Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΣΦΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

     
ΣΦΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ
ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!

Η παράταξη της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδος
και
ο Δήμαρχος Δημήτρης  Σφυρής
 προσκαλούν όλους τους δημότες     
                          την Κυριακή 14 Απριλίου 2019
και ώρα 19:00

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Το 1ο σποτάκι της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Ένας αγώνας δρόμου που ενώνει δυο αρχαία θέατρα της Αργολίδας



 Όλοι δίνουν ραντεβού στην Επίδαυρο την Κυριακή 5 Μαΐου, για να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στον «ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ», που ενώνει το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου με το Μεγάλο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, μέσα από ιστορική διαδρομή πολιτισμού και αθλητισμού!
Στον «ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ» μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου που τους αρέσουν οι «μοναδικοί» αγώνες στο είδος τους. Η διαδρομή ενώνει δύο από τα πλέον σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά όλης της Ελλάδος. Μια ιστορική κληρονομιά για όλο τον κόσμο, που πλαισιώνεται από το φυσικό κάλος μιας περιοχής που βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτεύουσα Αθήνα και πολύ κοντά σε πολλά άλλα μέρη ιδιαίτερης ομορφιάς και ιστορικής σημασίας. 15 χιλιόμετρα, δίπλα στη θάλασσα και μέσα σε πλούσια βλάστηση.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Λουλουδιασμένη Ερμιονίδα στα Δίδυμα




ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΛΙΠΕΣ ΤΟΥΣ
Λουλουδιασμένη Ερμιονίδα 1

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΑΓΡΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Φίλοι και φίλες,
Σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για την τοπική αυτοδιοίκηση, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μια ικανή δημοτική παράταξη, που θα φανεί αυτή τη φορά αντάξια και επαρκής στις ανάγκες ενός Δήμου, ο οποίος δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστέρησης και στασιμότητας.
Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, θα είμαι στο πλευρό του Τάσου Λάμπρου, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας με τον συνδυασμό “Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”.  
Γνωρίζω πολλά χρόνια τον Τάσο Λάμπρου και εκτίμησα την ιδιαίτερη αγάπη που έχει για τον τόπο μας και την ανιδιοτελή και αδιάκοπη προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο το κοινό καλό. Με τίμησε ιδιαιτέρως με την πρόσκλησή του να αγωνιστούμε μαζί, για ένα καλύτερο αύριο για το Ηλιόκαστρο και την Ερμιονίδα.
Η άμεση καθημερινή επαφή μου μαζί σας, η αγάπη και η εμπιστοσύνη που μου δείχνετε, μου δίνουν την εντολή να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την επόμενη μέρα…
Ζητώ την στήριξή σας ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να αναμορφώσουμε τον τόπο μας! 

Προχωράμε μπροστά και γυρίζουμε σελίδα,
 Όλοι Μαζί για την δικιά μας Ερμιονίδα.
#proxwrame #gyrizoume_selida


Με Εκτίμηση
Γεώργιος Θ. Δαγρές
Ειδικός Παιδοχειρούργος,
Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Μονά Τέτα : Το όραμα …..για όμορφες και φιλικές πόλεις στην Ερμιονίδα….



Το όραμα …..για όμορφες και φιλικές πόλεις   στην Ερμιονίδα…..

Οι πόλεις  μας, έχουν αποτυπώσει βαθειά μέσα μας εικόνες και μνήμες….

Αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα από το περιβάλλον που ζούμε καθημερινά, δημιουργώντας μια συναισθηματική σχέση,
επηρεασμένη από  τις δικές μας εμπειρίες, αλλά και από την αδιάκοπη ιστορική συνέχεια, διαμορφώνοντας την σύγχρονη ταυτότητά μας.
Αναζητούμε μέσα από το παρελθόν την χαμένη αισθητική και το συναίσθημα, έχοντας σαφή αδυναμία να προστατεύσουμε την σημερινή εικόνα της πόλης μας.
Η άναρχη υπερδόμηση, η αλλοίωση της τοπικής αρχιτεκτονικής, η δικαιολογημένη σε αρκετές περιπτώσεις, εγκατάλειψη παραδοσιακών κτηρίων,λόγω  της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, και της πληθυσμιακής μετατόπισης ,έχουν σαν αποτέλεσμα  πολλά σπίτια εξαιρετικής ομορφιάς,  να καταρρέουν και ολόκληρες γειτονιές , κυρίως στο Κρανίδι , να ερημώνουν.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Δυνατή Ερμιονίδα : Ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις…


Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ακόμα ένα όχημα του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκεται 
παρατημένο σε συνεργείο αυτοκινήτων του Νομού και συγκεκριμένα στο Άργος!!! Από το έγγραφο της Διαύγειας, διαπιστώνουμε πως τελευταία αναφορά στις δαπάνες του Δήμου, για το συγκεκριμένο όχημα γίνεται το Νοέμβριο του 2016 και συγκεκριμένα γα την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2017. Από τότε καμία απόφαση ή κανένα χρηματικό ένταλμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί για το συγκεκριμένο όχημα. Καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω αλλά και όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες ότι το όχημα φέρει ακόμα πινακίδες κυκλοφορίας, άρα υποχρεούται σε πληρωμή τελών κυκλοφορίας.



 Γιατί δεν υπάρχει καμία αναφορά στα έξοδα του Δήμου από το

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Είμαστε εδώ  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ» για ένα κοινό σκοπό.
Να καταστήσουμε το Πορτοχέλι πρότυπο ανάπτυξης & ευημερίας των κατοίκων του.
Θέλουμε όλους σας συνοδοιπόρους, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε & να μας τιμήσετε με την ψήφο σας, διαβεβαιώνοντάς σας ότι θα αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια , χωρίς κομματικά & παραταξιακά γυαλιά για την πρόοδο του τόπου μας.
Με εκτίμηση
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ
ΘΗΒΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΜΟΥ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΕΞΗΣ ΒΑΚΗΣ
ΣΜΑΡΝΑΡΑΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ –ΛΟΥ
σύντομα & νέα πρόσωπα

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑΣ ΒΑΘΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

Τετάρτη 03 Απριλίου 2019


Φίλες και φίλοι,


Ονομάζομαι Χαραλαμπία Βάθη του Δαμιανού, είμαι εκπαιδευτικός και διαμένω μόνιμα στους Φούρνους Ερμιονίδας.


Θέλοντας να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην αλλαγή  σελίδας στον Δήμο Ερμιονίδας  έκανα δεκτή την πρόταση που μου έγινε και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019   θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος    με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα (ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ).


Καλώ τους νέους ανθρώπους και όλους τους ενεργούς πολίτες να συνδράμουν για να στελεχώσουμε με το καλύτερο δυνατό ανθρώπινο δυναμικό την παράταξη που μπορεί να οδηγήσει τον Δήμο Ερμιονίδας στην ανάπτυξη και την πρόοδο. 

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.


 
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
έχω την τιμή να σας ανακοινώσω ότι αποδέχτηκα την πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Λάμπρου και θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας με τον συνδυασμό «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.
Η πεποίθησή μου ότι οφείλουμε όλοι μας και ειδικότερα εμείς οι νέοι άνθρωποι, να ασχολούμαστε με τα κοινά του τόπου μας καθώς επίσης και η κρισιμότητα των επόμενων δημοτικών εκλογών, υπήρξαν οι καταλύτες στο να λάβω αυτή την απόφαση.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο πανέμορφος τόπος μας να γυρίσει σελίδα και να ξεφύγει από την αδράνεια, την απραξία, το τέλμα και την  οικονομική ανεπάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων.
Είμαι σίγουρος ότι ο Τάσος Λάμπρου είναι ο καταλληλότερος να υπηρετήσει τον θεσμό του Δημάρχου Ερμιονίδας, διότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, εργατικότητα, συλλογικό πνεύμα διοίκησης και μια ισχυρή και ικανή ομάδα συνεργατών, έτσι ώστε όλοι μαζί να εφαρμόσουμε με επιτυχία το πρόγραμμα της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε με αλήθεια, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές, για να μπορέσει η τοπική αυτοδιοίκηση να στηρίξει την κοινωνία που πλήττεται.
Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, προκειμένου να θέσουμε το Πορτοχέλι και την Ερμιονίδα σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά και να  επιτύχουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και για το μέλλον των παιδιών μας.

Προχωράμε μπροστά και γυρίζουμε σελίδα,
 Όλοι Μαζί για την δικιά μας Ερμιονίδα.
#proxwrame #gyrizoume_selida


Με Εκτίμηση
Ζαχαρόπουλος Κώστας 

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Βασίλειος Γκάτσος: Το Φανάρι να μπει στη θέση του.

Το Φανάρι του Μπιστιού είναι μια απλή μεταλλική κατασκευή. Η συντήρησή του και η αποκατάσταση των φθαρμένων μερών του είναι πανεύκολη. Την έκανε και σιδηρουργείο της Ερμιονίδας. Αν μάλιστα βιδώσουν σε πολλά εσωτερικά του σημεία μικρά πλακίδια ψευδαργύρου για προστασία από τη διάβρωση, θα διατηρηθεί ως έχει για αιώνες, αρκεί να ματσακονίζεται και βάφεται σωστά κάθε τρία χρόνια. Και ο πύργος του Άιφελ ίδια κατασκευή είναι.
Να επισκευαστεί και να μπει στη θέση που ήτανε, εκεί που είναι και οι αναμνήσεις μας.
Αυτά που λέει ο Δήμος δηλαδή να επιστραφεί ως έκθεμα, δηλαδή να πεταχτεί σε μια άκρη δίπλα στη σαρκοφάγο, δεν έχουν καμιά αξία. 
Ο Δήμος σε συνεννόηση με την κοινότητά μας το λιμεναρχείο και την ειδική υπηρεσία φάρων του ναυτικού, έπρεπε να διαφυλάξουν την παράδοση και τις μνήμες του τόπου μας όπως γίνεται με όλους τους παλιούς φάρους στα παράλια και τα νησιά.
Γιατί δεν βγάζουν τον φάρο του Καποδίστρια στην Αίγινα που είναι παμπάλαιος, και να βάλουν εκεί τον μοντέρνο που έφεραν στην Ερμιόνη;
Ποτέ δεν είναι αργά για να διορθωθεί ένα λάθος.

Βασίλης Γκάτσος

Αντικατάσταση Φάρου στο Μπίστι Ερμιόνης


Δελτίο Τύπου
Μετά την αντικατάσταση του Φάρου στο Μπίστι Ερμιόνης, πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Ερμιόνης, την Υπηρεσία Φάρων και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), απ όπου ο Δήμος μας ενημερώθηκε ότι η παλαιά κατασκευή είναι αναγκαίο να επισκευασθεί από την αρμόδια υπηρεσία καθώς είναι  επικίνδυνο να παραμείνει στην Ερμιόνη.
Στη συνέχεια, κατατέθηκε αίτημα του Δήμου μας προς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με την παράκληση ο παλαιός Φάρος να επιστραφεί μετά την επισκευή του στην Ερμιόνη, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως μουσειακό έκθεμα, καθώς αποτελεί στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτριος Σφυρής

Τίνα Αντωνοπούλου. Απάντηση στην κα Κατερίνα Σπετσιώτου


Κυρία Σπετσιώτου

Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια που απευθύνατε σε όλους τους συντελεστές και την αναγνώριση από την πλευρά σας της «πολλής δουλειάς και αφοσίωσης» που κατέβαλα, όπως γράφετε, για την πραγματοποίηση της παράστασης «Νικόλαος Γαλάτης» του Σπύρου Ευαγγελάτου. Η άποψή σας αυτή δημοσιεύτηκε σε τοπικά ιστολόγια (1&2-4-2019) με τίτλο: « “Νικόλαος Γαλάτης”, λίγα λόγια με αφορμή την παράσταση . . .»
Από τη δική μου πλευρά θα ήθελα να σας ενημερώσω για γεγονότα, τα οποία ίσως αγνοείτε.
Το 2014 όταν ανέλαβα Πρόεδρος στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης γνωρίζοντας από τον αείμνηστο Απόστολο Γκάτσο την ύπαρξη του θεατρικού κειμένου του Σπύρου Ευαγγελάτου, ζήτησα από τον πατέρα σας να μου το δώσει. Πράγματι τότε μου το έδωσε.
Το ίδιο έτος έδωσα το κείμενο στον συμπατριώτη μας, αξιόλογο συγγραφέα και σκηνοθέτη κ. Τάκη Σπετσιώτη, για να διασκευάσει το κείμενο και τον έφερα σε επαφή με τον κ. Σίδερη για να συνεργαστούν με σκοπό να ανέβει η θεατρική παράσταση. Ο κ. Τάκης Σπετσιώτης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν προχώρησε στη διασκευή του έργου, εμπνεύστηκε όμως από το κείμενο του Ευαγγελάτου και μας χάρισε το όμορφο ποίημά του «Νικόλαος Γαλάτης».
Είχα πάντα κατά νου ότι το θεατρικό κείμενο του Ευαγγελάτου δεν έπρεπε να παραμένει αναξιοποίητο αλλά έπρεπε να δοθεί ως θεατρική παράσταση , προσφορά στην ιστορική μνήμη και την τοπική μας ιστορία. Γι’ αυτό τον λόγο το καλοκαίρι του 2018 ακουμπώντας το κείμενο σκέφτηκα την απλοποίηση της δραματοποίησής του και τον εμπλουτισμό του με αφηγηματικά ιστορικά κείμενα. Ο κ. Σίδερης με ενεθάρρυνε να προχωρήσω επειδή διαπίστωσε ότι πλέον ήταν εφικτό το ανέβασμα του έργου με αυτόν τον τρόπο διασκευής του. 

Δυνατή Ερμιονίδα: Πέντε χρόνια Πρωταπριλιά....δηλαδή ψέματα!!

Ξεκινώντας να ευχηθούμε χρόνια πολλά, στον κ. Δημήτρη Σφυρή, που ανήμερα Πρωταπριλιάς με μεγάλη ευκολία, πίσω από την ασφάλεια του τηλεοπτικού φακού, προσπάθησε για ακόμη μια φορά να πλανέψει πολιτικά τους συνδημότες μας.
“Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται” λέει ο σοφός λαός. Τα ψέματα ξεφτίζουν και στις 26 Μαΐου, οι δημότες μας θα τα τελειώσουν οριστικά με την δυνατή ψήφο τους. Με την “συνέντευξη” που παραχώρησε ο κ. Σφυρής, απέδειξε ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να διαχειριστεί, ως Δήμαρχος, καλά είναι το ψέμα. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να πείσει τους τηλεθεατές πως στο Δήμο Ερμιονίδας επιτελείται μεγάλο έργο, αλλά δεν τα κατάφερε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της “αντικειμενικής και πιεστικής δημοσιογράφου”. 
Μόνο του μέλημα ήταν τα πυρά κατά της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα κατά της Δυνατής Ερμιονίδας και του Γιάννη Γεωργόπουλου. Οι δημότες όμως γνωρίζουν και ξέρουν καλά ότι

Γυναικεία στοιχειά στους μύθους και τις παραδόσεις της Ερμιόνης

Γυναικεία στοιχειά στους μύθους και τις παραδόσεις της Ερμιόνης | Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου
Τα γεγονότα κάθε εποχής τα αφηγείται η ιστορία. Η «ατμόσφαιρα» όμως, οι δοξασίες, οι αφηρημένες ιδέες, τα άυλα πνεύματα και οι θεσμοί αποτυπώνονται σε σύμβολα. Συχνά πίσω τους κρύβονται συναρπαστικές ιστορίες και μυθοπλασίες, που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα και παγιώνονται από γενιά σε γενιά. Γίνονται λογοτεχνικά βιβλία, θεατρικά, κινηματογραφικά, μουσικά έργα, κάθε λογής εικαστική δημιουργία προξενώντας ξεχωριστό ενδιαφέρον. Με αυτά τα δεδομένα κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ή να αποσιωπήσει τη σημασία των συμβόλων, καθώς η μελέτη τους φέρνει στο φως τα κρυμμένα μυστικά τους.
Προσεγγίσαμε δύο τέτοια ερμιονίτικα σύμβολα – στοιχειά κάνοντας ένα ταξίδι ανακάλυψής τους στην άβυσσο των χρόνων. Ιχνηλατώντας μυθικές παραδόσεις, όπου συνδέονται πραγματικά και φανταστικά γεγονότα, προϊόντα υποκειμενικής σκέψης και κοινωνικών αντιλήψεων, συναντήσαμε τη Βιτόρα και τη Ζώρα. [1]Δύο αόρατες γυναικείες υπάρξεις που στοίχειωσαν μέσω της προφορικής παράδοσης σε ωραίους τοπικούς μύθους και επηρέαζαν σημαντικά τη ζωή των Ερμιονιτών.

Η Βιτόρα ή Βιτόριζα


Κατερίνα Σπετσιώτου :«Νικόλαος Γαλάτης», λίγα λόγια με αφορμή την παράσταση...


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τα όσα αφορούν την παράσταση για τον Νικόλαο Γαλάτη. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Συγχαρητήρια και στην πρόεδρο του Ι.Λ.Μ.Ε., η οποία, μια ιδέα που είχε πριν αρκετά χρόνια ο Γιάννης Σπετσιώτης για μια παράσταση αφιερωμένη στον Γαλάτη, τη μετουσίωσε σε όραμα και με πολλή δουλειά και αφοσίωση έφτασε στην πραγματοποίησή της. Την ευχαριστώ προσωπικά για αυτό.
Με αφορμή τα κείμενα της προέδρου του Ι.Λ.Μ.Ε. κας Αντωνοπούλου και της τέως πρόεδρου, κας Φραγκούλη-Βελλέ, που διάβασα στο διαδίκτυο, θα ήθελα να παραθέσω κάποια συμπληρωματικά-διευκρινιστικά στοιχεία, που δεν αναφέρθηκαν ή αναφέρθηκαν λανθασμένα.
1.   Η ομιλία του αείμνηστου Απόστολου Γκάτσου για τον Γαλάτη πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1965.
2.   Το βιβλίο του Σπύρου Ευαγγελάτου το δώρισε ο Απόστολος Γκάτσος στον πατέρα μου, Γιάννη Σπετσιώτη, το καλοκαίρι του 2011, μεταξύ άλλων βιβλίων. Φωτοτυπία αυτού του βιβλίου, που μάλιστα φέρει και το σφραγιδάκι του Απόστολου Γκάτσου, δόθηκε από τον Γιάννη Σπετσιώτη στην κα Αντωνοπούλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ερμιονικού Συνδέσμου με το Ι.Λ.Μ.Ε., για την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης. Για το ίδιο θέμα ενημερώθηκε, αργότερα, από τον πατέρα μου και ο κος Σίδερης.
3.   Η προσωπογραφία του Γαλάτη βρίσκεται σήμερα στο άλμπουμ διαλέξεων του Ερμιονικού Συνδέσμου στην Εστία Πολιτισμού «Μιχαήλ Παπαβασιλείου». Την εντόπισε ο Γιάννης Σπετσιώτης στο περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», σε άρθρο του Σπύρου Μελά.
Τα παραπάνω, φυσικά, δεν προκύπτουν από προσωπική μου εμπειρία ή έρευνα αλλά αφορούν πληροφορίες που πήρα από τον πατέρα μου. Όπως γνωρίζουμε, τα στοιχεία που συγκεντρώνει, είναι πάντα ακριβή και προϊόν όχι παραπληροφόρησης αλλά σκληρής δουλειάς, ενδελεχούς έρευνας, λεπτομερούς καταγραφής και μεγάλης αγάπης και ευγνωμοσύνης για τον τόπο του. Πολλοί Ερμιονίτες φίλοι μου τον λένε «κινητή βιβλιοθήκη» της νεότερης ιστορίας και λαογραφίας του τόπου μας και το αποδεικνύει συνεχώς με τα δημοσιεύματά του.
Κατερίνα Σπετσιώτου
Διδάκτωρ Ε.Κ.Π.Α. Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, Συστημική - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

Δευτέρα 01 Απριλίου 2019

Ονομάζομαι Γιώργος Μαχαίρας του Ιωάννη και  είμαι αγρότης-παραγωγός.

Κατάγομαι από το Κρανίδι  όπου διαμένω μόνιμα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά.

Με την παρούσα δήλωση θέλω να σας ενημερώσω ότι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 θα είμαι   υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα (ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ).

Η συμμετοχή σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνο υποχρέωση στα δημοκρατικά μας πιστεύω, αλλά καθήκον, για να δούμε το Δήμο μας σε μία άλλη τροχιά προόδου και ελπίδας με διαφάνεια και χρηστή διοίκηση.

Για τον λόγο αυτό σας καλώ να  συστρατευθούμε όλοι μαζί για να  αναδείξουμε  την παράταξή μας  ως τον κυρίαρχο  αυτοδιοικητικό φορέα στον Δήμο Ερμιονίδας.

Σε αυτό το κάλεσμα κανείς μας δεν περισσεύει και κανείς μας δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Διαγωνισμός Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας στην Ερμιόνη


Διοργανώνεται  για 10η  χρονιά στην Ερμιόνη 
Διαγωνισμός Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας.

Το   θέμα του διαγωνισμού Ελεύθερο

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους φωτογράφους.  Μπορείτε να συμμετέχετε με 1 έως και 3 έγχρωμες η ασπρόμαυρες φωτογραφίες.
Μετά τις 20/7/2019  τελευταία ημέρα αποδοχής συμμετοχών, θα ακολουθήσει έκθεση  των φωτογραφιών και  βράβευση των τριών πρώτων διαγωνιζόμενων από 9 έως και 11 Αυγούστου 2019.
Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από  προσωπικότητες  με γνώση της φωτογραφίας και της τέχνης.
Το κοινό  συμμετέχει στη διαμόρφωση του  τελικού αποτελέσματος  με τη ψήφο του.

Επικοινωνία :  protoenpoermionis@gmail.com

         2754031366-41003
         6977255437- 6972425920

Οργάνωση : Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ναύπλιο:Έκθεση-διαμαρτυρία για «τα καΐκια που πληγώναμε»



Η πόλη του Ναυπλίου είναι ο νέος σταθμός της έκθεσης «Τα καΐκια που πληγώναμε».
Πρόκειται για μια ξεχωριστή εικαστική παρέμβαση με έργα ζωγραφικής , γλυπτά και άλλα που, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι μια καλλιτεχνική κίνηση διαμαρτυρίας για την ( επιβαλλόμενη –χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση) καταστροφή ξύλινων καϊκιών.
Η έκθεση πραγματεύεται το ζήτημα της ‘επιβεβλημένης λήθης’ μέσα από την παράλογη,όπως χαρακτηρίζεται, καταστροφή των ξύλινων σκαφών στην Ελλάδα με αφορμή τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμβαίνει εδώ και τρεις δεκαετίες χωρίς καμία μέριμνα για τη διάσωση μιας ‘θαλασσινής αρχιτεκτονικής’ όπου η τέχνη συμβιώνει με την εργασία και τη ζωή.

Let’s do it Greece: Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!


Δελτίο Τύπου

Lets do it Greece: Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!

Γίνεται να κάνουμε τον κόσμο μας ομορφότερο μέσα σε μία μόνο μέρα;
Κι όμως γίνεται! Την Κυριακή 7 Απριλίου το περιβάλλον μας χρειάζεται!

Αυτή Κυριακή 7 Απριλίου, όλοι ξυπνάμε για τον ίδιο σκοπό και συντονιζόμαστε στο Lets do it Greece, τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας. Φέτος, αποφασίζουμε να δράσουμε μαζί με την οικογένειά μας ή καλύτερα με αυτούς που θεωρούμε οικογένειά μας.

Όλοι αγαπάμε το περιβάλλον, γιατί είναι η μοναδική κληρονομιά μας. Έτσι, λοιπόν όπου κι αν βρισκόμαστε σηκώνουμε μανίκια και κάνουμε μια καλή πράξη: μαζεύουμε σκουπίδια σε παραλίες, βυθούς, ποτάμια, λίμνες, αναδασώνουμε, ομορφαίνουμε πάρκα, σχολεία και γειτονιές, συμμετέχοντας σε μία από τις εκατοντάδες δράσεις που οργανώνονται σε κάθε γωνιά της χώρας.

Καλό μήνα!

"Μὲ τὸ φῶς τῆς χαρᾶς συμμαζωχτῆτε·
ἀνοίξετε ἀγκαλιὲς εἰρηνοφόρες..
"
Δ. Σολωμός
Πίνακας της Ανθούλας Λαζαρίδου Δουρούκου

Διορθώθηκαν οι επιγραφές στις προτομές του Γιάννη και του Σταμάτη Μήτσα




Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και τη φροντίδα της Προέδρου του αρμόδιου φορέα για τον Πολιτισμό κυρίας Κέλλυς Μήτσου διορθώθηκαν οι επιγραφές που υπήρχαν στις προτομές του Γιάννη και του Σταμάτη Μήτσα. Η επισήμανση των σφαλμάτων και η αποκατάστασή τους έγινε σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών του κυρίου Γιάννη Μ. Σπετσιώτη, Προέδρου του Ερμιονικού Συνδέσμου.


Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης



Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Βασίλης Γκάτσος: Αλλιώς είστε συνυπεύθυνοι


Η "λύση" της αφαλάτωσης υπόγειου υφάλμυρου νερού είναι καταστροφική για τον τόπο μας, ιδιαίτερα για τους αγρότες μας. Τα υπόγεια νερά μας θα γίνονται όλο και πιο υφάλμυρα εις τους αιώνας των αιώνων.
Για αυτήν τη δήθεν "λύση" που προωθεί ο Δήμαρχος (περίεργο, ενώ δεν ήταν στο πρόγραμμα της παράταξής του) λίγο πριν την παράδοση της Δημαρχίας του δεν έχει μόνο ευθύνη ο ίδιος και η ΔΕΥΑΕΡ. Ευθύνη έχουν όλοι οι σύμβουλοί του. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν αυτή η "λύση" η καταστροφική για τον τόπο μας έρθει προς έγκριση στο ΔΣ, ψηφίζουν ΟΧΙ.
Αν με οποιοδήποτε τρόπο παρακαμφθεί το ΔΣ και η "λύση" προωθείται μέσω άλλης οδού, τότε παραιτούνται ή ανεξαρτητοποιούνται μετά παρρησίας όλοι μαζί. Η ευθύνη για ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα που επιφέρει οφθαλμοφανέστατη μακροχρόνια ζημιά, είναι στους ώμους όλων των συμβούλων της πλειοψηφίας.
Μόνο να αναλογιστούν ότι εκατοντάδες ψηφοφόροι τους, αν είχαν περιλάβει αυτό το "έργο" στο πρόγραμμά τους, δεν θα τους είχαν ψηφίσει.

Βασίλης Γκάτσος

Στο βοριά













η Ερμιόνη