Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Καλό μήνα!



Γύρω γύρω του Χριστού, η κορφή του χειμωνιού!

Έργο της κας Ανθούλας Λαζαρίδου Δουρούκου από τη συλλογή "Οι μήνες".

Δημήτριος Σφυρής : ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ. ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο Δντης του ΚΥ κος Μανώλης Μαχαίρας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο
ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ έρχονται εκτάκτως το Σαββατοκύριακο, ενώ κλιμάκιο ιατρών θα έρθει την επόμενη βδομάδα, όπως μας πληροφόρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας. 
Καθησυχαστικός ο δντης του ΚΥ για τα κρούσματα που διαγνώστηκαν ( μάλιστα μειώθηκαν σε αριθμό κατά δήλωση του ), λέγοντας ότι αυτά τα νοσήματα είναι φυσιολογικά, καθώς μπορούν να υπάρχουν ή να συμβούν στους Ερμιονιδείς και δεν θα έχουν σχέση με τους πρόσφυγες.
Όπως δήλωσε σε μένα και σε εγγραφό του απάντηση σε επιστολή του Δήμου.
ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Κέντρο Υγείας. Και συμφώνησε με την υπό λειτουργικότητα και τις ελλείψεις που ο Δήμος έχει καταθέσει όπως κάθε χρόνο και με κάθε ευκαιρία και έχει αιτηθεί κατ´ επανάλειψη για την επίλυσή τους από το 2014 μέχρι σήμερα για την εξυπηρέτηση των δημοτών και παραθεριστών.




Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ



ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

                                                               του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

Την τελευταία ημέρα του φθινοπώρου, στις 30 Νοεμβρίου, η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.
O Ανδρέας καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν ψαράς όπως και ο αδελφός του, ο Πέτρος. Ονομάστηκε Πρωτόκλητος, γιατί ήταν ο πρώτος που «κλήθηκε» από τον Χριστό να γίνει μαθητής Του.
Με το «σκόρπισμα» των Αποστόλων σε διάφορους τόπους για τη διάδοση της χριστιανικής διδασκαλίας ο Άγιος Ανδρέας πέρασε από πολλά μέρη και κατέληξε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, την Πάτρα. Εκεί δίδαξε, βάφτισε, γιάτρεψε πολλούς κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου.  
Στον Ρωμαίο Διοικητή της πόλης δεν άρεσε η αγάπη του λαού για τον Απόστολο Ανδρέα. Όταν έμαθε μάλιστα πως η γυναίκα του και ο αδελφός του βαφτίστηκαν χριστιανοί, διέταξε τη σύλληψή του. Υπέβαλε τον Άγιο σε φριχτά μαρτύρια και τέλος τον θανάτωσε πάνω σε σταυρό με σχήμα Χ.
Πολλές είναι οι εκκλησίες που έχουν κτιστεί σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας και σήμερα γιορτάζουν.1 Πρώτη και καλύτερη η Πάτρα με τον περικαλλή ναό της. Κάθε χρόνο τελείται μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι με λιτάνευση της ιερής και θαυματουργής εικόνας στους δρόμους της πόλης, για να εκφραστεί η πίστη και ο σεβασμός των κατοίκων της προς τον προστάτη και πολιούχο της.
Γιορτάζει και το Ναύπλιο τιμώντας τον Άγιο Ανδρέα, που τον θεωρεί προστάτη του. Το 1822, την ημέρα «καθ’ ην η Εκκλησία

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΣΕΝΗ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018  

Σήμερα το πρωί  παραβρεθήκαμε στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου όπου  τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του Παπαρσένη,  ήρωα της Επανάστασης του 1821, του πατριώτη  που έδωσε τη ζωή του στις 27 Νοεμβρίου του 1822   για να ελευθερωθεί η πατρίδα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην κάτω πλατεία Κρανιδίου, όπου και βρίσκεται η προτομή του.

Η παράταξή μας ως προσφορά στη μνήμη του   αναδημοσιεύει σχετική  ανάρτηση που κάναμε πριν 2 χρόνια.
 http://nediper.gr/?action=viewArticle&articleId=346

Τάσος Τόκας

Λούμη - Γιαννικοπούλου Αγγελική:Απορίες Δημοτών σχετικά με την τοποθέτηση έργων μοντέρνας τέχνης στην Ερμιονίδα

Κύριε Σφυρή,
Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί μεγάλο ζήτημα με την τοποθέτηση “καλλιτεχνικών δημιουργιών” μοντέρνας τέχνης στις Δημοτικές Κοινότητες Ερμιόνης και Πορτοχελίου. Οι δημότες έχουνεύλογες απορίες σχετικά με το πώς τοποθετήθηκαν και για ποιο λόγο, όλα αυτά τα εικαστικά δρώμενα.
Απορίες τις οποίες σας θέτω και για τις οποίες περιμένουμε όλοι μία δημόσια τεκμηριωμένη απάντηση, συνοδευόμενη από τα αντίστοιχα έγγραφα τα οποία θα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς σας.



Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας επισκέφθηκε την Ερμιονίδα για τον σχεδιασμό της υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας επισκέφθηκε το Κρανίδι για τον σχεδιασμό της υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων Αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας μετά την πληροφόρηση που είχε για τη μετεγκατάσταση 508 προσφύγων στην περιοχή της Ερμιονίδας επισκέφθηκε το Κ.Υ. Κρανιδίου και τον Δήμαρχο Ερμιονίδας προκειμένου να συζητήσουν τον σχεδιασμό της υγειονομικής κάλυψης αυτών. 

Μετά την ενημέρωση για τα τεράστια προβλήματα έλλειψης προσωπικού στο Κ.Υ. ( κενές οργανικές θέσεις ιατρών ), έλλειψη αντιδραστηρίων στο μικροβιολογικό τμήμα και έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων , διενήργησε αυτοψία στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ενδιαφέρεται για την υγειονομική κάλυψη τόσο αυτών των ανθρώπων όσο και των κατοίκων της περιοχής.

Επιβάλλεται η άμεση εκπόνηση σχεδίου υγειονομικής κάλυψης με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα δεδομένα, ύστερα από την εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή.

Επίσης πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες των προσφύγων.

argolikeseidhseis

Δυνατή Ερμιονίδα:Εκτός η Ερμιονίδα από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκτός η Ερμιονίδα από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ ;

Κρανίδι 28/11/2018 
Φέτος για πρώτη φορά η περιοχή μας μένει εκτός του μέτρου της εξισωτικής από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι αγροκτηνοτροφοι μας χάνουν μια σημαντική ενίσχυση που εκτός από αναγκαία για την περιοχή μας ήταν και απαραίτητη για την στήριξη του κλάδου. Εδώ και χρόνια η περιοχή μας θεωρείτε για αυτόν τον οργανισμό μειονεκτική και έτσι εντάσσεται στο μετρό αυτό.
Τώρα τι άλλαξε ; Γιατί χάνουν οι αγροκτηνοτρόφοι μας αυτήν την ενίσχυση ; Τι ήταν εκείνο που συνέβαλε θετικά ώστε η περιοχή μας να απενταχθεί από το μέτρο αυτό και να θεωρείτε στο εξής μη μειονεκτική; Ποιοι και με ποια κριτήρια πήραν αυτή την απόφαση ;
Καλούμε τους βουλευτές του νομού Αργολίδα, όλα τα θεσμικά και αρμόδια όργανα, άμεσα να πράξουν τα δέοντα ώστε να δοθούν απαντήσεις και να γίνουν οι κατάλληλες διορθώσεις, αν προλαβαίνουμε !

εκ του Γραφείοου Τύπου 
της ‘’Δυνατής Ερμιονίδας‘’

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Χάρτης εξισωτικής αποζημίωσης: Η Ερμιονιδα και ο Δήμος Επιδαύρου ίσως να είναι απο τις πιο αδικημένες περιοχές.

Και ενώ ο προεκλογικός "αναβαλος" ήταν στην επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες μας ήρθε και ο νέος χάρτης της εξισωτικής αποζημίωσης για τις μειονεκτικές αγροτικές περιοχές. 
Η Ερμιονιδα συμπεριλαμβανόταν πάντα στις αγροτικές μειονεκτικές περιοχές όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας πλην συγκεκριμένων λογικά περιοχών. Όπως, Ν Αττικής, Ν Θεσσαλονίκης και οι έφοροι κάμποι γύρω απο πρωτεύουσες νομών (βλέπε ασπρο στο χάρτη). Η Ερμιονιδα και ο Δήμος Επιδαύρου ίσως να είναι απο τις πιο αδικημένες περιοχές. Αν αναλογιστούμε και ότι οι μόνοι που παραμένουν στις νέες ζώνες ενισχύσεων στην  Αργολική χερσόνησο είναι οι Τροιζήνιοι της περιφέρειας Αττικης καταλαβαίνουμε και το εμφανές τις αδικίας αλλά και της αδιαφορίας των δικών μας διοικούντων.
Το σίγουρο είναι ότι εάν δεν δράσουμε άμεσα και οργανωμένα πριν οριστικοποιηθεί η νέα οριοθέτηση, τα επόμενα χρόνια θα χαθούν πολλά χρήματα για την περιοχή μας απο το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει και τις ενισχύσεις για επενδύσεις  στον αγροκτηνοτροφικο τομέα.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

ΣΥΝΗΛΘΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ υπό την προεδρία του Δημάρχου Ερμιονίδας


ΣΥΝΗΛΘΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ υπό την προεδρία του Δημάρχου Ερμιονίδας. 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ: 

Η κατάσταση μετά τη θεομηνία
Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης.
Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ του Δήμου και μέτρα πρόληψης σε ενδεχόμενη κακοκαιρία
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-Δ/νσης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ των Υπηρεσιών και των Σωμάτων ( Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, Δασαρχείο, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΕΡ, Εθελοντών κ.λπ.)

Εκτός των άλλων, το Συντονιστικό Όργανο απασχόλησαν:

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ 5 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS



ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ 5 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ( ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ) ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS 

Το Δημαρχείο Ερμιονίδας επισκέφθηκαν μαθητές από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σουηδία και Λιθουανία), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.
Ο Δήμαρχος, κ. Δημήτριος Σφυρής, υποδέχθηκε τους μαθητές και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες και τις εμπειρίες του προγράμματος (ανταλλαγή απόψεων, γνωριμία με νέες πρακτικές, πολιτισμούς, τρόπο ζωής).
Η επίσκεψη των μαθητών στην Ερμιονίδα, στις αρχαιότητες, στα
μνημεία και στα εργαστήριά της (Λαογραφικό, Παιχνιδιών κ.λπ.), στους τόπους παραγωγής προϊόντων της, η φιλοξενία τους από τους μαθητές του Γυμνασίου Κρανιδίου τους έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την γαστρονομία του τόπου μας τις συνήθειες και την ιστορία του. 
Ο Δήμος μας μετέφερε τους μαθητές και τους καθηγητές των 5 χωρών στην Ολυμπία, όπου και ενθουσιάστηκαν γιατί γνώρισαν από κοντά το χώρο στον οποίο γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. 
Ο Δήμαρχος είχε συνομιλίες με τους μαθητές και τους καθηγητές τους, οι οποίοι του μετέφεραν τον ενθουσιασμό τους από τη φιλοξενία, την οργάνωση του Γυμνασίου και το πόσο καλά πέρασαν όλο το διάστημα της παραμονής τους στην περιοχή μας.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου, στους καθηγητές του προγράμματος και στους γονείς που φιλοξένησαν την αποστολή των 5 χωρών.

ΔΗΜ ΣΦΥΡΗΣ:35 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


35 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.
ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, όταν άλλοι Δήμοι διαθέτουν νοσοκομεία, κοινωνικές δομές και εξειδικευμένο προσωπικό!!!
ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ. 
Αυξήθηκε ο αριθμός των προσφύγων και κατά πληροφορίες σχεδιάζεται ο ερχομός και άλλων. 
Ο Δήμος χωρίς ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία και Οργανισμούς. Τα Υπουργεία Υγείας, Μεταναστευτικής Πολιτικής, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αδιαφορούν για τη διαμορφωθείσα κατάσταση. 
Πάνω από 20 γυναίκες, οι οποίες διανύουν περίοδο κύησης, χωρίς καμία μέριμνα. Πάνω από 150 παιδιά και πολλά από αυτά βρέφη και με ιώσεις στοιβάζονται στο ξενοδοχείο. Διαγνώστηκε μεταδοτική ασθένεια και το ΚΕΕΛΠΝΟ όχι μόνο δεν έχει στείλει τους γιατρούς, αλλά ούτε τα φάρμακα. Πολλαπλασιάζονται τα

Του νοτιά

παιχνίδια...

Μαντράκια Ερμιόνη

I know a change gonna come


Επιλογή Έλλη Βασιλάκη

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Βασίλης Γκάτσος: Αίνιγμα και το κόστος νερού Ανάβαλου


Η ΜΠΕ στο κεφάλαιο οικονομοτεχνικής διερεύνησης έχει το κόστος για τα δύο αντλιοστάσια με καταθλιπτικό αγωγό 900 mm.
Για το Αντλιοστάσιο 1 λέει χονδρικά ότι με παροχή 2500 κ.μ./ώρα, με 18 ώρες λειτουργίας την ημέρα με αυτήν την παροχή (45000 κ.μ. την ημέρα), με κόστος ενέργειας 0.08 ευρώ ανά κιλοβατώρα και με τις αποσβέσεις των αντλιών και αγωγών κατάθλιψης, η ετήσια ολική δαπάνη θα είναι 1022605 ευρώ.

Με τους ίδιους όρους το Αντλιοστάσιο 2 θα έχει ετήσια ολική δαπάνη 775893.

Άρα συνολικά 1022605 + 775 893 = 1798498 ευρώ.

Βέβαια η ΜΠΕ γράφει ότι το νερό που θα πάρουμε από τον Ανάβαλο θα είναι 7800000 κ.μ. τον χρόνο. Δεν επιτρέπεται να πάρουμε περισσότερο, γιατί πρέπει να τροποποιηθεί πρώτα η ΜΠΕ.

Η μελέτη δεν γράφει πόσες μέρες το χρόνο θα δουλεύουν τα αντλιοστάσια με 18 ώρες την ημέρα. Εξυπακούεται όμως ότι δουλεύουν ώσπου να δώσουν τα 7800000 κ.μ. το χρόνο, δηλαδή 7800000 : 45000 = 173 ημέρες, δηλαδή τους 6 ζεστούς μήνες του χρόνου.

Η Ευφυής Γεωργία έρχεται στην Αργολίδα – Τα Ίρια κάνουν την αρχή

Από την περιοχή των Ιρίων θα ξεκινήσει η εφαρμογή της Ευφυούς Γεωργίας στην Αργολίδα, για να επεκταθεί στη Δήμαινα και στην Ερμιονίδα. Η αντίστροφη μέτρηση πλέον έχει αρχίσει και ο γεωπόνος Αναστάσιος Μπινιάρης επισημαίνει στην «ΥΧ»: «Αυτό που ξεκίνησε με τους αγρότες να σκάβουν και να φυτεύουν με το χέρι είναι πλέον πολύ μακριά από το σύγχρονο αγρόκτημα, όπου οι σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης, η εξέλιξη του εξοπλισμού και τα νέα μηχανήματα έχουν φέρει επανάσταση στον ρυθμό με τον οποίο παράγουμε τρόφιμα». Και συμπληρώνει: «Η Ευφυής Γεωργία είναι αυτό το επιπλέον βήμα που χρειαζόμαστε. Είναι ένα σύστημα διαχείρισης της εκμετάλλευσης μέσω της χρήσης δορυφορικών συστημάτων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, επίγειων αισθητήρων και κυρίως της σύνθεσης των πληροφοριών που μας παρέχονται μέσω αυτών προς όφελος της εκμετάλλευσης».
Η περιοχή των Ιρίων αποτελεί έναν κάμπο έκτασης άνω των 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου καλλιεργούνται κηπευτικά. Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ομάδα πολύ ευπαθών προϊόντων, τα οποία διακινούνται μέσω ομάδων παραγωγών σε μεγάλες εταιρείες, που προμηθεύουν την αγορά με κομμένες σαλάτες. Οι ιδιαιτερότητες της αντιμετώπισης των εν λόγω καλλιεργειών σε θέματα καλλιεργητικών τεχνικών, φυτοπροστασίας και ασφάλειας προϊόντων, είναι ακριβώς αυτές που αναδεικνύουν τα οφέλη των συστημάτων Ευφυούς Γεωργίας.Σύμφωνα με τον κ. Μπινιάρη «η εταιρεία μας (σ.σ. Λέαγρος ΟΕ – Μπινιάρης Ιάσωνας και Αναστάσιος), μέσω της συνεργασίας της με τη NEUROPUBLIC και την ομάδα παραγωγών του Θωμά Χουντάλα, εξασφάλισε την εγκατάσταση του συστήματος Ευφυούς Γεωργίας gaiasense. Τοποθετήθηκαν 3 επίγειοι σταθμοί για μετεωρολογικές προβλέψεις, που επιτρέπουν την παράλληλη ημερήσια κάλυψη των εκμεταλλεύσεων με δορυφορικές λήψεις, και αισθητήρες εδάφους-αέρος-φυτού».
Σε πρώτη φάση θα καλυφθούν συνολικά 278 στρέμματα, εκ των οποίων 92,2 στρ. μαρούλι iceberg, 154,9 μαρούλι ρομάνα και 30,9 στρ αγκινάρα. Σε δεύτερη φάση αναμένονται να ενταχθούν 700 στρ. με αντίστοιχες καλλιέργειες».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | Ολοκλήρωση Έκθεσης "TSEKLENIS | Τα Χρόνια της Μόδας"


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

tea time

Τώρα που ο καιρός κρύωσε και οι πρώτες κούπες με τσάι έκαναν την εμφάνισή τους σε μίνι φιλικές μαζώξεις στα σπίτια, ήρθε και ο καιρός να μιλήσουμε για το πως να πίνουμε το ρόφημα αυτό σωστά, τίμια και ορθόδοξα και να μην αναρωτιόμαστε γιατί μερικές φορές δεν έχει ωραία γεύση.

Παρακάτω θα σας αναλύσω πέντε συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε τσάι.

1. Βάζεις βραστό νερό. Αυτό είναι ένα 100% no no. Το να βάζεις