Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ρόδι Ερμιόνης Γλυκό, ζουμερό και πολύτιμο για την υγεία μας

Κείμενο - Φωτογραφίες: Ιωάννα Βενιέρη
Η υπέροχη γλυκιά γεύση του, το κατακόκκινο χρώμα και ο πλούσιος χυμός του με τις πολύτιμες ιδιότητες το κάνουν να ξεχωρίζει. Φημισμένοι γευσιγνώστες το έχουν χαρακτηρίσει το καλύτερο στον κόσμο! Ο λόγος για το γλυκύτατο «Ρόδι Ερμιόνης», μια περίφημη ποικιλία που παράγεται και ευδοκιμεί στην Ερμιόνη Αργολίδας. Οι λόφοι και οι πλαγιές του τόπου στολίζονται από ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή, αλλά κυρίως ροδιές, που αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους, καθώς είναι γεμάτες ώριμους, κατακόκκινους καρπούς.
8η Γιορτή Ροδιού
Την Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου το μεσημέρι, το ραντεβού κλείστηκε στην πλατεία του λιμανιού της Ερμιόνης, όπου είχαν στηθεί τα περίπτερα με τους συμμετέχοντες στην 8η Γιορτή Ροδιού Ερμιό-νης. Η Γιορτή ξεκίνησε το 2011 από το Δήμο Ερμιονίδας, με στόχο την προώθηση και προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, όπως το Ρόδι της Ερμιόνης, με τη συνεργασία των παραγωγών και των επαγγελματιών της περιοχής. Παράλληλα, ήταν μια ευκαιρία για προβολή του τόπου με τις τόσες ομορφιές του. Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε να γίνουν όλα τέλεια και ο κόσμος να το χαρεί! Βέβαια, η φετινή γιορτή της Ερμιόνης ήταν λιτή, αξιοπρεπής, χωρίς μουσικές και γλέντια, τιμώντας την ξαφνική απώλεια του προέδρου της Χρήστου Δαγκλή.
Οι πολυπληθείς επισκέπτες απόλαυσαν το Ρόδι της Ερμιόνης σε πολλές μορφές (φρέσκο σε σπόρους, ως λικέρ, σε λουκούμια με ρόδι, ροδογλυκίσματα, γλυκά κουταλιού…). Υπήρχαν και περίπτερα με αντικείμενα από πηλό ή ζωγραφιές, εμπνευσμένα όλα από το ρόδι, καθώς και δενδρύλλια ροδιάς αλλά και προϊόντα με βάση την πολύτιμη αυτή πρώτη ύλη (σιρόπι ροδιού, πετιμέζι ροδιού, αποξηραμένοι σπόροι ροδιού, φυσικοί χυμοί ροδιού κ.ά.).

  • Περισσότερα:  epathlo