Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Γκάτσος Α. Βασίλειος


Με αφορμή τη δημοσίευση της νέας έρευνας του Βασίλη Γκάτσου στην ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με θέμα "Βασικά Βιβλία για την Κατοχή στην Ερμιονίδα, Τροιζηνία και τα γύρω νησιά",   νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την εκτίμηση μου και τον σεβασμό μου στον Βασίλη για την πολύτιμη προσφορά του.

Να του πω ένα  ευχαριστώ που με ανιδιοτέλεια,  γενναιοδωρία και επιμονή φροντίζει για τη διάσωση της τοπικής μας ιστορίας.

Ένα  ευχαριστώ για τα  πολύτιμα βιβλία του , τις  έρευνες, τις  παρεμβάσεις του μα περισσότερο για την αξιοπρέπεια, τη σεμνότητα και το ήθος του.

Ένα ευχαριστώ στον άνθρωπο που και οι επόμενες γενιές θα υποκλίνονται στο μέγεθος της προσφοράς του σ' αυτό τον τόπο.

Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Ρίνα Λουμουσιώτη



Ακολουθεί λεπτομερής αναφορά του έργου του στην ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ο Βασίλειος Α. Γκάτσος, χημικός, συγγραφέας και εκδότης, γεννήθηκε στην Ερμιόνη το 1951. Έβγαλε το Γυμνάσιο Κρανιδίου. Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι παντρεμένος με τη Φιλόλογο και εικαστικό Σαρωνίδα Βατικιώτη από τον Πειραιά. Έχουν δύο παιδιά. Τη Μαή Γκάτσου, Φυσικό και τον Έκτορα Γκάτσο, καθηγητή Πληροφορικής, Μάστερ 3D, και υποψήφιο Διδάκτορα.
Εργάστηκε, επί 36 χρόνια, στη Χαλυβουργική Α.Ε. στην Ελευσίνα, ως διευθυντής Παραγωγικών Τμημάτων και στη συνέχεια ως Διευθυντής Ποιότητας και Περιβάλλοντος.
Κατά την επαγγελματική του ζωή είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με την προστασία των χάλκινων αγαλμάτων του Μουσείου Πειραιά με χρήση ατμόσφαιρας αζώτου, ως επίσης και τη μελέτη αρχαίων σκωριών της περιοχής Ερμιόνης.
Συνεργάστηκε με Έλληνες και ξένους ειδικούς πάνω σε θέματα αρχαίας τεχνικής πορφυροβαφής, φέροντας στο διεθνές προσκήνιο τα φημισμένα κατά την αρχαιότητα Πορφυρεία της Ερμιόνης.

Έργα του είναι:
 περισσότερα στην Αργολική Βιβλιοθήκη