Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ στο ARTίκι

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ στο ARTίκι στις 29 Ιουνίου για την έναρξη του 6ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
Με συναυλία του Βασίλη Λέκκα θα ανοίξει το Σάββατο 29 Ιουνίου το φετινό, 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», με διοργανωτή όπως κάθε χρόνο το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Ώρα έναρξης 21.00 - τιμή εισιτηρίου 10€ προπώληση - 12€ στην είσοδο. Πληροφορίες: 698 698 2224.
Χορηγός Εισιτηρίου: Φούρνος Καραγιάννης. Χορηγός Φιλοξενίας: Όμιλος Ξενοδοχείων AKS.
Σημεία Προπώλησης εισιτηρίων: Mini Market Μ. Τσατσαρού (ΖΕΛΜΑ) Κρανίδι • Φούρνος Καραγιάννης Πόρτο Χέλι • Bar Casa Dei Ερμιόνη • Καφετέρια Happy Flo Κοιλάδα • Φαρμακείο Π. Νέζε Δίδυμα
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας διοργανώνει και φέτος από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο 2019 και για 6η συνεχή χρονιά, το καταξιωμένο πλέον, με επαγγελματίες ηθοποιούς Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», στην έδρα του, τον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι Ερμιονίδας, με την καλλιτεχνική εποπτεία του εμπνευστή του, καθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου και της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώιμα εκλιπόντα μαέστρου Τάκη Μανιάτη, καθώς αποτέλεσε βασικό συνεργάτη του για πολλά έτη. Ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη του Τάκη Μανιάτη θα γίνει στη συναυλία έναρξης το Σάββατο 29 Ιουλίου με την παρουσία του Βασίλη Λέκκα, που στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί στην παράσταση του Θ.Ο.Ε. «Ματωμένος Γάμος».

Εκδήλωση ΙΛΜΕ. Το Πρόσφατο Αρχαιολογικό Έργο στην Ερμιόνη

Το ΙΛΜΕ στη φετινή καλοκαιρινή του εκδήλωση έχει την τιμή να φιλοξενεί την

  • Δρ. Άλκηστη Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την
  • Δρ. Jenny Wallensten, Προϊσταμένη του Σουηδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,
οι οποίες θα πραγματοποιήσουν διάλεξη με θέμα:

«Το Πρόσφατο Αρχαιολογικό Έργο στην Ερμιόνη».

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 και ώρα 9:00 μ.μ. Αύλειος χώρος του ΙΛΜΕ

Οργάνωση: ΙΛΜΕ

.......................................

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με το Σουηδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο ξεκίνησαν το 2015 ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την Αρχαία Ερμιόνη.

Τη διεύθυνση του προγράμματος έχει η κ. Άλκηστις Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Αργολίδας, ενώ επικεφαλής από πλευράς του Σουηδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου είναι η δρ. Jenny Wallensten, διευθύντρια του Ινστιτούτου.

Οι προαναφερόμενες αξιόλογες αρχαιολόγοι θα μας ενημερώσουν για τα αποτελέσματα αυτής της πρόσφατης αρχαιολογικής έρευνάς τους.

Ομιλία Ανδριανού στο Λυγουριό


Ναύπλιο, 22 Ιουνίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομιλία Ανδριανού στο Λυγουριό - Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 20.30, στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Βασιλείου.
Ο υπ. Βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Ανδριανός θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Λυγουριό, στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Βασιλείου, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου και ώρα 20.30.

Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη: Πρόσκληση για να ανταλλάξουμε σκέψεις



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ως ένας άνθρωπος που έχω υπηρετήσει τον πολιτισμό ερευνητικά μα και εμπράκτως για μισό περίπου αιώνα και με την ευκαιρία της υποψηφιότητάς  μου στις βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,
 σας καλώ στο πευκόφυτο Μπίστι μας και συγκεκριμένα στην πλατεία του, επάνω στα ίχνη της ιστορίας  μας , τη Δευτέρα 1 Ιουλίου  και ώρα 7:30 για να ανταλλάξουμε σκέψεις για τον πολιτισμό και τις πολιτιστικές δράσεις στο Δήμο μας και στο Νομό.
Θα σας περιμένω
Με τιμή
Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη

Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου: Οι δημοδιδάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Αρρένων Διδύμων (1880-1899)


Οι δημοδιδάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου

Αρρένων Διδύμων (1880-1899)

Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου

Το Δημοτικό Σχολείο Αρρένων Διδύμων από τη σύστασή του (1829 - 1830) μέχρι και το έτος 1897 λειτουργούσε ως μονοτάξιο. Με εισήγηση του Εποπτικού Συμβουλίου του Νομού Αργολίδας και την υπ’ αριθμ. Ιστ΄/21 Οκτωβρίου 1897 πράξη του προάγεται σε 2/τάξιο, ενώ είχε 92 μαθητές.1

Ήδη από 15/ετίας ο τότε Δήμαρχος Διδύμων Αντώνιος Παπαδήμας με την υπ’ αριθμ. 249/19 Αυγούστου 1882 αναφορά του προς τον Έπαρχο Σπετσών και Ερμιονίδος και σε απάντηση της υπ΄αριθμ.1155 διαταγής εκείνου, του αναφέρει ότι προ 10/μήνου δημοδιδάσκαλος στο σχολείο δεν έχει διοριστεί.

Στη συνέχεια ο Έπαρχος με την υπ΄ αριθμ. 1257/25 Αυγούστου 1882 αναφορά του προς το «Επί των Εκκλησιαστικών και της Δημοσίας Εκπαιδεύσεως Υπουργείον» ζητεί να «μεριμνήση» για τον διορισμό του δημοδιδασκάλου στην κενή θέση του Δημοτικού Σχολείου Αρρένων Διδύμων. Το θέμα φαίνεται πως λύθηκε προσωρινά, γιατί οκτώ χρόνια αργότερα έχουμε επανάληψη των ίδιων γεγονότων.

πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο

Ελληνικό Φεστιβάλ: Γονείς σε Επίδαυρο και παιδιά δημιουργικά απασχολημένα

Γονείς και κηδεμόνες μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις απερίσπαστοι, ενώ τα παιδιά απασχολούνται προσεγγίζοντας το περιεχόμενο των κλασσικών έργων.Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο θα πραγματοποιηθεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στους χώρους του Ξενία Επιδαύρου (Μουσείο Κοστουμιών).


Έλλη Βασιλάκη

Αρωγή λόγου και μάθησης Πρόγραμμα καλοκαιριού


Βιβή Σκούρτη: Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί



Αν δεν είχαμε αφήσει την πόρτα της ψυχής μας ανοιχτή, για να βρουν άσυλο οι κατατρεγμένοι... Τι απερισκεψία κι αυτή! Πάντα τους ληστές τους περνούσαμε για κατατρεγμένους.
Αν ξέραμε να διαβάζουμε εγκαίρως τα σημάδια των καιρών και να προβλέπουμε τις καταιγίδες
Αν δεν είχαμε μπερδέψει τα σημεία του ορίζοντα και περιμέναμε να βγει ο ήλιος από τη δύση... Πόσος χαμένος χρόνος, αλήθεια! (ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ)


Συνταξιούχοι συνάδελφοι,
εμείς που αποχωρήσαμε από την υπηρεσία αφού υπηρετήσαμε τη δημόσια εκπαίδευση για 35, 36 και 37 χρόνια με εργατικότητα, εντιμότητα, αξιοπρέπεια, με αγάπη και αλληλεγγύη.
Εμείς που μαζί διεκδικήσαμε ένα καλύτερο αύριο για το δημόσιο σχολείο, μαζί το υπηρετήσαμε έμπρακτα, θα ψηφίσουμε στις προσεχείς εκλογές με μνήμη;
Ναι, μειώθηκαν οι συντάξεις μας κύριες και επικουρικές, αλλά μόνο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Όχι βέβαια! Είχαν μειωθεί διαδοχικά από το 2010, από ΝΔ και συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ άλλες 11 φορές.
Μην είμαστε λοιπόν αμνήμονες και κυρίως εκδικητικοί!
Η ΕΛΠΙΔΑ και η προοπτική δεν χάθηκαν!
Το όραμά μας, εκείνο του δημόσιου λειτουργού, παραμένει ζωντανό!
Όραμα για μια καλύτερη κοινωνία με δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες, δημοκρατία.
Το όραμά μας, για τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της παιδείας μας και της υγείας μας, της κοινωνικής ασφάλισης -γιατί συνδέονται άμεσα -κινδυνεύουν στη συγκεκριμένη συγκυρία όσο ποτέ άλλοτε.
Θα το αφήσουμε ανυπεράσπιστο;
Θα αφήσουμε να αποδυναμωθούν σχολεία, νοσοκομεία, ελεγκτικές υπηρεσίες;
Ο «Εφιάλτης» πήρε κεφάλι και πλησιάζει κι ο εκπαιδευτικός ήταν παρών σε κάθε δύσκολη στιγμή της πατρίδας να γίνει ανυπότακτος στο κατεστημένο. Θα το κάνει στη δεδομένη στιγμή;
Νομίζω ότι έχουμε την ικανότητα, μπορούμε να κρίνουμε και να συγκρίνουμε!
                                                Βιβή Σκούρτη