Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Πρωτοβουλία εκκίνησης προγράμματος ιδιωτικής αποθεματοποίησης ελαιολάδου ξεκίνησε ο αγροτικός συνεταιρισμός Θερμασία Δήμητρα

Πρωτοβουλία εκκίνησης προγράμματος ιδιωτικής αποθεματοποίησης ελαιολάδου ξεκίνησε ο αγροτικός συνεταιρισμός Θερμασία Δήμητρα, πληρώνοντας στους συνεταιρισμένους παραγωγούς 50 λεπτά ανά κιλό για το προϊόν τους, το οποίο θα παραμείνει στις δεξαμενές του συνεταιρισμού έως ότου σημειωθεί κάποια διόρθωση στην αγορά.Το διάστημα αυτό οι εμπορικές πράξεις του συνεταιρισμού έχουν διαμορφώσει μια μέση τιμή πώλησης για το ΠΟΠ ελαιόλαδο Κρανιδίου στα 3,30 ευρώ ανά κιλό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣ Θερμασία Δήμητρα, Κωνσταντίνο Μέλλο, τις τελευταίες ημέρες τα μηνύματα της αγοράς δίνουν την εντύπωση πως μια ανοδικής διόρθωσης επί της τιμής δεν είναι απίθανη.

«Παρατηρείται μια αντίδραση του ελαιοκομικού κόσμου στην Ελλάδα, με τους παραγωγούς να ζητούν από την μια την στήριξη του κράτους, από την άλλη να εμφανίζουν μια αντιδραστικότητα ως προς τις επιταγές των αγορών, απέχοντας όσοι έχουν την δυνατότητα από τις πράξεις», αναφέρει στο agronews ο κ. Μέλλος. «Σε αυτό το πνεύμα, εφόσον ο συνεταιρισμός μας έχει την οικονομική ευρωστία, αποφασίσαμε αντί να σκοτώσουμε το προϊόν μας με τα τρέχουσες τιμές, να το αποθηκεύσουμε, καταβάλλοντας 50 λεπτά ανά κιλό στους ενδιαφερόμενους συνεταιρισμένους παραγωγούς, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τρέχοντα έξοδα που μπορεί να έχουν» συμπληρώνει ο ίδιος.
Περισσότερα:agronews