Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ομάδα Κοιλάδας "Δυνατής Ερμιονίδας" : Διευκόλυνση της επισκεψιμότητας στο σπήλαιο "Φράγχθι"

Διευκόλυνση της επισκεψιμότητας στο σπήλαιο "Φράγχθι"


Το σπήλαιο Φράγχθι είναι μία από τις σημαντικότερες προϊστορικές θέσεις του Ελληνικού χώρου. Γνωστό σε ολόκληρη την υφήλιο. Επισκέψιμο επίσημα, από το 2013. Η Δημοτική αρχή συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και σωστά πράττει, παρά τις κάποιες, μερικές φορές, αστοχίες. Έχει δημιουργήσει τις υποδομές επισκεψιμότητας ούτως ώστε να προβάλλει τον πολύ σημαντικό αυτό αρχαιολογικό χώρο ;

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο για φράγχθι

Βρίσκεται απέναντι από την Κοιλάδα απ’ όπου μπορεί να πάει ιδιωτικά με σκάφος. Υπάρχει και μονοπάτι από την παραλία των Φούρνων “Αγ. Ιωάννης Λαμπαγιανάς”.

Κυκλοφόρησε το 22ο τεύχος του περιοδικού «στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα»

Κληρικοί της επαρχίας Ερμιονίδας του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη


Άνθιμος Κομνηνός

Κληρικοί της επαρχίας Ερμιονίδας: 
Αρωγοί της Παιδείας του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους (1828 -1853)

του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

 Για να τεθούν οι βάσεις της Παιδείας και ειδικότερα της εκπαίδευσης του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους κατά την πρώτη 25/ετία της οργάνωσής του, βοήθησαν οικονομικά φορείς, ιδιώτες αλλά και ορισμένοι κληρικοί της επαρχίας Ερμιονίδας, όπως η έρευνά μας αποκάλυψε.
Βλέποντας τα ονόματά τους στους καταλόγους των συνδρομητών αισθανθήκαμε έκπληξη αλλά και χαρά. Σκεφθήκαμε πως οι άνθρωποι αυτοί, που ίσως να ήταν απαίδευτοι ή ολιγογράμματοι, αναγνώριζαν την Παιδεία ως τη μόνη ικανή δύναμη να «αναστήσει» το Έθνος. Έτσι παρά τη φτώχεια ή ακόμη και την οικονομική τους εξαθλίωση, έβρισκαν τη δύναμη να συνεισφέρουν για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Έθνους.
Συγκεκριμένα:
Στον κατάλογο των μελών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας του έτους 1837 αναγράφονται τα ονόματα των: Γρηγορίου Μερτζέλου, ηγουμένου της Ι.Μ. των Αγίων Αναργύρων Ερμιόνης και Σεραφείμ, ηγουμένου της Ι.Μ. Κοιλάδας. Οι ως άνω κληρικοί, όπως αναφέρεται στα «Πρακτικά της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, εν Αθήναις 1842» ήσαν μέλη της και κατέβαλαν εισφορά για το έργο της Εταιρείας.1
Ο ηγούμενος της Ι.Μ. των Αγίων Αναργύρων ιερομόναχος Χατζή Γρηγόριος Μαρτσέλος ή Με(α)ρτζέλος με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας διετέλεσε ηγούμενος της Μονής πλέον της εικοσαετίας (1829/1830-1851). Ήταν κληρικός ελεήμων και φιλάνθρωπος, πρόθυμος να παρέχει ηθική και υλική συμπαράσταση σε όποιον είχε ανάγκη, γι’ αυτό και ήταν πολύ αγαπητός στην επαρχία μας. Ο ηγούμενος της Ι.Μ. Κοιλάδας ιερομόναχος Σεραφείμ ανέλαβε τη διοίκηση της Μονής το έτος 1822 και παρέμεινε σ’ αυτή «εν μέσω πολλών ταραχών» μέχρι τον Μάιο του 1837, οπότε και τον έπαυσαν.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

το φεγγάρι δεν έμοιαζε πάντα έτσι


Χρόνο με το χρόνο, το φεγγάρι δεν φαίνεται να αλλάζει ποτέ. Οι κρατήρες και άλλοι σχηματισμοί φαίνονται να είναι μόνιμοι τώρα, αλλά το φεγγάρι δεν έμοιαζε πάντα έτσι. Χάρη στο Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA, έχουμε τώρα μια καλύτερη ματιά σε κάποια από την ιστορία της σελήνης. Μάθετε περισσότερα σε αυτό το βίντεο!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ:ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Η κατάκτηση του κυπέλλου Αργολίδας αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας όλων των παραγόντων της Ένωσης Ερμιονίδας: των παικτών, των προπονητών και του Δ.Σ.. 
Μας κάνατε περήφανους και σας ευχαριστούμε για τη συμβολή  σας στην ανάδειξη του αθλητισμού, του ποδοσφαίρου και των δραστηριοτήτων της Ερμιονίδας. 
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους εσάς για την κατάκτηση του κυπέλλου Αργολίδας. 
Καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα με τα καλύτερα αποτελέσματα. Εύχομαι την επόμενη αγωνιστική περίοδο να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια, λόγω κρίσης και να ξαναδούμε την Ένωση Ερμιονίδας πάλι στα "μεγάλα σαλόνια"  του ποδοσφαίρου. 
Εύχομαι ολόψυχα καλό τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου, καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δημήτρης  Σφυρής

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ


ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΚΟΤΖΙΑΔΩΝ 37

185 37 ΠΕΙΡΑΙΑΣ


ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ  

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018» από τους Ερμιονίτες μαθητές του Φροντιστηρίου «ΘΕΤΙΚΟ»:

Βόντα Σωτηρία του Γεωργίου, της Α΄ τάξης Λυκείου,

Κρητικού Κωνσταντίνα του Ανδρέα, της Α΄ τάξης Λυκείου,

Κωνσταντίνου Νικόλαο του Ευαγγέλου, της Α΄ τάξης Λυκείου και

Κρητικό Λάζαρο του Ανδρέα, της Α΄ τάξης Γυμνασίου,

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ευχές μας για συνέχιση των προσπαθειών και ανταμοιβή των κόπων τους.

Ανάλογες διακρίσεις δίνουν χαρά στους ίδιους, τιμούν τις οικογένειές τους και κάνουν περήφανη την Ερμιόνη.


Το Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου




Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Ιωάννης Σπετσιώτης
Ιωάννης Ησαΐας

Δυνατή Ερμιονίδα:Συγχαρητήρια στην Α.Ε. Ερμιονίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η δημοτική παράταξη "Δυνατή Ερμιονίδα" και ο επικεφαλής της Γιάννης Γεωργόπουλος, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Α.Ε. Ερμιονίδας, για την κατάκτηση του κυπέλλου Αργολίδας 2018 και της εύχεται καλή συνέχεια στο θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας. 


Εκ του Γραφείου Τύπου
της "Δυνατής Ερμιονίδας"

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Πρόσκληση σε ημερίδα απο το Δήμο Ερμιονίδας


ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ …. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Κρανίδι 15/03/2018
ΠΡΟΣ
  • ΜΜΕ Νομού Αργολίδας


ΘΕΜΑ : ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ …. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Είναι πάγια θέση της παράταξης , στα πλαίσια προετοιμασίας μεγάλων εκδηλώσεων για το Δήμο μας να μην προχωρούμε σε κριτικές θέσεις , σε άσκηση αντιπολιτευτικού ελέγχου. Όμως μετά το τέλος των εκδηλώσεων έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα , να ελέγχουμε πράξεις και παραλείψεις και να συμβάλλουμε στο να μην επαναληφθούν ξανά στο μέλλον. Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Γ’ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη και ο Δήμος με το δελτίο τύπου ξέχασε να αναφέρει ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων , σκόπιμη η μη αναφορά δεν νομίζετε….
- Στις μεγάλες εκδηλώσεις , μέριμνα του Δήμου είναι να προσκληθούν οι δημότες μας , να έχουν ενεργή συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις. Σημαντικό ότι μας τίμησαν οι Βουλευτές μας και η Περιφερειακή διοίκηση αλλά έλειψαν οι δημότες μας … Για να πετύχουν οι εκδηλώσεις απαιτείται να εξασφαλιστεί αποδοτική και ουσιαστική συνεργασία με όλους τους συλλόγους , τους φορείς και τις κοινωνικές πολιτιστικές δομές της τοπικής κοινωνίας μας το οποίο αυτό στην φετινή χρονιά δεν εξασφαλίστηκε!!!!
- Για να μην δημιουργούνται σοβαρές παρεξηγήσεις , και στις εορταστικές εκδηλώσεις ανταποκρίθηκαν όλοι οι Βουλευτές του Νομού μας , τους τιμάς εξίσου όλους , δεν κάνεις διακρίσεις και έτσι στην ώρα της τελετής δεν «ακούς» σοβαρά παράπονα για τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου , για μεροληπτική αντιμετώπιση.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης ευχαριστεί




Προσοχή στην οδήγηση!


Δυστυχώς πάντα Επίκαιρο ....

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ! ! !  
 Πολύ ισχυρό... Αυτό πρέπει να το δεί κάθε άνθρωπος που έχει τα κλειδιά ενός οχήματος και την ικανότητα της οδήγησης.
Είναι ίσως μία από τις πιο έντονες καμπάνιες που έχουμε δει ποτέ.
Προβάλλεται στην Τηλεόραση της Αυστραλίας. (σιγά μη το 'παιζε η δική μας.....)
Να το μοιραστείτε με όποιον οδηγό που γνωρίζετε.

Γ.Φ. 

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ :Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού της Γ’ Εθνοσυνέλευσης


Με  την συμπλήρωση 191 χρόνων  ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού της  Γ’ Εθνοσυνέλευσης «κατ’ επανάληψη» στην Ερμιόνη   που   έλαβε χώρα το 1827 και   πραγματοποιήθηκαν  στη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης  το  Σάββατο  και την Κυριακή  10  και 11  Μαρτίου 2018
Το Σάββατο 10  Μαρτίου  πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό κέντρο Ερμιόνης , «Σχολείο Συγγρού» με  ομιλητή   τον Δημητρακόπουλο Σοφοκλή Φιλόλογο, Ιστορικό – Συγγραφέα, Α΄ Αντιπρόεδρο της Εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών και Θέμα «τρείς μεγάλες μορφές  της  Γ’ Εθνικής συνέλευσης της Ερμιόνης.
Η  εκδήλωση  πλαισιώθηκε από  την Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης υπό την Δ/νση του μαέστρου Τάκη Μανιάτη

Εκπαιδευτική εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | Εγκαίνια έκθεσης Βάσως Γκιώνη-Ζησιμοπούλου |


,

Βάσω Γκιώνη-Ζησιμοπούλου | Ζωγραφική & Γλυπτική

,
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 11πμ-2.30μμ & 5.30-10μμ | Κυριακή 11-8μμ
Το Σάββατο 24 Μαρτίου, το ΦΟΥΓΑΡΟ εγκαινιάζει μια μεγάλη ατομική έκθεση της Βάσως Γκιώνη-Ζησιμοπούλου στη FOUGARO THE GALLERY Nafplion. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από δύο ενότητες δουλειάς και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 6 Μαΐου.

Έφυγε ο μεγάλος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ


Stephen Hawking: Η δημιουργία δεν απαιτεί θεϊκή παρέμβαση
(2010)

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΚΑΣ: Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ


Τρίτη 13 Μαρτίου 2018
Η παράταξή μας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Δήμαρχο  Ερμιονίδας  με την οποία εισηγούμαστε  την βράβευση  των μαθητών από την Ερμιόνη που διακρίθηκαν στον  Πανελλήνιο  Διαγωνισμό  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής καθώς και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Ερμιονίδας με τα απαιτούμενα υποστηρικτικά μέσα.


Ακολουθεί η επιστολή:

"ΠΡΟΣ

κ. Δημήτρη Σφυρή

Δήμαρχο Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ:   Εισήγηση για βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο  Διαγωνισμό  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Κύριε Δήμαρχε,

«Μετέωρο και Σκιά» | Ελεύθερη θέαση τεσσάρων ημερών

Ευγενής παραχώρηση του σκηνοθέτη Τάκη Σπετσιώτη λόγω της επετείου θανάτου του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη

Μετέωρο και Σκιά (1985)

Σενάριο – σκηνοθεσία:Τάκης Σπετσιώτης
Η επιδραστική ταινία «Μετέωρο και Σκιά» αποτελεί βιογραφία του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη. Ο σκηνοθέτης της Τάκης Σπετσιώτης παραχωρεί στο ΑΣΣΟΔΥΟ την άδεια να την προβάλει ελεύθερα για τέσσερις μέρες: από σήμερα Κυριακή 7 Ιανουαρίου (λίγο μετά την αλλαγή της μέρας ο ποιητής αυτοκτονεί) ως το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Γενάρη (όπου πραγματοποιείται η ταφή του*).

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Διάλεξη της Μαρίας Ευθυμίου στο Άργος

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει η κ. Μαρία Ευθυμίου  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Πλευρές της Ελληνικής Επανάστασης που διαμόρφωσαν το μέλλον του Νεότερου Ελληνισμού.».
Θα ακολουθήσει συζήτηση.


Η κ. Μαρία Ευθυμίου

Γεννήθηκε στη Λάρισα.
Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ( ΕΚΠΑ). Ολοκλήρωσε τους κύκλους των μεταπτυχιακών της σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι. ΄Εχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες.