Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

"Φόβος ή Φοβία" Δωρεάν Σεμινάριο από τους Ψυχολόγους του Δήμου Άργους Μυκηνών

«Φόβος ή Φοβία: Αναγνώριση και διάκριση των δύο ψυχοσυναισθηματικών καταστάσεων»
Ο Φόβος είναι ένα απολύτως φυσιολογικό και υγιές συναίσθημα που μας προστατεύει αρκετές φορές στην πορεία της ζωής από ενδεχόμενες επικίνδυνες καταστάσεις. Από την άλλη η Φοβία είναι μια κατάσταση που διογκώνει το συναίσθημα του Φόβου, συνοδεύεται από μια πλειάδα ψυχοσωματικών αντιδράσεων και δυσκολεύει το άτομο στην καθημερινή του ζωή.
Μέσα από αυτό το σεμινάριο θα επιχειρήσουμε να αναγνωρίσουμε και να διαχωρίσουμε τις δυο αυτές καταστάσεις, να ψηλαφήσουμε τις σωματικές αντιδράσεις που συνοδεύουν την κάθε κατάσταση και να προτείνουμε τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης τους.
Το διήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου (1ος όροφος, Δαναού 3, Άργος) στις 22 και 23 Ιανουαρίου 10.00-13.00, με εισηγητές τους ψυχολόγους Κεραμίδα Παναγιώτη και Σκαρπέλου Μαίρη. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλέφωνο 27513 60747. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Έχει ανακοινωθεί και στη σελίδα του κέντρου στο facebook Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Δήμου Άργους - Μυκηνών.