Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ
  Το πρωί της Παρασκευής 1 Ιουνίου 2018, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια και ο αγιασμός του νέου μισθωμένου κτηρίου που στεγάζει ευπρόσωπα το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας στο Κρανίδι.
   Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη.
 Τον αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Ύδρας, Αίγινας και Ερμιονίδας, κ. Εφραίμ.
 Στον χαιρετισμό του ο κ. Γενικός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος σε νέο κτήριο, που είναι πρόσφορο και κατάλληλο και εκπληρώνει πλέον απόλυτα με άριστο τρόπο τις υπηρεσιακές  ανάγκες.

  Αναφέρθηκε γενικότερα στην αποστολή της ΕΛΑΣ, που εκτός από τη δίωξη της παραβατικότητας, επιτελεί πλέον με ανθρώπινο, εξωστρεφή και δημοκρατικό τρόπο,  την αποστολή της στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την προστασία της ασφάλειάς τους.
  Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Αναστάσιος Τζανής, και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας κ. Λάμπρος Κατσαντώνης, οι οποίοι συνεχάρησαν την ηγεσία του Σώματος για την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος στην νέα επαρκέστατη στέγη.
  Παρέστη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, καθώς και οι βουλευτές Γ. Ανδριανός και Γ. Μανιάτης. Την ηγεσία της ΕΛΑΣ εκπροσώπησε ο Επιτελάρχης Αντιστράτηγος κ. Καραμαλάκης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου Ταξίαρχος Ευάγγελος Φωτόπουλος.
  Από τις τοπικές αρχές των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας, Πύραρχος κ. Βασίλης Αλεξόπουλος, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρανιδίου κ. Δημήτρης Ρόζος, και οι Διοικητές των Λιμενικών αρχών Πορτοχελίου και Ερμιόνης κ. Γ. Κωστόπουλος και Δημήτρης Παππάς.
   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι επικεφαλής όλων των Δημοτικών παρατάξεων, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, Τάσος Λάμπρου, Τάσος Τόκας και Κώστας Λυμπερόπουλος καθώς και πολίτες της Ερμιονίδας.
 Tο νέο κτήριο είναι συνολικής έκτασης 500 τ.μ. και έχει εξοπλιστεί με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Ακόμη υπάρχει ράμπα για  τις περιπτώσεις που χρειάζονται ειδική βοήθεια, όπως ΑΜΕΑ, αλλά και τεχνικός εξοπλισμός που εξυπηρετεί τους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο.