Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Λάμπρου: Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρής σύρθηκε στην άποψή μου και θα αναγκαστεί να τηρήσει την Νομιμότητα

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
το πρωί της Παρασκευής 12/10/2018, με έκπληξη διάβασα το δελτίο τύπου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας κ. Άρη Δημαράκη, όπου ισχυρίζεται ότι η Απόφαση 204/2018 είναι νόμιμη.
Είναι όμως φανερό ότι ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καλύψει τις πονηρές σκέψεις του Δημάρχου, όπου μέσω μιας πρότασης αντικατάστασης μέλους του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, θέλει να αντικαταστήσει τον Πρόεδρο με τον εαυτό του.
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι με την ανάρτηση της Απόφασης 204/2018 του Δ.Σ. έχουμε καραμπινάτη παραποίηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου και απαράδεκτη αλλοίωση της επίμαχης απόφασης.

Και αυτό διότι στην εν λόγω συνεδρίαση του Δ.Σ. ουδέποτε συζητήθηκε η προτεινόμενη σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου όπως αυτή αναρτήθηκε στην Διαύγεια και γι’ αυτό τον λόγο έχω προσφύγει κατά της Απόφασης 204/2018.
Με ακόμα μεγαλύτερη “έκπληξη”, το απόγευμα της Παρασκευής 12/10/2018, έλαβα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Άρη Δημαράκη, Πρόσκληση για Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, με 5ο Θέμα Ημερήσιας Διάταξης «Τροποποίηση της σύνθεσης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας».
Δηλαδή, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Άρης Δημαράκης, επειδή γνωρίζουν ότι έχει γίνει παραποίηση των πρακτικών και της Απόφασης 204/2018 και έμαθαν ότι έχω δίκιο και θα δικαιωθεί η Προσφυγή μου, σπεύδουν πανικόβλητοι να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, επαναφέροντας το εν λόγω θέμα σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Είναι ολοφάνερο ότι για μια ακόμα φορά είχα δίκιο και σύρθηκαν στην πρότασή μου και στην θέση μου η οποία εξασφαλίζει την νομιμότητα της διαδικασίας.
Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Ερμιονίδας με κουτοπόνηρους και πλάγιους τρόπους πήγε να κρύψει την αλήθεια.
Δεν είχε το θάρρος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να πει ότι θέλει να γίνει Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, να ζητήσει την αλλαγή του νυν Πρόεδρου και να αιτιολογήσει τους υπηρεσιακούς λόγους αυτής της αλλαγής, όπως σαφέστατα ορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.
Ο κ. Σφυρής είναι 9 χρόνια Δήμαρχος και συνεχίζει να παραβιάζει την Νομιμότητα και να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των Νομικών Προσώπων, θεωρώντας  πως ο Δήμος είναι τσιφλίκι του.
Για μια ακόμα φορά όμως σύρθηκε στην άποψή μου, θα αναγκαστεί να τηρήσει την Νομιμότητα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης, θα απολογηθεί για την παραποίηση των πρακτικών και των αποφάσεων, θα μας εξηγήσει τους λόγους που θέλει να γίνει Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου και τους λόγους για τους οποίους αντικαθιστά τον νυν Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.
Έστω και στο παραπέντε της θητείας του, πρέπει να μάθει να τηρεί την νομιμότητα και να σέβεται το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες.
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας