Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Βιβή Σκούρτη: Δράσεις πολιτισμού




Δράσεις πολιτισμού

Κάθε τόπος, μα κάθε τόπος έχει τις δικές του μοναδικές ομορφιές, έχει την ιστορία του και τον πολιτισμό του, όπως έχει ανάγκη και την ύπαρξη των ενεργών πολιτών που με τη δράση τους τον αναδεικνύουν, τον ομορφαίνουν περισσότερο.
Μια ομάδα λοιπόν γυναικών κοινωνικής δράσης, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάγκη παρέμβασης, έκφρασης και προσφοράς στον τόπο, είναι η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.
Δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια με σκοπό τη διαφύλαξη και προβολή και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ερμιόνης μας, αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες, με την επιθυμία να επηρεάσουν θετικά την τοπική κοινωνία.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το 2007 με ποικίλες παρεμβάσεις και η παρουσία της ομάδας στη συνέχεια γίνεται από τον ομώνυμο ιστότοπο.
Στα πλαίσια των μόνιμων δράσεών της είναι η ετήσια έκθεση παλιάς φωτογραφίας και η ανάδειξη της τέχνης της φωτογραφίας. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες απεικονίζουν με εκφραστική πυκνότητα τη ζωή μιας άλλης εποχής. Ανοίγουν έναν άλλο διάλογο.
Αυτόν τον διάλογο ανοίγουν κάθε Αύγουστο με τους ντόπιους και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες που είχαν και φέτος τη χαρά να δουν, να ξεναγηθούν, να κεραστούν, να απολαύσουν.
Φίλες μας δεν είμαστε εκεί, έχετε τις ευχές για περισσότερες πολιτιστικές, συλλογικές δράσεις-παρεμβάσεις στο τοπικό ψηφιδωτό μας. Αποτελείτε μια  πολύχρωμη κουκίδα που αν λείψει θα καταστραφεί το ψηφιδωτό.
                                                Βιβή Σκούρτη