Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Βασίλης Γκάτσος: Περί ασυνειδήτου και τυφλώσεως

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΗ ΕΡΜΙΟΝΗ
Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤ´ ΕΠΑΝΑΛΥΨΗ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΜΕ ΟΓΚΩΔΗ ΚΛΑΔΙΑ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ κλπ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ.
Όλα αυτά στον κεντρικό δρόμο εισόδου της Ερμιόνης τον πιο πολυσύχναστο χωρίς κανείς να αντιληφθεί ποια αυτοκίνητα έριξαν όλα αυτά τα αντικείμενα.!!!!!
Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού έγινε διαχωρισμός κλαδιών από ογκώδη και Απορρίμματα. 


Αν οι "ασυνείδητοι" είχαν επιλογή να πάνε τα κλαριά, τους καναπέδες και τα μπάζα σε θεσμοθετημένους νόμιμους χώρους που έχει ο Δήμος, και προτίμησαν να τα αποθέσουν σε αυτόν τον χώρο, είναι όντως ασυνείδητοι.
Αν ο Δήμος δεν έχει θεσμοθετήσει και λειτουργεί νόμιμα τέτοιους χώρους, τότε οι συμπατριώτες είναι ευσυνείδητοι, γιατί δεν πήγαν να τα πετάξουν στα ρέματα και στις γνωστές γούβες των κάμπων μας. Τα άφησαν σε ένα χώρο που ούτως ή άλλως ο Δήμος τον έχει φτιάξει για να δέχεται και τέτοιου είδους αντικείμενα, έστω όχι τόσο ογκώδη.

Πιάνου είναι η ευθύνη που στον κεντρικότερο δρόμο, σε εμφανέστατο σημείο στην είσοδο της πόλης μας, δίπλα (ή μέσα;) σε σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο, φτιάχτηκε το μοναδικό κέντρο συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων, σκουπιδιών, μπαζών, κ.λ.π., κ.λ.π.;;; Και αν αυτό έγινε από προηγούμενες κοινοτικές ή δημαρχιακές εξουσίες γιατί 5 χρόνια όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά επεκτάθηκε, ώστε να δέχεται όλα αυτά; Και λέω μέσα, γιατί εμείς οι παλιοί βλέπαμε στον χώρο αυτό το τελευταίο ίχνος προς την Ερμιόνη του ρωμαϊκού υδραγωγείου πριν κατασκαφτεί  για να γίνει χώρος σκουπιδιών .... τόσο προβεβλημένος για να κοσμεί την είσοδο της Ερμιόνης.

Αλλά ας αφήσουμε τους ασυνείδητους συμπατριώτες και να πάμε στον σίγουρα συνειδητό Δήμο μας. Γιατί μόνο αν είσαι συνειδητός μπορείς να πεις τον άλλον ασυνείδητο.
Πήρε ο Δήμος τα μπάζα, τα κλαριά και τους καναπέδες. Μπορεί να μας δείξει με φωτογραφίες σε ποιους ακριβώς θεσμοθετημένους νόμιμους χώρους του Δήμου Ερμιονίδας τα απέθεσε;  Αυτοί είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν.
Αν υπάρχουν, ο Δήμος έπρεπε με ταμπέλες, με ανακοινώσεις και σχέδια να μας λέει πού να τα πηγαίνουμε. Και να βγει αμέσως με φωτογραφίες να μας πει: εκεί τα πήγε νομίμως και ο Δήμος τα μπαζοκαναπεδόκλαρα των ασυνειδήτων.
Αν δεν υπάρχουν, ο Δήμος να επιβραβεύσει τους ασυνείδητους που δεν τα πέταξαν από δω και από κει.

Και ο γρίφος: Σε τόσο πολυσύχναστο μέρος πώς δεν είδε κανείς τα αυτοκίνητα των ασυνείδητων;
Μα τόσα χρόνια είδε ο Δήμος πώς αναφλέγονται οι χωματερές, πώς πιάνουν φωτιά ξαφνικά σωροί με σκουπίδια, πώς ξαφνικά σε απίθανα μέρη συγκεντρώνονται σκουπίδια; Είδε ποτέ τα αυτοκίνητα που τα πάνε εκεί; Είδε ποτέ ο Δήμος τα αυτοκίνητά του να μεταφέρουν τα σκουπίδια στην αυλή του φοντανοποιού δεματοποιητή, δηλαδή είδε ποτέ κανένα αποδεικτικό παράδοσης - παραλαβής από τον ΦΟΣΔΑ;

Το ψάρι από το κεφάλι ... τυφλώνεται.

Βασίλης Γκάτσος