Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Τόμος για το 1ο Συμπόσιο αφιερωμένο στους συγγραφείς της Αργολίδας

Ένωση Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας
Όταν η Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Άλκηστις Κοντογιάννη ξεκίνησε να ανιχνεύει την Αργολίδα ως Τόπο της Συν- γραφής, κανείς μάλλον δεν περίμενε πως για κάμποσες εβδομάδες χώροι και πρόσωπα θα έμπαιναν σε μια διαδικασία συνάντησης και διάδρασης τέτοια ώστε η "ανακατωσούρα" να δημιουργήσει έναν νέο πολιτισμικό χάρτη της περιοχής χωρίς επαρχιακά σύνορα και με δεκάδες πολίτες να δημοσιοποιούν με χαρά τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τις προσπάθειές τους στην ποίηση, τη λογοτεχνία, τη λαογραφία, .... Ένα δυναμικό πηγαινέλα έφερε την Ερμιόνη στο Ναύπλιο, το Άργος στην Επίδαυρο, το Κρανίδι στο Άργος. Και σα να μην έφτανε όλο αυτό το χαρούμενο ανακάτεμα, είδαμε και το απίστευτο: οι Δήμαρχοί μας, οι Περιφερειάρχες μας και οι Βουλευτές μας, να απαγγέλλουν! 
Το βιβλίο, που μπορείτε να έχετε μέσω της παρακάτω διεύθυνσης, είναι ένα λαμπερό αποτέλεσμα που ξεκίνησε από μια τρελή ιδέα μιας λαμπερής προσωπικότητας. Θα αποτελεί πλέον τεκμήριο της δυναμικής που μπορεί να αναπτύξει ένας τόπος, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, μια ομάδα πολιτών, όταν πιστέψει πραγματικά και υλοποιήσει μια ιδέα όσο τρελή και απίθανη να φαίνεται αρχικά. Αυτό δεν ήταν εξάλλου πάντα το μυστικό της κίνησης της Ιστορίας;

(Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Σχολή Καλών Τεχνών - Τμήμα Θεατρικών Σπουδών - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: "Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση")

Ανδριανός Νόνης trio live στο Fougaro


Ανδριανός Νόνης trio live

,
Σάββατο 19 Οκτωβρίου
Ο Αδριανός Νόνης ανήκει στη νεότερη γενιά των τραγουδοποιών, παρακολούθησε κλασικές σπουδές μουσικής στο Όρφειο Ωδείο Αθηνών και το 2000 ήταν μέλος του ψυχεδελικού ροκ συγκροτήματος ΑΝΙΜΑ όπου κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Παράξενες μέρες» στην Άνω Κάτω Records. Δύο χρόνια αργότερα παίρνει πτυχίο αρμονίας με άριστα. Το 2010 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Χαμογελάω».Έκτοτε δισκογραφεί  τραγουδια του,γράφει μουσική για θεατρικές παραστασεις και ασχολείται με την παραγωγή και ενορχήστρωση.Έχει λάβει μέρος δύο φορές στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης.Εχει συνεργαστεί με πληθος καλλιτεχών οπως ο Γιώργος Ανδρέου,η Λινα Νικολακοπούλου,ο Γιάννης Κούτρας,η Λίζέτα Καλημέρη κ.α. 
Αδριανός Νόνης (κιθάρα, φωνή)
Μαρία Παπαδοπούλου (φωνή)
Θανάσης Τερψιόπουλος (πιάνο)
,
Ώρες λειτουργίας:
,
10μμ
,
Κρατήσεις:
,
2752047347
,

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Η Μελίνα Μερκούρη 1930 στο Πόρτο Χέλι


Πόρτο Χέλι 1930 αριστερά η Μελίνα ΜΕΡΚΟΥΡΗ. 
Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Σπύρου Πασαλάρη τον οποίο κι ευχαριστώ για την παραχώρηση.

Ο δημόσιος χώρος υποφέρει!



Πώς επιτέλους θα μάθουμε να φερόμαστε πολιτισμένα και πότε;
Πότε θα μάθουμε να φερόμαστε στην πόλη όπως και στο σπίτι μας, για μια καθαρή, αξιοπρεπή και πολιτισμένη πόλη που ο πολίτης θα την σέβεται, θα την φροντίζει, θα την προσέχει;
Η πόλη ΠΡΕΠΕΙ να γίνει και να παραμείνει καθαρή και φωτισμένη, να σκεπαστούν οι λακκούβες, να διορθωθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το πλακόστρωτο (έξω από το σπίτι του Κ. Σκούρτη) που καταστρέφονται τα αμορτισέρ των αυτοκινήτων μας .
Στη γειτονιά μου το σκουπίδι αυγατίζει, στη λαϊκή αγορά  σήμερα η δυσοσμία από τους κάδους ήταν αφόρητη.
Απαιτείται η οργάνωση του δημόσιου χώρου.
Να χαρτογραφηθούν οι ανάγκες.
Να ζητηθεί η συνέργεια των πολιτών που αποτελεί τη δυναμική της κοινωνίας.
Να ληφθούν πρωτοβουλίες για την επίλυση των άμεσων ζητημάτων.
Να αξιοποιηθούν δημιουργικές ιδέες.
Ο κ. Δήμαρχος είναι ανάγκη να περπατήσει μόνος του ή με συνεργάτες του στις γειτονιές και χωρίς χειραψίες να καταγράψει τα προβλήματα.
Θα διαπιστώσει ότι η υπομονή των κατοίκων έχει εξαντληθεί από την παραμέληση της προηγούμενης Δ.Α.

 Βιβή Σκούρτη

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Στα εγκαίνια της έκθεσης του Ανάργυρου Πασχάλη




Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο «Τοπία ανάγλυφα του προσωπικού» ο Ερμιονίτης ζωγράφος Ανάργυρος Πασχάλης.

Χθες ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης. 
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε, ανάμεσά τους αρκετοί Ερμιονίτες, που  θαυμάσαμε  τις νέες δημιουργίες του.


Όπως επισημαίνει η ιστορικός της τέχνης κα Λήδα Καζαντζάκη στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: 

«Ο καλλιτέχνης πλάθει τον ζωγραφικό του χώρο με φόρμες κερματισμένες σαν τις ράχες των βουνών και τις απόκρημνες ακτές των ακρογιαλιών, με φόρμες ρευστές μετέωρων όντων και κτηρίων σαν εκείνες της ποιητικής έκφρασης του γερμανικού εξπρεσιονισμού και του αφηρημένου αμερικανικού εξπρεσιονισμού. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ


ΕΡΜΙΟΝΗ  17/10/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη  Γεωργόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Τσαμαδό, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου  Κ. Γεώργιο Δημαράκη για την ταχύτητα της εκτέλεσης έργου μικρής κλίμακας στην πλατεία της Ερμιόνης, που νοικοκύρεψαν το χώρο , κατόπιν δικού μας προφορικού αιτήματος, έως ότου, σε βάθος χρόνου, ο Δήμος μας εκπονήσει μια νέα μελέτη διαμόρφωσης ολόκληρου του περιβάλλοντος χώρου της κεντρικής πλατείας της πόλης μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της     ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ

Ρόδι Ερμιόνης Γλυκό, ζουμερό και πολύτιμο για την υγεία μας

Κείμενο - Φωτογραφίες: Ιωάννα Βενιέρη
Η υπέροχη γλυκιά γεύση του, το κατακόκκινο χρώμα και ο πλούσιος χυμός του με τις πολύτιμες ιδιότητες το κάνουν να ξεχωρίζει. Φημισμένοι γευσιγνώστες το έχουν χαρακτηρίσει το καλύτερο στον κόσμο! Ο λόγος για το γλυκύτατο «Ρόδι Ερμιόνης», μια περίφημη ποικιλία που παράγεται και ευδοκιμεί στην Ερμιόνη Αργολίδας. Οι λόφοι και οι πλαγιές του τόπου στολίζονται από ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή, αλλά κυρίως ροδιές, που αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους, καθώς είναι γεμάτες ώριμους, κατακόκκινους καρπούς.
8η Γιορτή Ροδιού
Την Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου το μεσημέρι, το ραντεβού κλείστηκε στην πλατεία του λιμανιού της Ερμιόνης, όπου είχαν στηθεί τα περίπτερα με τους συμμετέχοντες στην 8η Γιορτή Ροδιού Ερμιό-νης. Η Γιορτή ξεκίνησε το 2011 από το Δήμο Ερμιονίδας, με στόχο την προώθηση και προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, όπως το Ρόδι της Ερμιόνης, με τη συνεργασία των παραγωγών και των επαγγελματιών της περιοχής. Παράλληλα, ήταν μια ευκαιρία για προβολή του τόπου με τις τόσες ομορφιές του. Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε να γίνουν όλα τέλεια και ο κόσμος να το χαρεί! Βέβαια, η φετινή γιορτή της Ερμιόνης ήταν λιτή, αξιοπρεπής, χωρίς μουσικές και γλέντια, τιμώντας την ξαφνική απώλεια του προέδρου της Χρήστου Δαγκλή.
Οι πολυπληθείς επισκέπτες απόλαυσαν το Ρόδι της Ερμιόνης σε πολλές μορφές (φρέσκο σε σπόρους, ως λικέρ, σε λουκούμια με ρόδι, ροδογλυκίσματα, γλυκά κουταλιού…). Υπήρχαν και περίπτερα με αντικείμενα από πηλό ή ζωγραφιές, εμπνευσμένα όλα από το ρόδι, καθώς και δενδρύλλια ροδιάς αλλά και προϊόντα με βάση την πολύτιμη αυτή πρώτη ύλη (σιρόπι ροδιού, πετιμέζι ροδιού, αποξηραμένοι σπόροι ροδιού, φυσικοί χυμοί ροδιού κ.ά.).

  • Περισσότερα:  epathlo

Δελτίο Τύπου για το 12ο Ποδηλατικό Γύρο Ερμιονίδας

Κρανίδι, 16.10.2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας, με την συμμετοχή της ποδηλατικής ομάδας του Αθλητικού Ομίλου Κρανιδίου, του Ενοριακού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Κοιλάδας, της Κοινότητας Κοιλάδας, της Κοινότητας Φούρνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φράγχθι», του Πολιτιστικού Ομίλου Φούρνων, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κρανιδίου και της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Ερμιονίδας ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ., διοργάνωσε  με μεγάλη επιτυχία τον 12ο Ποδηλατικό Γύρο Ερμιονίδας «Χρήστος Σκορδής», την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 με εκκίνηση και τερματισμό την Ιχθυόσκαλα της Κοιλάδας .

Ο ποδηλατικός γύρος Ερμιονίδας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και, όπως κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένος στην μνήμη του εμπνευστή των αγώνων, Ιατρού Χρήστου Ι. Σκορδή, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα ανιδιοτελώς στον τόπο μας και ιδιαίτερα στον Αθλητισμό. Δικαίως, λοιπόν το όνομά του, συνοδεύει κάθε ποδηλατικό γύρο.

Σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά στον ποδηλατικό γύρο συμμετείχαν δυναμικά και οι μικροί μας φίλοι σε μια ασφαλή διαδρομή λίγων μέτρων.

Οι διαδρομές των αθλητών με την βοήθεια των εθελοντών ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και οι νικητές ανά κατηγορία είναι οι εξής:

Αποτελέσματα Γενικής Ανδρών στα 18 χιλιόμετρα

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας Χρήστος Μπαλαμπάνης


Την παραίτηση του από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας κατέθεσε με επιστολή του ο Χρήστος Μπαλαμπάνης στον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο.
Η Δημοτική αρχή Ερμιονίδας προχωράει άμεσα σε εκλογή νέου Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με ανακοίνωση για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Οκτωβρίου η οποία αναφέρει:
«Προς: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (σύμφωνα με τον πίνακα αποδεκτών) 

Θέμα: Αποδοχή παραίτησης Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας και εκλογή νέου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας. 


Παρακαλείσθε, όπως προσέλθετε σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας την 20η.10.2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00, για τη λήψη απόφασης στο πλαίσιο της Ειδικής Συνεδρίασης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 64 και 74 του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 71 του Ν. 4555/2018, καθώς και στις υπ’ αρ. 6/2018 και 87/2019 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών. 

http://www.parapolitikaargolida.gr/

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Κοινότητα Ερμιόνης ανακοινώσεις

                                                                            ΕΡΜΙΟΝΗ   15/10/2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνηςμετά από Απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, ενημερώνει τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις οικογένειες τους ότι λόγω πρακτικών δυσκολιών που οφείλονται στην απουσία των παιδιών σε διάφορα Ιδρύματα ανά την Επικράτεια την 28η Οκτωβρίου, η απονομή από φέτος των βραβείων των επιτυχόντων θα πραγματοποιείται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων   σε ειδική τελετή 

Για  την ακριβή ημερομηνία θα ενημερωθείτε εγκαίρως



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
                                                                 ΕΡΜΙΟΝΗ  15/10/2019 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας,, τους τοπικούς Αθλητικούς – Καλλιτεχνικούς Συλλόγους,  τις επιχειρήσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών και τους επαγγελματίες κάθε δραστηριότητας , ότι οι κολώνες Δημοτικού Φωτισμού και Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) εντός του οικισμού της Κοινότητας μας, καθαρίστηκαν από την αφισοκόλληση και αρκετές από αυτές καλλωπίστηκαν με ασβεστόχρωμα, με προσωπική δαπάνη των Κοινοτικών Συμβούλων.

Παρακαλούμε όπωςαποφεύγουν πλέον όλοι οι προαναφερόμενοι, την έως τώρα πρακτική της αφισοκόλλησης και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών (Γραφεία Τελετών) και εξυπηρετούνται από τα επιλεγμένα σημεία όπου η Κοινότητα τοποθετεί ειδικά ταμπλό  ανακοινώσεων, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας  του Δήμου Ερμιονίδας (άρθρο  15 της 273/2014 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΣΗΦ  ΓΑΝΩΣΗΣ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Βασίλης Γκάτσος: Η Ερμιονίδα του σήμερα

Που θέλουμε να την αποκαλούμε και Ριβιέρα


Τουριστικός τομέας:
1. Ενώ τη δεκαετία του 1970 είχαμε πάνω από 7000 κρεβάτια σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα σήμερα έχουν περιοριστεί σε κάτω από 3000, με πάνω από τα μισά συγκροτήματα όχι απλώς κλειστά, αλλά και διαλυμένα.
2. Ενώ το 2008 είχαμε φτάσει αισίως στα περίπου 9000 εξοχικά που συντηρούνταν κανονικά, οι ιδιοκτήτες τους έρχονταν αρκετά Σαββατοκύριακα και γιορτές, έμεναν  πάνω από ένα μήνα το καλοκαίρι και επιστρέφοντας στις δουλειές τους άφηναν όλο το καλοκαίρι την οικογένεια στο εξοχικό, τώρα ........
3. Όλοι οι καταστηματάρχες που είναι σε θέση εκ του επαγγέλματός των να παρακολουθούν την τουριστική κίνηση, μιλούν για τουριστική περίοδο 25 ημερών, όταν η Κρήτη έχει 7 μήνες.
4. Τα περισσότερα μαγαζιά, εκτός εστίασης και ψυχαγωγίας, στους παραθαλάσσιους οικισμούς κλειστά και χρόνια ανοίκιαστα.
5. Μιλάμε για 12 με 13 χιλιάδες κατοίκους εξ απογραφής του 2011. Στην Ερμιόνη το 1/5 του πληθυσμού απογράφεται εκτός οικισμού στους κάμπους κυρίως Αγίων Αναργύρων, Ντάρδιζας και στην Πετροθάλασσα, προφανώς οι περισσότεροι μη μόνιμοι κάτοικοι. Μια ξαφνική απογραφή χειμώνα καιρό τι άραγε θα έδειχνε; Τα Μαντράκια Ερμιόνης έχουν περί τα 300 σπίτια - διαμερίσματα. Το χειμώνα είναι ζήτημα να κατοικούν 120 άτομα. Πόσοι άραγε κατοικούν χειμώνα στο Ποδάρι; Όσο γiα το Κρανίδι ....
6. Τα χάλια της έχει και η Πελοπόννησος. Μόλις το 2.6% των ξένων τουριστών την επισκέπτονται. Πέρα αυτού μια σύγκριση: Το Ισραήλ έχει ακριβώς την έκταση της Πελοποννήσου, μόνο που τα 2/3 είναι έρημος. Ξεκίνησε ως κράτος το 1948 με λιγότερους από 1 εκατομμύριο κατοίκους και σήμερα έχει 9 εκ. Δεν έχει νερό, αλλά παράγει την ημέρα με αφαλατώσεις για τις ανάγκες του και εξάγει νερό στην Ιορδανία και τρόφιμα παντού, φυσικά και σε μας. Με τους πόρους που έχει η Πελοπόννησος, αναλογικά, θα μπορούσε και αυτή  να έχει τουλάχιστον 9 εκ. κατοίκους. Θα μου πείτε οι Σιωνιστές, οι Εβραίοι της διασποράς, κ.λ.π. Μα αν η Πελοπόννησος έχει σήμερα 1 εκ. κατοίκους έχει άλλα 2 εκ. στην Αμερική.

Αγροτικός τομέας:
Μόνο μία διαπίστωση γνώστη της κατάστασης στην Ερμιόνη που εξακολουθεί να έχει καλλιέργειες "Είναι ζήτημα αν υπάρχουν 5 αξιόλογοι παραγωγοί. Οι υπόλοιποι μόλις τα φέρουν βόλτα εργαζόμενοι συγχρόνως σε άλλες δουλειές".
Είμαστε η Επαρχία που εδώ και 40 χρόνια δεν έχει πόσιμο νερό και για άρδευση λιγοστό και υφάλμυρο.
Όσο για εταιρικό, συνεταιρικό πνεύμα ......

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Έγιναν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 τα εγκαίνια του Γραφείου του Επιμελητηρίου Αργολίδας στο Κρανίδι, το οποίο στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο παραδοσιακό οίκημα στο κέντρο της πόλης.

Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά συγχαίρουμε θερμά το ΔΣ του Επιμελητηρίου Αργολίδας αλλά και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κρανιδίου, που με πρωτοπόρους  τον Φώτη Δαμούλο, τον Παναγιώτη  Λυγερό  και την Χρυσαυγή Μερτύρη   κατάφεραν και υλοποίησαν με μεθοδική δουλειά ένα σημαντικό έργο για τον επιχειρηματικό κόσμο της Ερμιονίδας, όπως είναι η ίδρυση γραφείου του Επιμελητηρίου Αργολίδας στο Κρανίδι,  κάτι που  για πολλά χρόνια ήταν πάγιο αίτημα των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής.


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό στο Ναύπλιο

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό διοργανώνουν ενεργοί πολίτες της περιοχής την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις  7 μ.μ.  στην πλατεία Δημαρχείου του Ναυπλίου
Η ανακοίνωση
Συγκλονισμένοι και ανήσυχοι παρακολουθούμε την εισβολή του τούρκικου στρατού και των φονταμενταλιστικών παραστρατιωτικών ομάδων που μάχονται στο πλευρό του στην Βορειοανατολική Συρία, τους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών, τις σφαγές, το νέο προσφυγικό κύμα, την προσπάθεια εθνοκάθαρσης του κουρδικού στοιχείου που είναι πλειοψηφικό σε αυτή την περιοχή.
Την ήδη δύσκολη κατάσταση επιδεινώνει το πράσινο φως που άμεσα ή έμμεσα έχουν δώσει οι μεγάλες δυνάμεις στην κυβέρνηση της Τουρκίας, η αλλοπρόσαλλη και αντιφατική πολιτική τους, καθώς και η εμφανής απροθυμία τους να συγκρουστούν για οικονομικούς ή/και γεωπολιτικούς λόγους με την Τουρκία. Υποτονική είναι η αντίδραση και της ελληνικής κυβέρνησης.
Σταθερή μας πεποίθηση είναι ότι μόνο η ειρήνη, η φιλία και η συνεργασία όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής μας, το απαραβίαστο των συνόρων, καθώς και το δικαίωμα όλων των λαών να έχουν την δική τους πατρίδα, να μιλούν τη γλώσσα τους και να αναπτύσσουν τον πολιτισμό τους σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα τους μπορούν να διασφαλίσουν το κοινό μας μέλλον και την ευημερία μας.
Με τις σκέψεις αυτές καλούμε τους πολίτες της περιοχής μας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό μπροστά από το Δημαρχείο του Ναυπλίου, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 7.00μμ
Ενεργοί πολίτες της περιοχής

ας φανταστούμε



Κοινοποίηση :Έλλη Βασιλάκη

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Καλή Κυριακή

Ερμιόνη

Μια Κυριακή που δεν ξημέρωσε τόσο όμορφη και ήσυχη για όλους  στον πλανήτη..



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
12.10.2019
Οι Γυναίκες του Κουρδιστάν, γυναίκες, μητέρες, γυναίκες, κόρες & αδελφές, που παρά τη γυναικεία φύση τους κρατούν όπλα & που για χρόνια πολέμησαν για να νικήσουν την ISIS, δίπλα στους άντρες τους για να υπερασπιστούν το λαό τους, την αξιοπρέπειά τους & τη γη τους, μας στέλνουν μήνυμα.

Το Συμβούλιο Γυναικών της Βόρειας & Ανατολικής Συρίας γράφει ανοικτή επιστολή προς όλες τις γυναίκες του κόσμου, κατά της τουρκικής επίθεσης στην περιοχή τους.
Καθώς η επίθεση στη βορειοανατολική Συρία έφτασε την 4η ημέρα, το Συμβούλιο Γυναικών της βόρειας & ανατολικής Συρίας έγραψε την επιστολή αυτή που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Οι γυναίκες από τη βορειοανατολική Συρία κάλεσαν όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά της ημέρας της επίθεσης στη βόρεια Συρία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Τελικά, ποιος πραγματικά θέλει την Ερμιονίδα καθαρή;

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
πέντε χρόνια τώρα, είμαστε όλοι μάρτυρες της πλήρους αδιαφορίας και απραξίας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, σε όλους τους τομείς της δημοτικής δράσης. Είστε όλοι εσείς, επίσης, μάρτυρες της μεγάλης προσπάθειας και του αγώνα μας, εδώ και 40 ημέρες, αφότου αναλάβαμε, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τα πράγματα εκεί που πρέπει και αντιστοιχεί στην κοινωνία και στον τόπο μας. Καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματα, τόσο προφορικά όσο και μέσω διαδικτύου, τα όποια μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε αυτό το μεγάλο και δύσκολο έργο της αποκατάστασης των καταστροφών που υπέστη ο τόπος και η κοινωνία μας από τις παραλείψεις, την αδιαφορία αλλά και της βλαπτικές ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης. 
Δυστυχώς σε αυτό το εγχείρημά μας, σε αυτό το έργο μας, ο μόνος που αντιδρά με κάθε τρόπο, είναι ο κ. Σφυρής και ολίγοι (όχι όλοι) από τους συνεργάτες του, θέτοντας κάθε είδους γραφειοκρατικά, διαδικαστικά και άλλα πάσης φύσεως  εμπόδια με σκοπό βέβαια να εκτεθεί η παρούσα Δημοτική Αρχή και να μοιάσει με την δικιά του. Εκείνος, που σε τέσσερις περιπτώσεις (24/06/2015, 18/07/2017, 11/07/2018, 27/06/2019) χρησιμοποίησε, ιδιώτες εργολάβους που δεν είχαν την κατάλληλη άδεια και δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ συμβάσεις, μέσω των οποίων προσπάθησε να καθαρίσει τους όγκους χύδην απορριμμάτων, μπαζών και ογκωδών αντικειμένων, σήμερα έχει το θράσος να μας «κουνά το δάχτυλο» ενώ δεν έχει υπογραφεί από εμάς καμιά