Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας
θα έχει πολύ ξηρασία» Μ. Κατσαρός
Αγαπητοί συμπολίτες-συμπολίτισσες
οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και τα εκλογικά αποτελέσματα και οι αποφάσεις μας θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας.
Η κυβέρνηση της τελευταίας τετραετίας έχει αφήσει ισχυρή σπορά πίσω της. Ο ουσιαστικός εκσυγχρονισμός του κράτους, η οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, η επανασύσταση της Υγείας και της Παιδείας έχουν ήδη αποδυναμώσει το αίσθημα αδυναμίας των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων μπροστά στο «άγνωστο».
Με άλλα λόγια η «αριστερή παρένθεση» δεν πρόκειται πια να κλείσει. Και γι’ αυτό θα φροντίσει η ίδια η Αριστερά, που κρατά δεσμούς ισχυρούς με την κοινωνία και τους «πολλούς». Και βεβαίως η Αριστερά παραμένει παρούσα, σε πείσμα όσων  επιθυμούσαν τη στρατηγική της ήττα.
Ευχαριστώ όλους και όλες εσάς , που με πείσμα και σταθερό χέρι ρίξατε στην κάλπητο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους 1097 φίλους και φίλες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Τους υπόσχομαι, ότι θα συνεχίζω να παλεύω για τα οράματα της Αριστεράς και την επίλυση των  προβλημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μας με τον ίδιο ζήλο.
Όλο αυτό το «επίπονο» διάστημα ανακάλυψα για ακόμα μια φορά τη γλυκύτητα της επαφής, το ζείδωρο των συζητήσεων, τους προβληματισμούς για την κοινωνία, την πολιτεία, το μέλλον μας. Απέκτησε και πάλι την αξία της η απλότηταη συμπόρευση, η αλληλεπίδραση, η συμμετοχή της καθημερινής επικοινωνίας με τους πολίτες, τα βιώματα, οι στάσεις, η συμμετοχή και δραστηριοποίηση στους κοινωνικούς θεσμούς.Επανεμφανίστηκαν οι ανθρώπινες αξίες και επαναξιολογήθηκαν
Αυτές θα πάρω μαζί μου και θα πορευτώ! 
Σας ευχαριστώ
Βιβή Σκούρτη