟ ΣΠΑΝΟ (ασπρόμαυρες ) .
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας με την Τοπική Κοινότητα Ερμιόνης και φέτος για πρώτη φορά με την κοινωνική και οικονομική συμμετοχή του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδα" συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 24 & την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, τους Αγώνες δρόμου ενηλίκων και παιδιών και κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης "ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2017".



Θεσμός που ξεκίνησε με σκοπό την προσφορά όχι μόνο στην Τοπική Κοινωνία αλλά και Πανελλαδικά.
Αυτή η πρωτοβουλία θα σημάνει την απαρχή της συνεργασίας με τον Σύλλογο "Όραμα Ελπίδα", τον οποίο ίδρυσε και προεδρεύει η συμπατριώτισσά μας κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Με αρχή την εκδήλωση του Κλήδονα και στη συνέχεια με τα Διονύσια, ο Δήμος Ερμιονίδας δημιούργησε σταθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών, αφιερωμένο στο Όραμα Ελπίδα και τον ιερό σκοπό του. Για τον λόγο αυτόν, τα Διονύσια απέκτησαν άλλο έναν σκοπό, εκτός αυτού της αναβίωσης των αγώνων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία και επέκταση αυτής της κοινωνικής δραστηριότητας που θα δώσει ελπίδα ζωής στα πάσχοντα παιδιά, αφού με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Σφυρή Δημητρίου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου αποδέχτηκε τη δημιουργία δικτύου σε όλους τους Δήμους της Πελοποννήσου.



Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το πλήθος των εθελοντών καθώς και τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου μας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και έγιναν δωρητές μυελού των οστών αλλά και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για την διοργάνωση των αγώνων, με άμεση μάλιστα αποκατάσταση μετά το τριήμερο εκδηλώσεων της Ερμιόνης.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, παρ' όλο που έγιναν κι άλλες εκδηλώσεις το τριήμερο στην Ερμιόνη. Με νικητή τον εθελοντισμό ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και οι δυσκολίες.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε έναν αγώνα κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης της Ερμιονίδας. Καλό Καλοκαίρι.











Ευχές και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στέλνει ο Τάκης Σπετσιώτης

Ευχές και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στέλνει ο  Τάκης Σπετσιώτης, στους διασωθέντες αναγνώστες μας από τους 44 βαθμούς Κελσίου!

ΔΡΟΣΙΖΕΙ

Παίρνοντας σχεδόν καθημερινά δυο κυπελλάκια καπουτσίνο, σε βάση, και φρέντο καπουτσίνο, το καλοκαίρι, για το σπίτι, έναν μέτριο κι έναν σκέτο, σερβίροντάς τους, δεν παραλείπω να δω ποιος είναι ο σημειωμένος άλλοτε με Μ ( μέτριος) κι άλλοτε με Σ (σκέτος). Συνήθως τον ένα απ' τους δύο σημειώνουν. Τις σπάνιες φορές που ο καφεπώλης ξεχνάει να σημειώσει, τα μαγικά αυτά, με τον μαρκαδόρο, αρχικά, βουτώντας το καλαμάκι τούς ξεχωρίζω απ' τη γεύση, άλλοτε με την πρώτη άλλοτε ...με την δεύτερη. Αλλά σήμερα, έπεσα σε μια λεπτομέρεια καθημερινότητας αρκούντως συγκινητική. Η όμορφη, γελαστή κοπέλλα που τους σημείωσε είχε ολογράφως σημειώσει και στα δύο κύπελλα -πράγμα σπάνιο-, ''Μέτριος'' στο ένα, και ''Σκέτος'' στο άλλο. Ολογράφως, και μάλιστα με τόσο ωραίο καλλιγραφικό χαρακτήρα! Μού τους πρόσφερε λέγοντάς μου ''Καλή σας εβδομάδα, κύριε...'', ενώ απ' το ανοιχτό ντεκολτέ της έπαλλε ένα υπέροχο στήθος.

ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

Παραμύθι από τη μακρινή Ινδία: “ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου… "

Στην μακρινή μας Ινδία διηγούνται ένα παραμύθι, απ’ αυτά που σου αφήνουν κάποιο χαμόγελο, γιατί έχουν ένα αναπάντεχα διδακτικό τέλος.
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας αυτοκράτορας, που είχε διαλέξει σαν προσωπικό του σύμβουλο ένα πολύ σοφό γέροντα που όμως είχε ένα μεγάλο ελάττωμα, συνεχώς επαναλάμβανε, “ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου… ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου”…

Ο αυτοκράτορας όμως παρόλο που το “ελάττωμα” του σοφού τον εκνεύριζε, τον κρατούσε κοντά του γιατί οι συμβουλές και η σοφία του, τού ήταν πολύ χρήσιμα και γι΄ αυτό το λόγο, τον έπαιρνε πάντα μαζί του, ειδικά όταν απομακρυνόταν από το παλάτι.
Μια βροχερή μέρα, ο αυτοκράτορας αποφάσισε να καλλωπιστεί και αφού τον έπλυναν οι γυναίκες της αυλής, ζήτησε από τον κουρέα να τον ξυρίσει και να του κάνει μανικιούρ.
Την ώρα όμως που ο κουρέας του έκοβε τα νύχια, ακούστηκε ένας κεραυνός τόσο δυνατός που ο αυτοκράτορας και ο κουρέας τρόμαξαν τόσο πολύ που ο κουρέας έκοψε το μικρό δαχτυλάκι του αυτοκράτορα… Κραυγές, πόνου και θυμού κυρίευσαν τον

Πολύ Υψηλός σήμερα Δευτέρα ο Κινδυνος πυρκαγιάς στην Ερμιονίδα-Αργολίδα

Ψαροταβέρνα "Λεπίτσα"


Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ερμιονίδας και του http://www.greekgastronomyguide.gr/ που αποσκοπεί στην ανάδειξη της γαστρονομίας της περιοχής http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/ ο Γιώργος Πίττας συνέχισε την καταγραφή και την αποτύπωση των σημαντικότερων γαστρονομικών γεύσεων από λαϊκές ψαροταβέρνες της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας. Αυτή τη φορά σειρά είχε το η Ψαροταβέρνα Λεπίτσα η οποία βρίσκεται 800 μέτρα πίσω από το χωριό της Κοιλάδας, περίπου 6 χιλιόμετρα από το Πόρτο-Χέλι, πάνω στην ομώνυμη παραλία που θεωρείται μία από τις καλύτερες της Ερμιονίδας.
Ένας μικρός γραφικός κόλπος με λευκή άμμο και ρηχά πρασινογάλανα νερά, αρκετά πεύκα που προσφέρουν φιλόξενα τη σκιά τους, κάποιους φοίνικες που δίνουν μια εξωτική νότα στο τοπίο. Μια παραλία ήπια οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, και με ειδυλλιακή θέα στην δύση του ηλίου στον Αργολικό Κόλπο. Η οικογένεια Θόδωρου Μπασιμακόπουλου διατηρεί στην ακροθαλασσιά αυτή, εδώ και 40 χρόνια μια ταβέρνα με πολύ καλή φήμη.



 Ο Γιάννης Μπασιμακόπουλος σπούδασε σεφ στη σχολή Le Monde, με δάσκαλο τον αείμνηστο Αλέξανδρο Γιώτη. Ο Γιάννης συνεχίζει στη Λεπίτσα την παράδοση των ψαρικών, έχει αδυναμία στην πάστα και το ριζότο. Του αρέσει να δοκιμάζει νέα στοιχεία στις παραδοσιακές συνταγές, π.χ. ρόδι Ερμιόνης, συνταγές που παρουσιάζει και στη γιορτή του ροδιού: Γαρίδες με λικέρ από ρόδι, κριθαρότο με πουρέ από φρέσκο ρόδι, φάβα με