Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Εισήγηση του Προέδρου του ΚΕΓ Ι.Ν. Καζάζη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (υπ. αριθμ. 17889 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ΦΕΚ Β΄ 1384/24.04.2017).
Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» στις 9 Φεβρουαρίου 2019, επισυνάπτεται εισήγηση του κ. Ι.Ν. Καζάζη, Πρόεδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.
Το κείμενο της εισήγησης στα ελληνικάαγγλικάγερμανικά και ισπανικά

Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Τελευταίο μέρος



Να ευχαριστήσουμε τον Κο Δημήτρη Τουτουντζή. Ήταν τιμή που  εμπιστεύτηκε την ιστοσελίδα μας  για τη δημοσίευση  μιας  τόσο  εμπεριστατωμένης ιστορικής έρευνας. 
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης 

Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Εικοστό πρώτο μέρος  

Δημήτρης Τουτουντζής

Το τέλος των πειρατών 

Το Μαλαϊκό αρχιπέλαγος στάθηκε το τελευταίο οχυρό της πειρατείας σε μεγάλη κλίμακα. Η διάλυση των συμμοριών του έβαλε τέρμα, ίσως για πάντα, στην πειρατεία όπως παρουσιαζόταν για χιλιάδες χρόνια. Ωστόσο ανάμεσα στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, μακριά από τους μεγάλους δρόμους, μερικοί άντρες της λευκής φυλής συνέχισαν που και που ένα είδος αρκετά πρόσκαιρης πειρατείας. Αυτοί οι άντρες δεν ήταν παρά αποβράσματα του πολιτισμού, δραπέτες κατάδικοι της Αυστραλίας, φαλαινοθήρες που είχαν λιποταχτήσει από τα καράβια τους ή επαναστατημένοι ναυτικοί. Αυτά τα υποκείμενα έπαιρναν μέρος μαζί με τους ιεραπόστολους στο έργο της διδασκαλίας στους πρωτόγονους ιθαγενείς των Νοτίων Θαλασσών του πολιτισμού των λευκών.
    Μερικοί από τους εκφυλισμένους αυτούς κληρονόμους μιας μεγάλης παράδοσης είχαν γραφικά ονόματα, άξια των παλιών πρωτοτύπων τους ή ακόμα και των γκάγκστερς του Σικάγου. Ο πιο μεγάλος όμως από αυτούς είχε το απλό όνομα Μπούλυ Χαίυς.
    Η πρώτη εμφάνιση του Χαίυς στις θάλασσες του νότου έγινε σε διαφορετικό τομέα από την πειρατεία, γιατί ήταν στην αρχή μέλος μιας μικρής ομάδας μουσικών που περιόδευε στη Νέα Ζηλανδία. Η επιχείρηση αυτή σταμάτησε όταν ξέσπασε ο πόλεμος των Μαορί, και ο Χαίυς εγκατέλειψε τη μουσική για το εμπόριο των όπλων και του μπαρουτιού με τους επαναστατημένους νησιώτες.
    Έπειτα έγινε «μπλακμπέρντερ», δηλαδή πήγαινε και

Περί της κατάταξης του Δήμου Ερμιόνης



Περί της κατάταξης του Δήμου Ερμιόνης
(1834 -1914)
του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη
O Δήμος Ερμιόνης σχηματίστηκε σύμφωνα με το Β.Δ. της 28ης Απριλίου - 10ης Μαΐου 1834 (Φ.Ε.Κ. 19/Α/20.5.1834) «Περί της οροθεσίας και της εις δήμους διαιρέσεως του Νομού Αργολίδος και Κορινθίας». Κατατάχθηκε στην Γ’ κατηγορία με πληθυσμό «χιλίους εβδομήκοντα εννέα (1.079) κατοίκους» και έδρα την Ερμιόνη. Ο δημότης του ονομάστηκε Ερμιονεύς. Στον Δήμο Ερμιόνης ανήκαν, επίσης, το Θερμήσι, το Πλέπι, η Σαμπάριζα, το Μετόχι και η Μονή των Αγίων Αναργύρων, ενώ η σφραγίδα του Δήμου ήταν κυκλική χωρίς έμβλημα.
«Κατά βιβλιάριον έντυπον φέρον ημερομηνίαν 28 Δεκεμβρίου 1836» και υπογραφή «του επί των Εσωτερικών Γραμματέως Δρόσου Μανσόλα κατά την Επικράτειαν Διοικήσεως Δήμοι εν όλω τετρακόσιοι εξήκοντα οκτώ (468). Ο ολικός ούτος των Δήμων αριθμός διηρήτο κατ’ Επαρχίας και Νομούς κατά τον επόμενον πίνακα και έφερον τα ονόματα, άτινα εισί σημειωμένα εν τη αρμοδία σελίδι».1
Ο Νομός Αργολίδος είχε πέντε (5) επαρχίες:
α) Ναυπλίας (9 δήμοι),
β) Άργους (15 δήμοι),
γ) Τροιζηνίας (4 δήμοι),
δ) Σπετσών και Ερμιονίδος (4 δήμοι) και
ε) Ύδρας (1 δήμος).
Σύνολο: τριάκοντα τρεις (33) δήμοι.
Με το Β.Δ. της 12ης Ιανουαρίου 1837 ο αριθμός των τετρακοσίων εξήντα οκτώ (468) δήμων της Ελλάδας περιορίστηκε σε διακοσίους εξήκοντα πέντε (265).

Ο συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης στη Βιβλιοθήκη Ερμιόνης


Μουσική Βραδιά διοργανώνουν η Ένωση Σπετσιωτών και ο Ερμιονικός Σύνδεσμος


Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

                                                                                                
  ΚΡΑΝΙΔΙ 07/02/2019

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Η παράταξη μας 9 Φεβρουαρίου 2019 στις 07:30 μμ στην καφετέρια «Π» στο Κρανίδι κόβει την πίτα με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς. 
Μας δίνεται η δυνατότητα για το νέο μας ξεκίνημα , με στόχο στις αυτοδιοικητικέςεκλογές του Μαΐου 2019 . Ήδη από τον Οκτώβριο 2018 δηλώσαμε την πρόθεση μας , η παράταξη μας «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία και να ζητήσει την εντολή από τους δημότες να ασκήσει την διοίκηση του δήμου από τον Σεπτέμβριο του 2019. 
Στο νέο μας ξεκίνημα έχουμε σύμμαχο την βούληση μας να σας ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις θέσεις της παράταξης τόσο μέσω του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε όσο και μέσω των τοπικών εφημερίδων και ιδιαίτερα με το έντυπο της παράταξης μας που θα κυκλοφορεί κάθε μήνα (αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το δεύτερο τεύχος).
Στο νέο μας ξεκίνημα έχουμε σύμμαχο τους παλαιούς και νέους συνεργάτες μας , τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τόσο για την Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου όσο και για την Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης, οι οποίο θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών για να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας και να προσφέρουν με τις ιδέες τους με τις γνώσεις τους με τις εμπειρίες τους στην τοπική μας κοινωνία. 
Στο νέο μας ξεκίνημα έχουμε παρακαταθήκη την μεγάλη εμπειρία που έχω αποκτήσει με την μακροχρόνια συμμετοχή μου στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προσωπικά ήταν τιμή μου να συμμετέχω τόσο στην διοίκηση του Δήμου Κρανιδίου όσο και στην διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας και να ολοκληρώσουμε με επιτυχία δυο μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις με την εφαρμογή του Καποδίστρια και του Καλλικράτη. 
Όλες οι δομές που διαθέτει ο Δήμος μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτών των μεγάλων μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών αυτής της εποχής που υλοποιήθηκαν με επιτυχία σε όλους τους τομείς της δημοτικής δράσης.
Στο νέο μας ξεκίνημα την θέληση να ενώσουμε την κοινωνία , να ξεφύγουμε από τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος , να γίνουν οι δημοτικές εκλογές του 2019 με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα εγγυηθούμε την ενιαία πορεία του Δήμου Ερμιονίδας και θα συμβάλλουμε όλοι να ενταχθεί ο Δήμος μας σε αναπτυξιακή τροχιά με νέες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και με την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος να ενεργοποιήσουμε «μια μεγάλη κοινή ομάδα εργασίας – διεκδίκησης» τόσο με αιρετούς όσο και με δημότες για να εντάξουμε σημαντικά έργα του Δήμου μας σε αναπτυξιακά προγράμματα. 
Στο νέο μας ξεκίνημα έχουμε σύμμαχο στην δέσμευσή μας για ένα νέο μοντέλο συλλογικής δημοτικής διοίκησης που θα ανταποκρίνεται στην νέα μας εποχή και μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Ήδη έχουμε καταθέσει μια σειρά δεσμευτικών προτάσεων που εξασφαλίζουν αυτήν την νέα συλλογική διακυβέρνηση (αναβάθμιση δημοτικού συμβουλίου , ώρα δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο , υποχρεωτική εφαρμογή του θεσμού της λογοδοσίας, ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας συμβουλίων των κοινοτήτων – εντεταλμένοι θεματικοί σύμβουλοι και επιτροπές σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου.)
Σας καλούμε όλους στο νέο μας ξεκίνημα.
Μαζί με τους δημότες για την δικιά μας Ερμιονίδα.


Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας   

Απάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Γαληνού στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Κρανιδίου

 "Σχετικά με όσα αναφέρετε στο από 31 Ιανουαρίου 2019 έγγραφό σας με αριθμό πρωτ. 2/2019,σας γνωρίζουμε τα εξής: Καθώς η έλλειψη εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ04.05 είναι γνωστή τόσο στη Δ.Δ.Ε. Αργολίδας και την Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου, όσο και στο ΥΠ.Π.Ε.Ο., ζητήθηκε έγκαιρα η κάλυψη του λειτουργικού κενού.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου. Ειδικότερα: Διορίστηκε εκπαιδευτικός του ανωτέρω κλάδου με την υπ" αριθμ.157062/Ε1/21-09-2018 Υ.Α. και δεν απεδέχθη τον διορισμό του. 
Στη συνέχεια, με την υπ. αριΘ.207864/Ε1/03-12-2018 Υ.Α. διορίστηκε άλλος εκπαιδευτικός, ο οποίος και αυτός δεν απεδέχθη τον διορισμό του. Το ίδιο συνέβη και με τις υπ. αριθμ.7139/Ε1/17-01-2019 και 12283/Ε1/28-01-2019 Υπουργικές Αποφάσεις. Διορίστηκαν εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ04.05 που δεν απεδέχθησαν τον διορισμό τους. 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας επανυπέβαλε χθες, 07 Φεβρουαρίου 2019, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου, και νέο αίτημα για την κάλυψη του κενού. "Οσον αφορά τα κενά κλάδου ΠΕΟ2, σας ενημερώνουμε ότι από το Γυμνάσιο Κρανιδίου εστάλη το υπ" αριθμ.85/01-02-2019 αίτημα εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕΟ2 για αναρρωτική άδεια δύο (2) μηνών, με ευθύνη της εν λόγω καθηγήτριας και του σχολείου, καθότι σύμφωνα με τον νόμο, το αίτημα υποβάλλεται το αργότερο, εντός επτά (7) ημερών από την έναρξη της αναρρωτικής άδειας. 

Δυνατή Ερμιονίδα : Καθαρός ουρανός, τις δικές σας αστραπές δε φοβάται !

Για να τελειώνουμε κύριε Σφυρή, δεν χρησιμοποιούμε το θέμα του Γυμνασίου για μικροπολιτικές σε καμία περίπτωση. Πρώτοι εμείς στην Δυνατή Ερμιονίδα είπαμε πως για τα θέματα που αφορούν τα παιδιά μας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν ανεχόμαστε όμως το ψέμα και την υποκρισία σας. Από τον Σεπτέμβρη εάν είχατε ασχοληθεί με το θέμα κύριε Σφυρή θα ξέρατε το πρόβλημα και θα είχατε φέρει το θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο ώστε όλοι μαζί να πιέζαμε για την άμεση λύση.
Λέτε ο Σύλλογος Γονέων να συνέταξε το κείμενο στις 31/01/2019 και σε εσάς να το έστειλε στις 05/02/2019; Δείγμα μεγάλης υποκρισίας από μέρους σας !
Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας του Δήμου τι έχει κάνει μέχρι σήμερα για το θέμα ; Δεν το γνώριζε ;

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Γαϊτανάκι 2019 από τη Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

Είναι και πάλι εδώ, γεμάτο χρώματα, έτοιμο να ξεδιπλώσει τις κορδέλες του στα σοκάκια της Ερμιόνης για 4η χρονιά !!
Το Γαϊτανάκι μας, ανυπομονεί να σε παρασύρει σε αποκριάτικους , παραδοσιακούς ρυθμούς που θα σε κάνουν να βιώσεις στο έπακρο την πιο καρναβαλική εμπειρία της επαρχίας μας !!!
Μασκαρευτείτε & ελάτε να γλεντήσουμε παρέα στους δρόμους του τόπου μας !!! Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης σου εγγυάται το ξέφρενο αποτέλεσμα !!!
Ερχόμαστε στις γειτονιές για να τις χρωματίσουμε με όμορφους αποκριάτικους σκοπούς & θέλουμε να είσαι και εσύ εκεί να γελάσεις , να χαρείς , να χορέψεις !!!
Σας περιμένουμε την Κυριακή, 3 Μάρτη 2019 να γεμίσουμε τις καρδιές μας χρώμα, ρυθμό , γέλιο , γλέντι !!!!
#Γαϊτανάκι2019 #χοερ

Δ. Σφυρής: Εσείς ψεύδεστε κ. Γεωργόπουλε

Μην χρησιμοποιείτε την Παιδεία για παραταξιακές αντιπαραθέσεις
 Είχα αποφασίσει να μην ασχολούμαι με λασπολογίες και χαρακτηρισμούς αλλά να ασχολούμαι με το έργο  μου γιατί αυτό έχει σημασία για τους Δημότες
Επειδή όμως κατ΄ επανάληψη προβαίνετε σε χαρακτηρισμούς και με αποκαλείτε ψεύτη είμαι υποχρεωμένος να ανταποδώσω τους χαρακτηρισμούς σε εσάς κ. Γεωργόπουλε
 Επισυνάπτω αντίγραφο του email που παραλήφθηκε την 5/2/2019 και ώρα 9.02 π.μ. στο  email του Δήμου και στην διεύθυνση Kranidi1@otenet.gr, από το email του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κρανιδίου, κ. Λάμπη Βάθη, όπου αποδεικνύεται ποιός ψεύδεται.

ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΗ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Για μια ακόμη φορά οι ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής προκαλούν βλάβη   στα συμφέροντα και την εικόνα του Δήμου Ερμιονίδας αφού νέο πρόστιμο  ύψους 5.000,00 € επεβλήθη από το τμήμα Περιβάλλοντος   της Π.Ε. Αργολίδας στις 18-01-2019, για την εναπόθεση των σκουπιδιών  του μπλέ και πράσινου κάδου στο ιδιωτικό πράσινο σημείο (ecospot ermionidas).

Στην προσπάθειά του ο Δήμαρχος Ερμιονίδας να αποπροσανατολίσει τους δημότες από τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται  ασχολείται με άλλα  θέματα  ήσσονος σημασίας και πετάει το μπαλάκι αλλού.!!!

Σύμφωνα με την  απόφαση το πρόστιμο επεβλήθη  για την   μεταφορά προς  περαιτέρω  διαχείριση (μεταφόρτωση) του συνόλου των στερεών αποβλήτων (μπλε, καφέ και πράσινος κάδος) που παράγονται εντός των ορίων του σε μη αδειοδοτημένη για το σκοπό αυτό εγκατάσταση (επιτρεπόμενοι προς μεταφόρτωση μόνο οι κωδικοί ΕΚΑ 20 01 08, 20 02 01, 17) κατά παράβαση της ισχύουσας περιβαλλοντικής

Ομάδα Γυναικών Άργους:Ποια όμως είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι γυναίκες σήμερα;

Πρόσφατα έγιναν διάφορες εκδηλώσεις για τα θέματα των γυναικών από υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες στο νομό, όπου δεσμεύτηκαν για μια σειρά ζητήματα. 

Κάποια από αυτά ήταν η ισότιμη συμμετοχή γυναικών στα όργανα του δήμου, η δημιουργία ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής όπου θα απευθύνονται οι γυναίκες για θέματα οικογενειακής ή άλλης μορφής βίας, η οργάνωση κοινωνικού ιατρείου με κινητές μονάδες στα χωριά, με προγράμματα πρόληψης ,ώστε να έχουν πρόληψη όλες οι γυναίκες, για περισσότερα προγράμματα άθλησης, ψυχολογικής υποστήριξης ηλικιωμένων γυναικών νέων μητέρων κλπ., όπως επίσης και η τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας με προγράμματα της ΕΕ. 

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Η αλήθεια δεν κρύβεται!!


Εθισμένος στο ψέμα ο απερχόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής μέσω του αγαπημένου του FACEBOOK δημοσιεύει την τοποθέτηση του για το θέμα που έχει προκύψει στο Γυμνάσιο Κρανιδίου.
Προφανώς έχει διακόψει κάθε επαφή με την αλήθεια ο κύριος Σφυρής διότι όπως φαίνεται από το τοπικό blog sport-ermionida  που δημοσίευσε στις 03/02/2019 την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το έγγραφο που αποστέλλεται στο Υπουργείο Παιδείας κοινοποιείται και σε εκείνον. Προσπαθεί δε με σειρά από ψέματα να καλύψει την ανύπαρκτη θέση του. Παράλληλα πιεσμένος από την δική μας ανάρτηση στις 04/02/2019, τοποθετείτε στις 05/02/2019 για το θέμα, που του έχει κοινοποιηθεί από τις 31/01/2019 αλλά ο ίδιος δηλώνει ψευδώς πως δεν είναι ενήμερος.
Κατανοούμε απόλυτα την δύσκολη και πιεσμένη θέση που βρίσκεστε κύριε Σφυρή, μιας και προσπαθείτε μέσα σε λίγους μήνες να μαζέψετε τα αμάζευτα μιας αποτυχημένης πενταετίας. Δεν σας επιτρέπουμε όμως να κάνετε λόγο για παραταξιακές αντιπαραθέσεις με βάση τα θέματα παιδείας, διότι και η δική σας ανευθυνότητα έχει αφήσει τους μαθητές χωρίς καθηγητές τόσους μήνες και η αλήθεια δεν κρύβεται.

Γραφείο τύπου
Δυνατής Ερμιονίδας

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ  

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΕΔΥΠΕΡ


Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2019

Συντοπίτες και Συντοπίτισσες, έχω την τιμή να ζητώ για δεύτερη φορά την στήριξη και την ψήφο σας, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του μελλοντικού μας Δημάρχου Τάσου Τόκα, επικεφαλής της παράταξης ΝΕΔΥΠΕΡ, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μάϊου 2019.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Παγκόσμιο βραβείο για το βιολογικό μέλι του Ναυπλιώτη Γιάννη Ρεκούμη


Ένα ακόμα βραβείο κατέκτησε το μέλι έλατο(βανίλια)-θυμάρι σ’ έναν παγκόσμιο διαγωνισμό βιολογικών μελιών που έλαβε χώρα στην Ιταλία
Με βαθμολογία 85/100 κατέκτησε στην κατηγορία του αργυρό βραβείο ποιότητας.
Όπως και το 2017 με το μέλι έλατο-κουμαριά, έτσι και το 2018 ήταν χρονιά διακρίσεων για το ΜΕΛΙσμα με το μέλι έλατο(βανίλια)-θυμάρι.

ΑΝΑΡΓ. ΛΕΜΠΕΣΗΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚΕΡ


Απάντηση στον γνωστό μπλόγκερ και σε αυτούς που τον χρησιμοποιούν και κρύβονται πίσω από αυτόν.
Αγαπητοί συνδημότες,
παρατήρησα ότι αυτός ο διαχειριστής γνωστού μπλογκ ….ΜΕΤΑ ΧΑΚΕΡ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ…, ξεκίνησε πάλι με την ίδια τακτική, ξανά με αυτές τις πολιτικές του αναλύσεις, του γλυκού νερού.
Σήμερα λοιπόν αυτός ο μπλόγκερ, επικαλείται ότι έπιασε το αυτί του, ότι εγώ χαράσσω την στρατηγική που ακολουθεί υποψήφιος Δήμαρχος της Ερμιονίδας.
Θα απαντήσω λοιπόν έτσι απλά και κατανοητά με την πείρα που απόκτησα στην πολύχρονη θητεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, 8 χρόνια Κοινοτικός Σύμβουλος και 16 συνεχόμενα χρόνια Δήμαρχος.
Όχι μόνο σε αυτόν τον μπλόγκερ, αλλά και σε αυτούς που τον χρησιμοποιούν και κρύβονται πίσω από αυτόν.
Ας τα ακούσουν λοιπόν.
Οι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι που έχουν δηλώσει ότι θα κατέβουν στις εκλογές του Μάη, δεν έχουν θητεύσει Δήμαρχοι για να κριθούν από τους συνδημότες μας για τα πεπραγμένα τους κατά την δημαρχιακή τους πορεία.
Θα κριθούν από τους Δημότες με διαφορετικά κριτήρια από αυτόν που είναι εν ενεργεία Δήμαρχος και έχει ήδη εφαρμόσει στην πράξη την στρατηγική του και την προσφορά του στον τόπο μας.
Αυτοί οι τρεις, έχουν όμως διατελέσει Δημοτικοί Σύμβουλοι και Επικεφαλής Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ένας από αυτούς, έχει θητεύσει επί σειρά ετών και στην συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση.
Έτσι, με την εμπειρία που διαθέτουν, γνωρίζουν πολύ καλά την στρατηγική που θα χαράξουν ζητώντας την ψήφο των Δημοτών και δεν χρειάζονται συμβουλάτορες  πρώην και τέως Δημάρχους, για να τους υποδείξουν ποιά πορεία θα ακολουθήσουν.

Ανάργυρος Λεμπέσης
Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Αίτημα Δημάρχου Ερμιονίδας σχετικά με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας

Σήμερα, 5 Φεβρουαρίου, με την υπ’ αρ. πρωτ.: 2/31.01.2019 (υπ’ αρ. πρωτ. Δήμου Ερμιονίδας: 914/05.02.2019) επιστολή του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Κρανιδίου έλαβα γνώση των προβλημάτων σχετικά με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο Κρανιδίου. Άμεσα επικοινώνησα με τη Διευθύντρια του Γυμνασίου, κα Ελένη Στογιάννου, η οποία και έθεσε υπόψη μου τα εξής, κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας, κ. Ιωάννη Γαληνό, κατά την επίσκεψή του στο Γυμνάσιο Κρανιδίου:

α) Το πρόβλημα της έλλειψης φιλολόγων αντιμετωπίσθηκε με διάθεση φιλολόγου από το Γυμνάσιο Άργους και με διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων από τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς με ανάληψη υπερωριών

β) Δυστυχώς, παραμένουν τα κενά σε διδάσκοντες στα μαθήματα της Χημείας και της Γεωγραφίας, καθώς υπήρξε άρνηση ανάληψης υπηρεσίας από αναπληρωτή καθηγητή

γ)  Ως προς τα Τμήματα Ένταξης, παραμένουν τα κενά διδασκόντων φιλολογικών μαθημάτων και μαθηματικών

Ήδη, απέστειλα επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κοινοποιούμενη στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας, αιτούμενος την κάλυψη των κενών σε διδάσκοντες στο Γυμνάσιο Κρανιδίου.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας 

Δημήτρης Σφυρής

Αίτημα Δημάρχου Ερμιονίδας σχετικά με παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Έχοντας λάβει ενημέρωση για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στην υπηρεσία του Εθνικού Κτηματολογίου παραχωρήθηκε γραφείο στα κτίρια του Δήμου, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Με τον τρόπο αυτό γνωστοποιήθηκε η διαδικασία και δίδονται όλα τα δικαιολογητικά σε όσους πολίτες προσέρχονται στο Δήμο προς ενημέρωση. Παράλληλα, για τους χρήστες των ηλεκτρονικών μέσων αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου όλα τα σχετικά προς ενημέρωση έγγραφα.

Παρόλα ταύτα, οι δυσκολίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων μέχρι την ορισθείσα καταληκτική ημερομηνία είναι πολλές. Αναλυτικότερα, το γεγονός ότι οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο στο Ναύπλιο δυσχεραίνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν το θέμα της χιλιομετρικής απόστασης. Επίσης, λόγω αυξημένης ροής πολιτών τόσο στο Υποθηκοφυλακείο Κρανιδίου, όσο και στην υπηρεσία Κτηματολογίου στο Ναύπλιο δυσχεραίνεται η διαδικασία και δεν δύνανται να καλυφθούν τόσες αιτήσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Οι παραπάνω λόγοι καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για παρέμβαση με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αιτούμαστε την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτριος Σφυρής 

Τάσος Λάμπρου: Ξέφραγο αμπέλι και σε άθλιο χάλι οι αποθήκες του Δήμου Ερμιονίδας στην Αυλώνα

Τρίτη 5-2-2019
*Οι φωτογραφίες δεν δημοσιεύονται για προστασία προσωπικών δεδομένων των εικονιζομένων σε αυτές.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
Ενημερώθηκα  ότι εχθές Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 γύρω στις 10:00 π.μ., στις αποθήκες του Δήμου Ερμιονίδας στην Αυλώνα γινόταν κυριολεκτικά πλιάτσικο από κάποιους άγνωστους.
Στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί παρακάτω, βλέπουμε τον χώρο έξω από τις αποθήκες του Δήμου Ερμιονίδας σε άθλιο χάλι, σε διάφορα σημεία υπάρχουν σωροί από καμένα απορρίμματα και κάποιοι άγνωστοι φορτώνουν αντικείμενα σε αυτοκίνητα.
Γιατί οι αποθήκες του Δήμου Ερμιονίδας είναι ξέφραγο αμπέλι και μπορεί όποιος θέλει, ό,τι ώρα θέλει να μπει μέσα σε έναν περιφραγμένο χώρο και να πάρει ό,τι θέλει;
Γιατί το οικόπεδο στο οποίο στεγάζονται οι αποθήκες του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκεται σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση;
Ποιοι είναι αυτοί που εμφανίζονται στις φωτογραφίες, τι δουλειά έχουν στις αποθήκες του Δήμου Ερμιονίδας και τι αντικείμενα φορτώνουν στα αυτοκίνητά τους;
Στα παραπάνω ερωτήματα καλείται ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής να απαντήσει άμεσα.

«Μετάφραση και Γλώσσα»: Σειρά διαλέξεων από τον Γιώργο Κεντρωτή

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας συνδιοργανώνουν σειρά διαλέξεων με θέμα Μετάφραση και Γλώσσα με τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Γιώργο Κεντρωτή.

Ο ΣΦΑ έχει φιλοξενήσει τον κ. Γιώργο Κεντρωτή στο παρελθόν με αφορμή τη συμπλήρωση 220 ετών από τη γέννηση του Σολωμού. Ο κ. Κεντρωτής έδωσε διάλεξη με θέμα «Ο Διονύσιος Σολωμός ως εισηγητής εθνικής γλώσσας».

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 8-9 Φεβρουαρίου 2019, με ώρα έναρξης 7 μ.μ. στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου, επί της οδού Κωλέττη 3.

Μεταξύ των θεμάτων που θα πραγματευθεί ο εκλεκτός προσκεκλημένος μας, θα είναι:

  • Η Μετάφραση ως Διαδικασία και Αποτέλεσμα
  • Η δράση της μετάφρασης ως κειμένου μέσα σε συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλαίσιο
  • Συγχρονία και Διαχρονία στη μετάφραση και
  • Μεταφράζοντας από τα αρχαία ελληνικά στα νέα ελληνικά τραγωδίες, λυρική ποίηση και φιλοσοφικά κείμενα.

Είμαστε βέβαιοι πως θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα - 2019

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 | Ώρα 14:30 Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος  
(Εδμόνδου Ροστάν 6) - Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες / -ουσες θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα: 
 
1. Οι υποψήφιοι/-ες τραγουδιστές (σολίστ) θα εξεταστούν σε τραγούδι δικής τους επιλογής (acapella). Το είδος τραγουδιού είναι επιλογή του υποψηφίου. Η ηλικία του υποψηφίου θα πρέπει να είναι 17 έως 30 ετών.
 
2. Οι υποψήφιοι/-ες χορωδοί θα εξεταστούν σε τραγούδι δικής τους επιλογής (acapella). Το είδος τραγουδιού είναι επιλογή του υποψηφίου. Η ηλικία του υποψηφίου θα πρέπει να είναι 8 έως 30 ετών.

Γιάννης Γεωργόπουλος :Γυμνάσιο Κρανιδίου...λύση εδώ και τώρα!!

Μέσω μιας επιστολής όπου φαίνεται ξεκάθαρα η αδικία, και η απαξίωση της κεντρικής διοίκησης στους μαθητές του Γυμνασίου Κρανιδίου, οι πικραμένοι γονείς των μαθητών επαναφέρουν το θέμα των κενών θέσεων καθηγητών σε βασικά μαθήματα.
Η Αδιαφορία της Κυβέρνησης και των αρμόδιων οργάνων έχει ως αποτέλεσμα (όπως φαίνεται από την επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κρανιδίου) βασικά μαθήματα του Γυμνασίου να μην διδάσκονται, προκαλώντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό γνώσεων στους μαθητές.
Μέχρι στιγμής καμία ξεκάθαρη και αποτελεσματική θέση για το θέμα δεν υπάρχει.
Εγώ, όπως και όλοι μας στην Δυνατή Ερμιονίδα στα θέματα που αφορούν τα παιδιά μας και όλη την νέα γενιά είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και θα είμαστε ακόμα περισσότερο διότι το μέλλον τους ανήκει. Είναι χρέος μας να παλεύουμε, για να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο, που θα εφοδιάζει τους νέους, όχι μόνο με τα απαραίτητα αλλά με κάθε καλύτερο εφόδιο για μια αξιοπρεπή πορεία στη ζωή τους.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ( Άρθρο του Περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Τζανή)


ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΚΑΙ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
         ( Άρθρο του Περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Τζανή)

  Η Κρατική Διοίκηση από τη μία και η Αυτοδιοίκηση από την άλλη, συνθέτουν τον ιστό των σύγχρονων κοινωνιών που οφείλουν να εξασφαλίζουν στους πολίτες έργα και υποδομές για την ανάπτυξη και την πρόοδό τους.Για να επιτευχθεί ο στόχος της αποκέντρωσης και της ισόρροπης ανάπτυξης χρειάζεται μια συνεκτική και παραγωγική διοίκηση σε όλα τα  επίπεδα της.
  Η Κεντρική Διοίκηση πρέπει να περιοριστεί στο φυσικό της ρόλο δηλαδή του *στρατηγείου* με ταυτόχρονη μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων από το κέντρο στην περιφέρεια έτσι ώστε να έρθει πιο κοντά η διοίκηση στον πολίτη.Η αποκέντρωση πρέπει να συνοδεύεται με μεταβίβαση σοβαρών αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες και στους Δήμους, που λόγω της φύσης και του περιεχομένου τους μπορούν να ασκούνται καλύτερα και αποτελεσματικότερα από αυτούς.
  Σήμερα οι διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή μας,καθιστούν κατεπείγουσα προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό του διοικητικού συστήματος της χώρας.Το σύγχρονο κράτος όχι μόνο δεν πρέπει να θέτει φραγμούς αλλά να γίνει ένα πραγματικό εργαλείο που διαμορφώνει το πλαίσιο του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού,που στηρίζει και κατοχυρώνει την αποκεντρωμένη μορφή εξουσίας.

Δυνατή Ερμιονίδα: Τι συμβαίνει με τα καύσιμα στον Δήμο;


Όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις των σχετικών αποφάσεων του Δήμου Ερμιονίδας αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής, η προμήθεια καυσίμων για τα δημοτικά οχήματα είναι ανέφικτη. Από τον περασμένο χρόνο δεν έχει ανανεωθεί καμία σύμβαση σχετικά με τον ανεφοδιασμό αλλά και ο διαγωνισμός που προκηρύχτηκε το μήνα Δεκέμβριο του 2018 απέβη άγονος.
Η παραπάνω κατάσταση γεννά εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που γίνεται ο ανεφοδιασμός καυσίμων στα δημοτικά οχήματα, δηλαδή με βάση ποια νόμιμη συμφωνία προμηθεύεται ο δήμος καύσιμα και πως αυτά αποπληρώνονται;
Το δημοτικό χρήμα και οι διαχείρισή του, για μας στην Δυνατή Ερμιονίδα αποτελεί βασικό μέλημα. Γι αυτό, και σε αυτό το θέμα, απαιτούμε την καθολική νομιμότητα των πράξεων και την δημοσίευση κάθε απόφασης, έτσι ώστε αιρετοί σύμβουλοι και δημότες να είναι ενήμεροι συνεχώς. Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν που πηγαίνουν τα χρήματα τους.

Γραφείο Τύπου
Δυνατής Ερμιονίδας

Κτηματολόγιο: Στον «αέρα» η πλατφόρμα

Στον «αέρα» θα είναι την Δευτέρα η νέα σελίδα του Κτηματολογίου, με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση κτηματογράφησης.
Σύμφωνα με το φορέα, υπάρχει και η επιλογή η απεικόνιση να είναι τρισδιάστατη, βασισμένη σε αεροφωτογραφίες του 2016 με ευκρίνεια 25 εκατοστών, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να μπορούν να εντοπίσουν την περιουσία τους, ακόμα και αν αυτή βρίσκεται σε μη προσβάσιμα σημεία.

Περισσότερα: dikaiologitika

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Κεντρικός αγωγός νερού έσπασε στην Ερμιόνη


Κεντρικός αγωγός , όπως μας ενημέρωσαν, στο δρόμο προς το νεκροταφείο της Ερμιόνης έσπασε και χάνεται πολύτιμο νερό. Αρκετές ώρες τώρα...

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης