Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ : ΜΕΓΑΛΗ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ

23- 5-19
                                           
                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ : ΜΕΓΑΛΗ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ  ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΩΣ  ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ 68.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, σε προχθεσινή του συνέντευξη 21 Μάη, παρουσία των Γενικών Γραμματέων, Νίκου Αντώνογλου και Χαράλαμπου Κασίμη, συμπεριέλαβε και την επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου της Αργολίδας,  ένα μεγάλο έργο που αποτιμάται συνολικά στα 68.000.000 ευρώ.
Στο ίδιο πρόγραμμα Αγροτικής ανάπτυξης συμπεριελήφθησαν συνολικά 32 αγροτικά έργα υποδομής που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης για χρηματοδότηση, με συνολικό διατιθέμενο προϋπολογισμό 448.600.ΟΟΟ εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματοδότηση των έργων εντάσσεται για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Αγροτικής ανάπτυξης Π.Α.Α (2014—20) και στο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων( Π.Δ.Ε).
Δυο επισημάνσεις:
1.To Aρδευτικό έργο του Αναβάλου που θα δώσει πνοή στην αγροτική ανάπτυξη του Νομού της Αργολίδας, αξίας 68κ.000.000 εκ. ευρώ, αντιστοιχεί στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού των 448.000.000 που διατίθεται για όλη την χώρα από το μέτρο 4.3.1 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
2.Στο εντασσόμενο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και η επέκταση του δικτύου στην Ερμιονίδα.
Αυτή η απόφαση μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους!
Είναι έργα αναγκαία και ζωτικά για τον Αργολικό κάμπο και τον Αγροτικό κόσμο και ιδιαίτερα για το λαό της Ερμιονίδας.
Είναι πλέον ορατή και βέβαιη η εκτέλεση του γιατί ήταν δίκαιη και τώρα γίνεται πράξη!
Θα επανέλθουμε αύριο με την αναλυτική περιγραφή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ