Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Σήμερα η γιορτή του ψαρά στην Κοιλάδα Αργολίδας


Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ



Ο Γιάννης Πάριος εδώ και πέντε δεκαετίες,  έχει τραγουδήσει την αγάπη και τον έρωτα όσο κανένας.
 Είναι τιμή για την Ερμιόνη  που φιλοξένησε έναν τόσο μεγάλο καλλιτέχνη, σε μια μεγαλειώδη συναυλία .  
Η επιτυχία της συναυλίας όσον αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι ήταν δεδομένη.
Η επιτυχία όμως τέτοιας διοργάνωσης από ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες,  δεν ήταν.
Οι νέοι μας όμως του    Πολιτιστικού  Συλλόγου Ερμιόνης  «Βιτόριζα» που είχαν την ευθύνη, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Δούλεψαν μερόνυχτα και δεν ήταν  πολλοί, σχεδίασαν, πρόβλεψαν, καινοτόμησαν τα κατάφεραν.
Τους ευχαριστούμε για το αποτέλεσμα αλλά και για το ότι  για  όλη αυτή την  προσπάθεια και την αγωνία,  το μόνο που ζητούσαν για ανταμοιβή ήταν τα χαμόγελά μας.
Ανταμείφτηκαν. 

          Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

 

 Πηγή φωτογραφιών

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης ευχαριστεί




ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης στα πλαίσια των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ 2017 διεξήγαγε στις

5&6 Αυγούστου διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας  σε συνεργασία με την Ε.Ι.Ο. στις κατηγορίες  OPTIMIST και LASER 4,7 οι οποίοι ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους:

  1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ Κύριο Σφυρή Δημήτριο 
  2. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ Kύριο Μπουρίκα Γεώργιο
  3. ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Κύριο Παππά Δημήτριο
  4. ΠΡΟΕΔΡΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Κύριο Μέξη Παναγιώτη
  5. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Κ.Ε.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ Κύριο Παπαδημητρίου Μάνο
  6. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΕΑ Κυρία Βόντα Μαρία
  7. ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΙΛΟΥ ΣΠΕΤΣΩΝ Κύριο Πετρακόπουλο Πέτρο
  8. ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΙΛΑΔΑΣ Κύριο Πουρή Ζάχο
  9. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΙΛΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ Κύριο Πολυμενάκο Αθανάσιο.
Για την βοήθεια τους στη διοργάνωση και για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, τους:

Σήμερα η μεγάλη συναυλία στην Ερμιόνη με τον Γιάννη Πάριο

Γιάννης Πάριος, ένας από τους µεγαλύτερους τραγουδιστές αλλά και συνθέτες, έρχεται στην Ερµιόνη για µια µεγάλη συναυλία στο ΔΗΜΟΤΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΜΟΝΗΣ, Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017. Το όνοµά του είναι συνδεδεµένο µε τις λέξεις έρωτας, αγάπη, επιτυχία, ταλέντο.
Το «φαινόµενο Πάριος», µε τη συγκινητική απήχηση στον κόσµο, έχει εµφανιστεί στα µεγαλύτερα θέατρα του κόσµου και, δείχνοντας µεγάλο σεβασµό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να είναι χαραγµένος στη συνείδηση όλων, τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια του. Έχει τραγουδήσει τον έρωτα, γράφει στίχους και µουσική, ενώ τα τραγούδια του έχουν µεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Οι πύλες ανοίγουν στις 20.00. Έναρξη συναυλίας: 21.00. Να είσθε όλοι εκεί!

 Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Ερµιόνης «ΒΙΤΟΡΙΖΑ»

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟΥ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης «Βιτόριζα» ενημερώνει με ένα τελευταίο δελτίο τύπου το κοινό για τη συναυλία του Γιάννη Πάριου στις 11 Αυγούστου.

1ον: Η προπώληση εισιτηρίων με τιμή 13 από όλα τα σημεία προπώλησης, που έχουμε προαναφέρει, σταματάει την Πέμπτη 10 Αυγούστου, το βράδυ. Θα συνεχίσει να γίνεται προπώληση για όσους θελήσουν να πάρουν εισιτήρια σε αυτή την τιμή σε κιόσκι που θα υπάρχει στον χώρο της συναυλίας (Γήπεδο Ερμιόνης) και την Παρασκευή (ημέρα της συναυλίας) έως τις 15:00 μμ.

2ον: Οι είσοδοι για την συναυλία ανοίγουν στις 20:00 μμ. Η μια είσοδος για τα προπωλημένα εισιτήρια, επιδεικνύοντας το εισιτήριο μας, περνάμε αμέσως στον χώρο της συναυλίας και δεύτερη είσοδος θα είναι για όσους δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο από την προπώληση και για τις ειδικές κατηγορίες, που έχουν προαναφερθεί. Η τιμή για όσους δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήρια είναι 15 και για τις ειδικές κατηγορίες 10..

3ον: Χώρος στάθμευσης. Στον χώρο στάθμευσης, έξω από τον χώρο της συναυλίας, θα υπάρχει προσωπικό που θα κατευθύνει τα αυτοκίνητα στις θέσεις που πρέπει να παρκάρουν. Το προσωπικό θα φοράει φωσφόριζε γιλέκα και ταμπελάκια του Συλλόγου. Σε καμία περίπτωση, το κοινό δεν παραδίδει τα κλειδιά του οχήματος του σε κανέναν. Παρακαλούμε το κοινό, για την ομαλή διέλευση του στον χώρο της συναυλίας, να ακολουθεί τις οδηγίες.

4ον: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος έχει φροντίσει να υπάρχει πλεόνασμα καθισμάτων και εισιτηρίων στον χώρο της συναυλία, ώστε κανένας να μην μείνει εκτός συναυλίας και εκτός καθίσματος.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στο Κρανίδι Αργολίδας

http://www.argolikeseidhseis.gr

Συνελήφθησαν, σήμερα 9.8.2017 το μεσημέρι, στο Κρανίδι Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, δύο ημεδαποί , ένας 31χρονος και μία 27χρονη, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα (9.8.2017) το μεσημέρι, στο Κρανίδι Αργολίδας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των ανωτέρω, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
· Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -241- γραμμαρίων.
· -53- σπόρους κάνναβης.
· Δύο (2) τρίφτες κάνναβης.
· Το χρηματικό ποσό των -1400- ευρώ.
· Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
· Αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία και τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας Αrτίκι 9/8 ‘Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ – (ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ)’

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
‘Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ – (ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ)’

του Διονυσίου Σολωμού με το Μάριο Ιορδάνου, τη Σοφία Καζαντζιάν και το Βαλεντίνο Βαλάση. Σκηνοθεσία, Μουσική διασκευή και σύνθεση: Μ. Ιορδάνου. Θεατρική διασκευή / Χορογραφίες: Σ. Καζαντζιάν
Η παράσταση «Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)» είναι μία παράσταση φόρος τιμής στον Διονύσιο Σολωμό, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α.Ε. του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Έκανε πρεμιέρα στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης... και συνέχισε στην Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο, στο Great Hall του Λονδίνου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στο Λόφο του Στράνη στη Ζάκυνθο, στο Δηπεθε Κέρκυρας, στα Αισχύλεια και αλλού.
Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, η οποία υπογράφει τη θεατρική διασκευή του έργου βραβεύτηκαν το 2016 από την Unesco για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού εκτός συνόρων.

ποιΆ ΑμΕΑ;... κανείς! οπότε ΄νταξ... ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ


Έλλη Βασιλάκη

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

'Εφυγε η Αρλέτα


Καλό σου ταξίδι Αρλέτα μας..

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2017 στο ΦΟΥΓAΡΟ

Το ΦΟΥΓΑΡΟ συμμετέχει και φέτος στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές κρασιού στην Ελλάδα. Η μεγαλύτερη οινική ζώνη της Ελλάδας γιορτάζει όπως κάθε χρόνο και γνωρίζει στους επισκέπτες το διάσημο κρασί της, το μυθικό κόκκινο ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ!
Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν στο ΦΟΥΓΑΡΟ με Έκθεση Κρασιών η οποία θα διαρκέσει από την 1η έως τις 27 Αυγούστου από τα μέλη του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας.
Το Σάββατο 12 Αυγούστου πραγματοποιείται η Μεγάλη Γευσιγνωσία από την εταιρεία «Bένικος». Oι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν περισσότερες από 70 ετικέτες

«ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ

«ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»
του Νίκου Καζαντζάκη

«Ο Ζορμπάς μ΄ έμαθε ν’ αγαπώ τη ζωή και να μη φοβούμαι το θάνατο…»

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας

Στο ρόλο του Αλέξη Ζορμπά ο Γρηγόρης Βαλτινός

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 9.30 μ.μ. η παράσταση θα παιχθεί στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους 2017» που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι η ΚΕΔΑΜ.

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

9η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης ''Απόστολος Γκάτσος''

ΑΥΡΙΟ, 8/08/2017 σας περιμένουμε στον αύλειο χώρο της βιβλιοθήκης μας !!!  

Με Ρεμπούτσικα η Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Παλαμήδι

Τραγούδια και μελωδίες σε ένα μουσικό ταξίδι που συναντά την Ανατολή και την Δύση θα παρουσιάσει απόψε, 7 Αυγούστου 2017, στις 9.00 το βράδυ στο Παλαμήδι, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπλιέων «Αύγουστος και Μνημεία». Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι και με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο του Παλαμηδίου, θα ερμηνεύσει με το δικό της τρόπο μία επιλογή από τραγούδια που έχει σφραγίσει με την εκφραστικότητά της.Η εξαιρετική ερμηνεύτρια, με εύρος φωνής και ρεπερτορίου, θα πλαισιωθεί από τον Ανδρέα Συμβουλόπουλο στο πιάνο, τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι και τον Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν και θα μας χαρίσουν μια ανεπανάληπτη βραδιά!

Δελτίο τύπου για τη γενέθλια εκδήλωση του περιοδικού «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα»



Δελτίο τύπου

Το Σάββατο, 5 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού), πραγματοποιήθηκε η γενέθλια εκδήλωση της Εταιρείας Μελετών Ερμιονίδος (Ε.Μ.Ε.) με την ευκαιρία της έκδοσης του 20 ου τεύχους του περιοδικού «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα» και τη συμπλήρωση 9 χρόνων κυκλοφορίας του.

Στην εκδήλωση που προήδρευσε ο Πρόεδρος της Εταιρείας καθηγητής κ. Λίνος Μπενάκης. Παρευρέθησαν πολλοί αναγνώστες φίλοι του περιοδικού και μας τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Ακαδημαϊκός κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο πρώτος Δήμαρχος  Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής, ο τέως Κοινοτάρχης Γιώργος Καρακατσάνης, ο τέως Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας Ηλίας Βελούδης.


Κοινός τόπος των ομιλιών και παρεμβάσεων ήταν η σημασία του Περιοδικού στη διάσωση της τοπικής μνήμης και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ερμιόνης και της Ερμιονίδας γενικότερα.

GODAI …. Ο Παράδεισος της Αργολίδας





Το GODAI είναι ένα μαγευτικό θέρετρο  ανάμεσα στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη Αργολίδας

Τα τελευταία 4 χρόνια έρχεται πρώτο στην προτίμηση του κόσμου για την καλοκαιρινή του διασκέδαση . Εκτός από την υπέροχη θάλασσα με τα καταγάλανα καθαρά νερά διαθέτει  , Beach, Bar & Restaurant με υπέροχα πιάτα φτιαγμένα από ιδικούς και άψογη εξυπηρέτηση από το το έμπειρο προσωπικό του .

Διάσημοι καλεσμένοι , γνωστοί DJs απ όλο το κόσμο καθώς και Celebrities από όλο το χώρο της  Showbiz δίνουν το παρόν  τους στα Events  του !!!

Πάρτε μια μικρή γεύση και αν δεν το έχετε επισπευτεί τρέξτε να ζήσετε την εμπειρία…….

Περισσότερα:newsmusic

Γιάννης Ρίτσος "Μεσημέρι Αυγούστου"

Πίσω απ’ τις γρίλιες είναι το μεγάλο μεσημέρι.
Τα σκόρπια σπίτια κάτασπρα, κ’ ένα κόκκινο
κάτω απ’ το λόφο. Λίγο πιο πάνω, ξέρουμε,
είναι η μεγάλη ασβεστωμένη μάντρα. Από κει
κατεβαίνει η δροσιά προς τους ευκάλυπτους, κι ένα άρωμα
από σάπια ροδάκινα σωριασμένα στο δρόμο.
 
Άξαφνα τα τζιτζίκια σώπασαν. Δυο ηλιοκαμένα σώματα
στ’ άσπρα σεντόνια. Βγάλε και το δαχτυλίδι σου –
 
μου πιάνει ένα δικό μου χώρο στο μικρό σου δάχτυλο.
 
 
[Γιάννης Ρίτσος, Ποιήματα, τ. 4ος, Κέδρος]
 

Κατερίνα Στεφανίδη πέταξε στο 4.91


13χρονος Φυσικός μιλάει για τον Θεό, τον Τέσλα και τα παράλληλα σύμπαντα