Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»από το Επιμελητήριο Αργολίδας

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με το ENTERPRISE GREECE διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας 8 ωρών με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες». Σκοπός είναι η σωστή πληροφόρηση των εξαγωγέων που βρίσκονται κυρίως σε αρχικό στάδιο , των εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας , καθώς και των εκθετών που θα συμμετέχουν σε επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β στην Πελοπόννησος EXPO 2017 ακριβώς μια εβδομάδα μετά.
Μέσα από τα σεμινάρια αυτά, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν διεξοδικά για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια έτσι ώστε να αποφεύγονται συγχύσεις,

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ"


ΠΗΓΗ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, που η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Ερμιόνης και του Προφήτη Μωυσή, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (σχολείο Συγγρού),  πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση του Συνδέσμου μας, με θέμα "Η Ιερά  Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά."
Ομιλήτρια η συμπατριώτισσά μας κ. Ευγενία Οικονόμου, Χημικός Μηχανικός- Βιοχημικός, η οποία για 20 ολόκληρα χρόνια ταξιδεύει στην έρημο του Σινά και προσφέρει απλόχερα τις ιατρικές της υπηρεσίες και όχι μόνο, στους Μοναχούς της Μονής και τους Βεδουίνους της περιοχής.
   Στην εκδήλωση ακούστηκαν και Σιναϊτικοί ύμνοι που έψαλλε ο συμπατριώτης μας καθηγητής μουσικής και πρωτοψάλτης κ. Πέτρος Δασκαλοθανάσης. Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου γέμισε ασφυκτικά από συμπολίτες μας, οι οποίοι μετά το πέρας της εκδήλωσης, εκστασιασμένοι από τις αναφορές της ομιλήτριας για την ιστορία της Μονής, τα ιερά κειμήλια και τα χειρόγραφα που υπάρχουν στη  βιβλιοθήκη της, την περιγραφή της ερήμου του Σινά, του όρους που ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις 10 εντολές και τις σχέσεις των Βεδουίνων κατοίκων της περιοχής με τους Μοναχούς, εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν στο κοντινό μέλλον την Ιερά Μονή και τη χερσόνησο του Σινά. 
  
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και  Ακαδημαϊκός κ. Άννα Μπενάκη, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΕΣ  κ. Λίνος Μπενάκης, ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι  του Δήμου Ερμιονίδας  και άλλοι  παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών φορέων της Ερμιονίδας.
   Το ΔΣ του Συνδέσμου ευχαριστεί την Ευγενία και τον Πέτρο για την συγκινητική βραδιά που μας προσέφεραν, καθώς και την κ. Κέλλυ Μήτσου, Πρόεδρο του Κ.Π.Α.Π.Κ.Π. του Δήμου Ερμιονίδας για τη συνδρομή της στην άψογη οργάνωση της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστεί και τον κ. Σταμάτη Δαμαλίτη διαχειριστή του ιστολογίου "Ερμιονίδα μας αρέσει δεν μας αρέσει" που κάλυψε δημοσιογραφικά την εκδήλωση και μας απέστειλε τις σχετικές φωτογραφίες.
   Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου του Ερμιονικού Συνδέσμου κ.Γιάννη Σπετσιώτη, της κ. Ευγενίας Οικονόμου καθώς και φωτογραφικό υλικό. 

Οκτώ τουλάχιστον τα κρούσματα ιλαράς στην Αργολίδα

Τον τελευταίο μήνα παρατηρήθηκε στην περιοχή μας  ιλαρά σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες… Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίσθηκαν σε παιδιά ΡΟΜΑ που δεν είχαν εμβολιασθεί.
Η ιλαρά είναι εξαιρετικά μεταδοτική και εν δυνάμει επικίνδυνη νόσος.
Εκδηλώνεται
 με καταρροϊκά φαινόμενα, κηλίδες Koplik στο βλεννογόνο του στόματος , υψηλό πυρετό, φωτοφοβία και στη συνέχεια χαρακτηριστικό κηλιδοβλατιδώδες εξάνθημα. 
Επιπλοκές
Περίπου 30% των περιπτώσεων ιλαράς έχουν μια ή περισσότερες επιπλοκές που είναι συχνότερες σε παιδιά <5>20 ετών. Οι συχνότερες επιπλοκές εμφανίζονται από το πεπτικό, αναπνευστικό και το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Από το πεπτικό εμφανίζεται διάρροια (8%) και σπανίως παροδική ηπατίτιδα. Σοβαρότερες επιπλοκές είναι η πνευμονία ιογενής

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…
Γιάννη Σπετσιώτη – Τζένης Ντεστάκου
«Το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου»1


«Αυτή η ημέρα Κυρίου αγαλλιάσθε λαοί!», ψάλλει ο μελωδός εγκωμιάζοντας το μεγάλο γεγονός της Γέννησης της Θεοτόκου, που η εκκλησία μας τιμά κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου. Οι παλαιοί Ερμιονίτες, τρέφοντας ιδιαίτερο σεβασμό στο πρόσωπο της Μάνας όλων των ανθρώπων, οικοδόμησαν Ναό στην περιοχή της Κιάφας2, που σε όλους μας είναι γνωστός ως «Η Παναγίτσα της Κιάφας». Ο Ναός είναι χτισμένος σε μικρό ύψωμα κοντά στο συνοικισμό των Μεταλλείων, στα δεξιά του δρόμου, καθώς πηγαίνουμε προς το Θερμήσι. Η ημέρα αυτή ήταν αργία για τους εργαζόμενους στα Μεταλλεία και η διοίκηση της επιχείρησης «διέθετε τη βενζίνα»3 για να μεταφέρει τους προσκυνητές από την Ερμιόνη. Στη συνέχεια το τρενάκι τούς έβγαζε στο Ναό που βρίσκεται, περίπου, 2 χιλιόμετρα από το σημείο της αποβίβασης.4 
Στις 8 Σεπτεμβρίου 1822
Έγινε η περίφημη ναυμαχία των Σπετσών που απέτρεψε τον ανεφοδιασμό των Τούρκων που βρίσκονταν οχυρωμένοι στο Παλαμήδι του Ναυπλίου. Αρχηγός του ελληνικού στόλου ήταν ο ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης, ενώ του τουρκικού ο Καρα-Αλής. «Η σφοδρότητα της ναυμαχίας ήταν τόσο μεγάλη που έκανε το έδαφος στην Ύδρα και την απέναντι στεριά να σείεται». Όσοι παρακολουθούσαν τα διαδραματιζόμενα, βλέποντας τους  πυκνούς καπνούς, νόμιζαν ότι οι Σπέτσες καίγονταν. Ο Σπετσιώτης πυρπολητής Κοσμάς Μπαρμπάτσης, αψηφώντας τον κίνδυνο, όρμησε με το πυρπολικό του στο κέντρο του τουρκικού σχηματισμού και έβαλε φωτιά στη ναυαρχίδα του στόλου, η οποία βυθίστηκε μπροστά στο λιμάνι των Σπετσών. Οι Σπετσιώτες απέδωσαν τη μεγάλη νίκη στη βοήθεια της Παναγίας, που την ημέρα αυτή έχει τα γενέθλιά της, γεγονός που τονίζεται, ιδιαίτερα, από τους ομιλητές, κάθε χρόνο, στη γιορτή της «Αρμάτας». Στη διάρκεια της ναυμαχίας, σύμφωνα με την παράδοση, ένα πυρπολικό (μπουρλότο) μισοκαμένο, παρασυρμένο από τον αέρα, προσάραξε στην απέναντι στεριά, στη νότια παραλία της Κουβέρτας που από τότε ονομάστηκε «Μπουρλότο».
Στις 8 Σεπτεμβρίου 1913
Επανεκλέγεται ως Δήμαρχος Αθηναίων ο Ερμιονίτης Σπύρος Μερκούρης, ο οποίος υπηρέτησε τη θέση αυτή, με μεγάλη επιτυχία, για 18 χρόνια (1899-1914 & 1929-1932). Ήταν γιος του καπεταν - Γιώργη Μερκούρη που είχε ένα μικρό καΐκι, ένα καρλάκι και έμενε στα Μαντράκια, στο σπίτι που ανήκει σήμερα στον κ. Απόστολο Γκάτσο. Ο Σ.Μ. ήταν και αθλητής δρόμων. Είχε λάβει μέρος στα Γ΄ Ολύμπια, το Μάιο του 1875 στην Αθήνα και είχε καταλάβει την τρίτη θέση. Γιος του Σπύρου Μερκούρη ήταν ο μετέπειτα βουλευτής Σταμάτης Μερκούρης και εγγονή του η Μελίνα Μερκούρη βουλευτίνα και υπουργός Πολιτισμού για πολλά χρόνια. Ο Σπύρος Μερκούρης, καλοδεχόταν και εξυπηρετούσε τους Ερμιονίτες συμπατριώτες του στο Δημαρχείο Αθηνών.
Στις 8 Σεπτεμβρίου1944
Οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα, στο Άλσος Χαϊδαρίου και άφησε εκεί την τελευταία της πνοή η ηρωίδα της Αντίστασης Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλους 24 αντιστασιακούς. Η Λ.Κ. γεννήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας και ήταν μητέρα επτά παιδιών. Υπήρξε αρχηγός της αντιναζιστικής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα»5 και πριν από την εκτέλεσή της βασανίστηκε φριχτά, προκειμένου να μαρτυρήσει τους συναγωνιστές της, καθώς και τα σχέδια της οργάνωσης. Το 1947 η Ακαδημία Αθηνών της απένειμε το βραβείο «Αριστείας και Αυτοθυσίας», ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου του 1987 αναρτήθηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, στη σωζόμενη οικία της που αποτελεί ιστορικό μνημείο, σχετική μαρμάρινη επιγραφή.
Στις 8 Σεπτεμβρίου1965
Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO, κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Τεχεράνης, η «Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού». Σύμφωνα με την UNESCO, 781 εκατομμύρια ενήλικες (το 64% γυναίκες) σ' όλο τον κόσμο είναι αναλφάβητοι και περισσότερα από 115 εκατομμύρια παιδιά, κυρίως στις φτωχές χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Στην Ελλάδα, το ποσοστό των εγγραμμάτων ενηλίκων φθάνει το 91% του πληθυσμού (94% άνδρες και 88% γυναίκες). Το ποσοστό των εγγραμμάτων ανηλίκων ως 15 ετών κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα (99,5% στο σύνολο - 99,4% στους άνδρες και 99,5% στις γυναίκες).
Στη χώρα μας η προσπάθεια καταπολέμησης του Αναλφαβητισμού εισάγεται το 1929 από την κυβέρνηση Βενιζέλου με την ίδρυση των εσπερινών σχολείων, ενώ μέχρι σήμερα για το σκοπό αυτό έχουν οργανωθεί Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Κέντρα Λαϊκής Επιμόρφωσης και Ινστιτούτα Διαρκούς Εκπαίδευσης.
Η εξάλειψη του αναλφαβητισμού είναι ένα από τα πρωταρχικά καθήκοντα της UNESCO, των κυβερνήσεων και ευθύνη όλων μας, καθώς η δυνατότητα μάθησης γραφής και ανάγνωσης είναι ανθρώπινο δικαίωμα που αναγνωρίστηκε πριν από 60 και πλέον χρόνια με την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΣΗΜ.
1.  «Της Παναγίας της Γιάτρισσας», καθώς συνηθίζει ο λαός να ονομάζει τη σημερινή γιορτή.
2.  Η λέξη «Κιάφα» είναι αρβανίτικη. Σημαίνει διάσελο, στενό πέρασμα και υπάρχει ως τοπωνύμιο σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Υπάρχει, επίσης, και η λέξη «κιάφιζα» με την ίδια προέλευση που σημαίνει πολύ στενή διάβαση.
3.  Το καϊκάκι που μετέφερε, καθημερινά, τους εργαζόμενους από το λιμάνι της Ερμιόνης στα Μεταλλεία.
4.  Τις πληροφορίες μάς έδωσε ο Θανάσης Μαρογιάννης, υπάλληλος των Μεταλλείων.
5.  Η μητέρα της Λ.Κ. Σοφία, το γένος Μπούμπουλη, καταγόταν από τη γνωστή οικογένεια. Είχε λοιπόν κάθε λόγο να δώσει το όνομά της στην οργάνωση.
6.  Η φωτο της “Παναγίας της Κιάφας” είναι της Ρίνας Λουμουσιώτη.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Γιορτή Λήξης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης ''Απ. Γκάτσος''


ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΓΙΑ Α΄ ΦΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ –ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

07 Σεπτεμβρίου 2017

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΓΙΑ Α΄ ΦΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ –ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Στο ΔΣ της 23ης Αυγούστου και στη συζήτηση για το Στρατηγικό-Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ερμιονίδας η παράταξή μας έκανε λόγο για τη σημαντικότητα του έργου αφού εμείς κινήσαμε το θέμα πριν από περίπου 1 χρόνο.

Η γενικότερη αντίληψη για το περιεχόμενο ενός αναπτυξιακού – στρατηγικού σχεδιασμού διαμορφώνεται καταρχήν από τις ανάγκες που επιβάλλει η σημερινή ελληνική και διεθνής πραγματικότητα, ανάγκες που προκύπτουν από τις θεμελιώδεις αλλαγές που συντελούνται σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και αναδιαμορφώνουν σε σημαντικό βαθμό τις επιλογές και τις προτεραιότητες όλων , είτε ως ατόμων, είτε ως κοινωνικών ομάδων, είτε ως φορέων άσκησης πολιτικής και διαχείρισης δημόσιων υποθέσεων.

Ο αναπτυξιακός – στρατηγικός σχεδιασμός θεωρείται από το πιο σημαντικά εργαλεία στην άσκηση πολιτικής στα σύγχρονα δυτικά κοινωνικοοικονομικά συστήματα, αν και στην Ελλάδα ανάλογες πρακτικές άρχισαν να εφαρμόζονται πολύ πρόσφατα.

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟ


Αλλάγη προγράμματος για την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή στον πολυχώρο ARTiki

Δήμος Ερμιονίδας
Σας ενημερώνουμε ότι οι προγραμματισμένες οι θεατρικές παράστασης  ‘Αντιγόνη’ του Σοφοκλή,
Πολυχώρο ARTiki ‘Μαράικε Ηλίου Ντε Κόνιγκ’ στο Κρανίδι ,
σε μετάφραση Κ. Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας , σε συνεργασία με το Ν.Π.Κ.Π.Α  Πολιτισμού  και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας
που ήταν προγραμματισμένες για τις 17και 19 Σεπτεμβρίου στον τροποποιούνται .
Παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή, θα διεξαχθεί  την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30

Είσοδος Ελεύθερη.

την Κυριακή στο Ναύπλιο

Φιλικός αγώνας Εθνικής ακρωτηριασμένων στο Ναύπλιο
argolikeseidhseis
Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων Ελλάδας.
Ο αγώνας θα γίνει στο ΔΑΚ Ναυπλίου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, μεταξύ της εθνικής ομάδας ακρωτηριασμένων και ομάδας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Α΄ Εθνικής.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Τάσος Λάμπρου: Χάθηκε «Ο Μύλος» στην Ερμιόνη , χάθηκε το πάρκινγκ στο Πορτοχέλι



Kρανίδι 6/9/2017

Δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ερμιονίδας
Α’ μέρος
Χάθηκε «Ο Μύλος» στην Ερμιόνη , χάθηκε το πάρκινγκ στο Πορτοχέλι
Πριν πολλούς μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας έχουν ληφθεί αποφάσεις για έργα ,εργασίες και ενέργειες και από τότε δεν γίνεται τίποτα, χάνονται εξαιτίας αναποτελεσματικότητας και αδιαφορίας, ζημιώνεται ο δήμος ,ας αφού έχουμε διαφυγόντα έσοδα , ζημιώνονται οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες του τόπου μας αφού δε εκτελούνται σημαντικά έργα που θα βελτίωναν την καθημερινότητα τους . Σήμερα θα ξεκινήσουμε να σας παρουσιάζουμε αυτές  τις μεγάλες καθυστερήσεις , τις χαμένες ευκαιρίες , έργα και ενέργειες .
Ενδεικτικά αναφέρουμε
Α. ΧΑΘΗΚΕ «Ο ΜΥΛΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ
Το δημοτικό συμβούλιο πριν επτά (7) μήνες περίπου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοικίαση του Μύλου στην Ερμιόνη , της

ΔΕΥΑΕΡ: Ανακοίνωση Προέδρου Δ.Σ.

Κρανίδι, 06-09-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οριστική λύση δόθηκε στο μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων, χωρίς ενοικιάσεις νέων γεωτρήσεων και χωρίς μεταφορά νερού, όπως γινόταν στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα, αφού καθημερινό ήταν το φαινόμενο των πολύωρων διακοπών και η μειωμένη πίεση στα υψηλότερα σημεία του οικισμού.
Η λύση δόθηκε με την επαναλειτουργία τεσσάρων δημοτικών γεωτρήσεων, οι οποίες υπήρξαν ανενεργές για πολλά χρόνια, χωρίς να γνωρίζει κανένας αρμόδιος το λόγο που δεν ήταν σε λειτουργία όλα αυτά τα χρόνια. Στις γεωτρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές αντλήσεις (βλ. φωτογραφίες), τα στοιχεία των οποίων (ποσοτικά και ποιοτικά) οδήγησαν στην απόφαση να επαναλειτουργήσουν με άριστα αποτελέσματα.

Μπορούμε


Όταν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο μας καλούν από παιδικά πάρτι, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, εταιρικές εκδηλώσεις, κυλικεία αθλητικών εγκαταστάσεων, γάμους, συνέδρια, οικογενειακά γεύματα, catering, για να μας ενημερώσουν ότι έχει περισσέψει φαγητό και δε θα ήθελαν να πάει χαμένο, αλλά να προσφερθεί σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, η χαρά είναι μεγάλη!
Στόχος μας είναι να μην πηγαίνει καμία μερίδα φαγητού χαμένη και με τη βοήθεια σας αυτό το Σαββατοκύριακο "σώθηκαν" και προσφέρθηκαν εκατοντάδες μερίδες φαγητού. Με ένα μόνο τηλέφωνο στο Μπορούμε (210 3237805) μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να "σώσει" και να προσφέρει φαγητό, πολύ εύκολα και γρήγορα, όπου κι αν βρίσκεται στην Ελλάδα.
Διαδώστε κι εσείς το μήνυμα!

Sunset & Full Moon Party - GODAI


Το τελευταίο θα είναι και το καλύτερο! Σε συνεργασία με τη Φυσιολατρική Ομάδα Αργολίδας διοργανώνουμε ένα διαφορετικό πάρτυ.
Δειλινό και πανσέληνος, εξαιρετική μουσική, ποτό και φαγητό δίπλα στη θάλασσα, μαζί με πολλές άλλες εκπλήξεις... Η παρουσία σας θα ενισχύσει τις προσπάθειές της, για την ανάδειξη και προβολή των άγνωστων και ανεξερεύνητων περιοχών της επαρχίας μας. Η φυσιολατρική μας ομάδα, αναλαμβάνει μεταξύ άλλων, την περιήγηση και ξενάγηση με ασφάλεια των τουριστών μας, σε δύσβατες και απρόσιτες ομορφιές μας. Μη χάσετε αυτή τη βραδυά, θα μας μείνει αξέχαστη...
In collaboration with the Naturalist Mountaineering Argolis Group http://fysiolatriki.blogspot.gr/ our last event, is going to be the best!
Sunset and Full Moon party, music, cocktails, finger food, next to the beach, and a lot of surprises! Your presence will help the purposes of the Group which are to promote and nomanate the beauties or our region.



Κρανίδι Ερμιονίδας : Θεατρικό δρώμενο "Της νύφης τα προικιά " ( 03/09/2017)

         


video : ΚΟΣΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

2ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΛΕΒΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ξενοδοχείο Aks, Πόρτο Χέλι




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2Ο  ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΛΕΒΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
«2nd Summer School of the Hellenic Phlebological Society - Best Practices in Phlebology»
8-9 Σεπτεμβρίου 2017, Ξενοδοχείο Aks, Πόρτο Χέλι, Αργολίδα

Διοργάνωση: Ελληνική Φλεβολογική Εταιρεία
             Σε συνεργασία με: Γαλλική Φλεβολογική Εταιρεία
conferre

«Πριν χτυπήσει το κουδούνι»

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ



καλό είναι να ξέρουμε:

ΠΗΓΗ:ellines

Ποια ελληνικά μνημεία περιλαμβάνονται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς
Τα μνημεία που συγκαταλέγονται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς επιλέγονται και εγκρίνονται βάσει της αξίας τους ως τα καλύτερα παραδείγματα της δημιουργικής ευφυΐας του ανθρώπου. Αποτελούν τεκμήρια μιας σημαντικής ανταλλαγής ανθρώπινων αξιών και παρέχουν μια μοναδική ή τουλάχιστον εξαιρετική μαρτυρία μιας πολιτισμικής παράδοσης ή ενός πολιτισμού που ζει ακόμα ή έχει εξαφανισθεί. Είναι άμεσα συνδεδεμένα με σημαντικά στάδια της ανθρώπινης ιστορίας και για το λόγο αυτό έχουν εξέχουσα οικουμενική αξία και αποτελούν τμήμα της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Η Ελλάδα έχει συνυπογράψει από το 1981 τη Συνθήκη της UNESCO για την προστασία των μνημείων και χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς. Στόχος της UNESCO είναι η προστασία από κάθε είδους φθορά και καταστροφή, προκειμένου αυτά να κληροδοτηθούν στις γενιές του μέλλοντος. Η Ελλάδα έχει εγγράψει 18 μνημεία και τοποθεσίες στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Το νέο Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε.



ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ηλ. ταχ.:  i.l.m.ermionis@gmail.com     Ιστοσελίδα: https://mouseioermionis.com

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΝΕΟΥ  Δ.Σ.  ΤΟΥ  Ι.Λ.Μ.Ε.

Τα τακτικά μέλη του νεοεκλεγέντος από τις αρχαιρεσίες στις 20 Αυγούστου 2017 Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Λ.Μ.Ε. συνήλθαν στην πρώτη τακτική τους συνεδρίαση στις 2 Σεπτεμβρίου 2017 και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

1.       Πρόεδρος:              Αντωνοπούλου – Δημαράκη Τίνα

2.      Αντιπρόεδρος:       Παπακυριακού Μιχάλης

3.      Γεν. Γραμματέας: Χατζηζήση – Σκούρτη Κατερίνα

4.     Ταμίας:                   Τράκη Ελένη

5.      Μέλος:                    Ζερβού Θέλξη

6.     Μέλος:                   Τσίρνα – Μπαλαμπάνη Χρύσα

7.      Μέλος:                   Δημαράκη – Μοιράγια Δήμητρα

Αναπληρωματικά μέλη:

 1. Παγώνη Λίτσα

 2. Κανέλλη – Τουτουντζή Μαρίκα
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν:

1.       Φασιλής Γεώργιος

2.      Μπακατσή – Βόντα Μαρία
Ερμιόνη 3-9-2017
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Τίνα Αντωνοπούλου
Η Γ. Γραμματέας Κατερίνα Σκούρτη