Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας  προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας  για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του Α.Τ. Ερμιονίδας  η παράταξή μας  έχει να επισημάνει τα εξής:

Καταρχήν είναι σαφείς οι θέσεις και η πολιτική μας βούληση για ενίσχυση της ασφάλειας και των υπηρεσιών υγείας στον Δήμο μας γιατί  είναι σημαντικό για τους δημότες  και όσους επισκέπτονται την Ερμιονίδα.

Το αίτημα  του Δημάρχου Ερμιονίδας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μ. Καραμαλάκη, γίνεται βεβαίως κάτω από αντικειμενικές συνθήκες, αλλά η αναφορά του ότι η ενίσχυση του Α.Τ Ερμιονίδας   πρέπει να γίνει «λόγω φιλοξενίας των προσφύγων» κινδυνεύει να το υποβαθμίσει εν τη γενέσει του.

Οι δομές υγείας και ασφάλειας για την περιοχή  της Ερμιονίδας σχεδιάστηκαν πριν από περίπου 40 χρόνια καλύπτοντας  μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή   με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Σταδιακά  η  οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, η  κατασκευή και λειτουργία μεγάλων ξενοδοχείων  και η  κατασκευή της   παραθεριστικής κατοικίας( ιδίως τα τελευταία 20 χρόνια) προκάλεσαν την ανάγκη για καλύτερες υπηρεσίες στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας.

Με αυτά τα δεδομένα άρχισαν να διατυπώνονται δίκαια αιτήματα των κατοίκων για την ασφάλεια και την περίθαλψη καθώς η μικρή δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, και οι ανεπαρκείς υπηρεσίες υγείας του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου είχαν και έχουν  σαν αποτέλεσμα το μειωμένο αίσθημα ασφαλείας των πολιτών  καθώς  και την μειωμένη  πρόσβαση  στην υγειονομική περίθαλψη  για τους 14.000 μόνιμους και τους περίπου 40.000 κατοίκους  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 Όμως η  οικονομική και κοινωνική  κρίση  των τελευταίων 10 χρόνων, που άγγιξε σχεδόν το σύνολο της καθημερινότητάς μας, έδωσε δυστυχώς  άλλοθι στους αρμόδιους φορείς και η κατάσταση παρέμεινε στάσιμη.     

 Οι πολίτες της Ερμιονίδας, γνωρίζουν καλά αν το ΕΣΥ και η Αστυνομία επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες τους. Βιώνουν καθημερινά   την υπέρβαση των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτά.  

Συνεπώς χρειάζεται  κεντρικός σχεδιασμός, με γνώση και ρεαλισμό για να αποδώσει στην Ερμιονίδα   ένα Κέντρο Υγείας λειτουργικό και αναβαθμισμένο  με  Αγροτικά Ιατρεία ενεργά και ενισχυμένο Αστυνομικό Τμήμα ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των επόμενων χρόνων.


Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ