Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία από το Κρανίδι Αργολίδας (βίντεο)

Αυστηρό μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου προς την Τουρκία από το Κρανίδι Αργολίδας (βίντεο)
 Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος από το Κρανίδι στην Αργολίδα, όπου παρευρέθηκε για τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Αρσενίου Κρέστα (Παπαρσένη) Οπλαρχηγού και Αγωνιστή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.


Στην αντιφώνησή του κατά την απονομή τιμητικής διάκρισης από τον Δήμο Ερμιονίδος, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «η Ελευθερία συνιστά για κάθε Έλληνα βιωματική αξία, δηλαδή conditio sine qua non της ίδιας της ύπαρξής του και είμαστε έτοιμοι να την υπερασπισθούμε έναντι οιασδήποτε επιβουλής».




Υπογράμμισε, επίσης ότι «αυτό δεν θα πρέπει, ποτέ, να το λησμονεί κανείς στο πλαίσιο της ευρύτερης Διεθνούς Κοινότητας, εντός της οποίας, με κύριο σκοπό την προαγωγή της Ειρήνης και της συνεργασίας με άλλους Λαούς, πορεύεται η Πατρίδα μας, σεβόμενη απολύτως και απαρεγκλίτως το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους».

Απευθυνόμενος προς την Τουρκία σημείωσε: «Κατ’ εξοχήν δε αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπει η γειτονική μας Τουρκία, δοθέντος μάλιστα ότι από τον σεβασμό αυτής της αρχής εξαρτάται η μεταξύ μας φιλία και καλή γειτονία καθώς και η γενικότερη Ευρωπαϊκή της προοπτική».

Αναφερόμενος στην ηρωική ζωή και στον μαρτυρικό θάνατο του Παπαρσένη σημείωσε ότι συνθέτουν εμβληματικές αιματοβαμμένες ψηφίδες της ανεκτίμητης προσφοράς και συμβολής της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και του Ιερού Κλήρου της στους Αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας για την υπεράσπιση της Πατρίδας μας.

Μάλιστα, τόνισε ότι «Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε Ιερό Χρέος ν’ αναγνωρίζουμε, στο διηνεκές, και να σεβόμαστε, στο ακέραιο, την αδιαμφισβήτητη αλήθεια της προσφοράς και της συμβολής της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ιερού Κλήρου της στην υπεράσπιση της Πατρίδος, όπως άλλωστε η αλήθεια αυτή καταγράφεται, με ιστορικώς αμάχητα τεκμήρια, και αποτυπώνεται, εμμέσως πλην σαφώς, σε όλα, ανεξαιρέτως, τα Δημοκρατικά μας Συντάγματα».
https://www.argolikeseidhseis.gr
Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ