Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Συνέντευξη της υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Ερμιονίδας με την ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. Κατερίνας Μπόλλα-Ρουμελιώτη


Κατερίνα Μπόλλα-Ρουμελιώτη:  “Με ενεργή συμμετοχή και συνεργασία, περνάμε από τα λόγια στις πράξεις και γυρίζουμε σελίδα”

Είναι ένα  νέο και άφθαρτο πρόσωπο που φιλοδοξεί να έχει την δική της συμβολή, στην συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται για την Ανάπτυξη της Ερμιονίδας, μέσα από τον Συνδυασμό της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. 
Απόφοιτη και Πτυχιούχος του Τμήματος Βοηθών Λογιστών, η κ. Κατερίνα Μπόλλα-Ρουμελιώτη, μας μιλάει για τους λόγους που αποφάσισε να θέσει για πρώτη φορά υποψηφιότητα στον Αυτοδιοικητικό «στίβο» αλλά και για την διάθεση να προσφέρει -- μέσα από την ενεργή συμμετοχή της--  στην γενέτειρά της. Την Ερμιόνη.

-         Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση και να μετέχεις στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.;
-         Πιστεύω βαθύτατα, ότι χρειάζεται απ΄όλους μας, η ενεργή συμμετοχή και όχι απλώς και μόνο η στείρα κριτική…

Αν θέλουμε να αλλάξει προς το καλύτερο η κοινωνία μας και η εικόνα του Δήμου, πρέπει  νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι και με «φρέσκιες» ιδέες, να βγουν μπροστά και να συμβάλλουν με την παρουσία τους και τις προτάσεις τους, στην ανανέωση που τόσο την έχουμε ανάγκη.
Με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για τον τόπο μου, αποφάσισα να δεχτώ την τιμητική πρόταση από τον Τάσο Λάμπρου και να αξιοποιήσω— ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος— την ευκαιρία που μου δίνεται ώστε να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις, στον συλλογικό αγώνα που δίνει η παράταξή μας, για να γυρίσει σελίδα ο τόπος μας και να βγούμε από το τέλμα της εσωστρέφειας.
Πείστηκα λοιπόν, γιατί θεωρώ ότι η ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. έχει εκτός από τα κατάλληλα πρόσωπα (που θα αναλάβουν να οδηγήσουν την Ερμιονίδα στη νέα εποχή) και το κατάλληλο, μελετημένο και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα, ώστε να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Δημότες.

-         Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει πολλούς τομείς με τους οποίους μπορείς να δραστηριοποιηθείς. Σε ποιόν τομέα πιστεύεις ότι μπορείς να συμβάλλεις και να συνεργαστείς ώστε να έχεις την δική σου συμβολή στην επόμενη τετραετία;
-         Ζω σε έναν τόπο πανέμορφο με ένα τουριστικό brandname που θεωρώ ότι δεν έχει αξιοποιηθεί κατάλληλα.
Αναφέρομαι φυσικά στο συνολικό τουριστικό προϊόν.
Πιστεύω ακράδαντα ότι το πρόγραμμα της ΠΡΟ.ΣΥ.Ε.Ρ είναι μελετημένο έτσι ώστε να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, που όχι μόνο θα βελτιώσουν την τουριστική εικόνα της Ερμιόνης και της Ερμιονίδας αλλά θα μας καταστήσουν πρωταγωνιστές, έτσι ώστε ο Δήμος μας, να αποκτήσει περίοπτη θέση στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων τουριστών.
Πρωτοβουλίες όπως:
Η ανάδειξη και η αξιοποίηση αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων του τόπου μας , η σύνδεση του τουρισμού με τα ονομαστά προϊόντα της πρωτογενούς μας παραγωγής, είναι μερικά μόνο από τα βήματα που επιβάλλεται να γίνουν ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας.
Με συνεργασία και συλλογικότητα, η επόμενη τετραετία θα είναι σημαντική.
Ας μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία…

-Εφόσον εκλεγείς Δημοτική Σύμβουλος και με δεδομένο ότι έλκεις την καταγωγή σου από την Ερμιόνη, πως οραματίζεσαι την επόμενη τετραετία για τον τόπο σου;

-Θέλω να μπουν οι βάσεις για να διαμορφώσουμε ένα ευοίωνο μέλλον με προοπτικές για εμάς και τα παιδιά μας.
Να υπάρχουν δουλειές ώστε οι νέοι να μην φεύγουν από τον τόπο τους.
Ελπίζω δηλαδή και οραματίζομαι ένα καλύτερο αύριο.
Για να συμβεί αυτό, απαιτείται η ενεργή συμμετοχή και η συνεργασία, για να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις.