Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Ανάργυρος Λεμπέσης: Το πρώτο μέλημα ενός επιτυχημένου Δημάρχου είναι η Καθημερινότητα


Αγαπητοί συνδημότες,
ο Δήμαρχος για να θεωρηθεί επιτυχημένος, εκτός από τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια και την άψογη συνεργασία με τους Προέδρους και τα μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, πρέπει να πετύχει και στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, που μέσα σ’ αυτήν μεταξύ της καθαριότητας, της συντήρησης του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου είναι και ο δημοτικός φωτισμός.
Διότι τον δημοτικό φωτισμό τον πληρώνουν όλοι ανεξαιρέτως όσοι έχουν κτίσματα εντός και εκτός οικισμών, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και πρέπει σε όλους να ανάβει το ΦΩΣ.
Με έκπληξη παρακολουθώ τον φωτισμό στο Κρόθι, έργο της τέως Κοινότητας Ερμιόνης επί Προεδρίας Γεωργίου Καρακατσάνη.
Τα φώτα αυτά άναβαν συνεχώς, με την τακτική συντήρησή τους, από το 1993 μέχρι το 2017. Έκτοτε μαύρο σκοτάδι, με αποτέλεσμα να έχει  λεηλατηθεί σήμερα ο Μύλος στο Κρόθι.
Τα πεζοδρόμια στα γραφικά Μαντράκια είναι θεόσβηστα εδώ και κάμποσα χρόνια.
Ο φωτισμός της εισόδου της Ερμιόνης, από το παλιό Νεκροταφείο και πέρα, μέχρι Ιπποκράτη, είναι σε άσχημη κατάσταση.
Η κολώνα της ΔΕΗ που έπεσε πριν από τρεις μήνες στη διχάλα (Νεκροταφείο Άγιος Ανδρέας), δεν έχει αποκατασταθεί και δεν υπάρχει φωτισμός. Ευτυχώς που μέχρι σήμερα δεν έχουμε λόγω του σκότους κάποιο ατύχημα.
Και αναρωτιέμαι, δεν έπρεπε ο κύριος Δήμαρχος να είχε βάλει σε προτεραιότητα όλα αυτά, και όχι να προτιμήσει να φωταγωγήσει τα «γλυπτά» σύγχρονης τέχνης με ειδικούς προβολείς;
Και όλα τα άλλα σημεία που ανέφερα παραπάνω να είναι θεοσκότεινα;
Αυτά βέβαια του τα είχε επισημάνει εδώ και καιρό η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης.
Βλέπετε το σχετικό έγγραφο και τα συμπεράσματα δικά σας: