Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Βασίλης Γκάτσος Για να προταθούν για το ΕΣΠΑ 2014 - 2020

Εμείς δεν είμαστε πουθενά;

Αργολίδα:

1). Βυζαντινό Μουσείο στο Άργος.
2). Ανάκτορο των Μυκηνών
3). Θεματικό πάρκο στη Λέρνα.
4). Ναός Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο.
5). Παναγία Πορτοκαλούσα στο Άργος.

Προφανώς η Ερμιονίδα είναι εκτός νομού Αργολίδος. Άραγε προτάθηκε κάτι από τον Δήμο μας και απορρίφθηκε από την Περιφέρεια; Ή μας έχει απορροφήσει ο αποπρασινισμός του Πράσινου σημείου;

Βασίλης Γκάτσος

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ


Κρανίδι, 08.11.2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αφού πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη της υπ’ αριθ. 210185/3656/22.10.2019 Απόφασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, περί επιβολής προστίμου στον Δήμο Ερμιονίδας, και της υπ’ αριθ. 213826/3726/30.10.2019 Απόφασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία αποφασίζει την λήξη ισχύος των αδειοδοτήσεων του Κέντρου Συλλογής – Πράσινου Σημείου, το μεσημέρι της Τρίτης 05.11.2019, προτού αυτές κοινοποιηθούν στον Δήμο μας, προβήκαμε στις εξής άμεσες ενέργειες:
1) Σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου μας, για σχετική ενημέρωση.
2) Άμεση τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη της  Περιφερειακής Ενότητας  Αργολίδας, όσο και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Την επομένη ημέρα,  06.11.2019, ομού με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κύριο Ιωάννη Μαλτέζο, μεταβήκαμε στην Τρίπολη όπου υπήρξαν σχετικές επαφές καταρχάς με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας και εν συνεχεία με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, παρουσία της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Παράλληλα δε, υπήρξε διαρκής τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλη Γραφάκο, και να γίνει άμεσα συνάντηση στο γραφείο του με την ταυτόχρονη ενημέρωση και μεσολάβηση του Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανού.
Σε συνέχεια της ενημέρωσης του Δημάρχου προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην συνεδρίαση της 06.11.2019 και της σύμπνοιας που επέδειξαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, θα ακολουθηθεί κοινή πορεία αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος που ανέκυψε (σύσκεψη με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, ενημέρωση των βουλευτών του Νομού Αργολίδας, επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, κ.λπ.). 
Έχουμε ήδη προβεί στις δέουσες ενέργειες για την υποβολή προσφυγής στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατά της Απόφασης που μας αφορά.
Ενημερωνόμαστε και ενεργούμε άμεσα, ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα ως προς την συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων.
Γραφείο Δημάρχου




Αίτημα ενίσχυσης Α.Τ. Ερμιονίδας λόγω φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο Ερμιονίδας

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ της Ελληνικής
Αστυνομίας,
Με αφορμή το θέμα των προσφύγων, που καταφθάνουν στον ελλαδικό χώρο αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο, σας γνωρίζω ότι ο Δήμος Ερμιονίδας αναγνωρίζει μεν και συμμερίζεται την εξαιρετικά δυσχερή θέση, στην οποία αυτοί οι άνθρωποι έχουν περιέλθει, πλην όμως δε δύναται να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες τους, αν και εφόσον χρειαστεί.
Συγκεκριμένα, τίθεται υπόψη σας το εξής καίριο ζήτημα:
Είμαστε μία περιοχή με αλματώδη τουριστική ανάπτυξη, με την εμφάνιση νέων ξενοδοχειακών μονάδων υψηλού επιπέδου, με την ύπαρξη εξοχικών κατοικιών σημαντικών πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Πέραν αυτών, τα  τελευταία τέσσερα χρόνια σε ξενοδοχειακή μονάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας φιλοξενούνται 450 πρόσφυγες, υπό την ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Δυστυχώς, χωρίς καμία μέριμνα και χωρίς εκπόνηση σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής, νοσοκομειακής περίθαλψης κλπ., δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο όλων.
Βάσει των ανωτέρω, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν είναι, όπως προαναφέρθηκε, σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες προστασίας των προσφύγων που εισρέουν σ' αυτόν.
Το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με αστυνομικό προσωπικό. Ζητάμε ίση μεταχείριση με όλες τις περιοχές όπου μεταφέρθηκαν πρόσφυγες. Ζητάμε άμεση ενίσχυση με επαρκή αριθμό αστυνομικών, του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας με σκοπό την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Με τιμή
Δήμαρχος Ερμιονίδας
Ιωάννης  Γεωργόπουλος

Δημ. Σφυρής: Πρόταση τεσσάρων σημείων για το πράσινο σημείο στο Κρανίδι

Τo κλείσιμο του πράσινου σημείου οδηγεί στο να μείνουν τα απορρίμματα στους δρόμους. Ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδος προτείνει πως μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του πράσινου σημείου ώστε να μην δημιουργηθούν χωματερές. Συγκεκριμένα αναφέρει :
«Μετά την απόφαση αναστολής για το κλείσιμο του Πράσινου Σημείου στο Κρανίδι πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες.
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 6/11/2019 υπήρξε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλο Ι. για το επικείμενο κλείσιμο του Πράσινου Σημείου υποδοχής-μεταφοράς απορριμμάτων με απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η πρότασή μου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με αυτό το θέμα που προέκυψε και αν αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει κοινή σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων (όπως έκανα εγώ σε αντίστοιχα σημαντικά θέματα,

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ECOSPOT ERMIONIDAS ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2019

Η λήξη ισχύος υπαγωγής σε ΠΠΔ του Κέντρου Συλλογής-Πράσινο Σημείο στο Δήμο Ερμιονίδας φαίνεται ότι προκάλεσε πανικό  στον τέως Δήμαρχο κ. Σφυρή Δημήτρη, αφού σε επιστολή που έστειλε σήμερα στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο για το κλείσιμο του χώρου υποδοχής των απορριμμάτων ψευδώς αναφέρει πως υπάρχει  σε εκκρεμότητα  μήνυση - καταγγελία μου   η οποία κατατέθηκε στις 4/2/2019 με στοιχεία δικογραφίας Γ18759 Ε19/22, που θα τον οδηγήσει στο Τριμελές Δικαστήριο για υποβάθμιση περιβάλλοντος.


Στο χθεσινό ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας μετά την ενημέρωση του Δημάρχου για το σοβαρό θέμα που προέκυψε ανέφερα πως επαληθεύτηκαν δυστυχώς οι ανησυχίες μας για τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου  που από την πρώτη στιγμή τον Οκτώβριο του 2014, είχαμε εκφράσει  κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Αδυναμία στήριξης στον Δήμο Ερμιονίδας και υπομονή μέχρι το καλοκαίρι 2020 δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας με αφοπλιστική ειλικρίνεια


argolikianaptiksi
Αδυναμία στήριξης του Δήμου Ερμιονίδας στην διαχείριση των απορριμμάτων δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας που θέλοντας να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για το μέλλον τόνισε ότι οι διαδικασίες για την κεντρική διαχείριση θα προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς αλλά
επεσήμανε με ειλικρίνεια ότι : «η υλοποίηση της κεντρικής διαχείρισης δεν αναμένεται πριν το επόμενο καλοκαίρι»
Το σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ερμιονίδας, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος και άλλα στελέχη του εν λόγω δήμου της Αργολίδας. Το πρόβλημα επιτάθηκε μετά από έρευνα που διενεργήθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής στον χώρο που μεταφέρονταν τα απορρίμματα του δήμου, ο οποίος πλέον αδυνατεί να εφαρμόσει την λύση που μέχρι τώρα είχε εξεύρει. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης αναγνώρισε ότι η κατάσταση με τα απορρίμματα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά προβληματική, σημείωσε όμως ότι στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο η Περιφέρεια δεν έχει τη δυνατότητα να συνδράμει, καθώς η υλοποίηση της κεντρικής διαχείρισης δεν αναμένεται πριν το επόμενο καλοκαίρι. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι οι διαδικασίες για την κεντρική διαχείριση θα προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου όσο το δυνατόν συντομότερο να αρθεί το αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα με τα απορρίμματα στην Περιφέρεια.

Αγώνας Ζωής για την μικρή μας Μιχαέλα -Την Κυριακή ΟΛΟΙ στο γήπεδο της Κοιλάδας




Αγωνία για τη μικρή Μιχαέλα που νοσηλεύεται από την Δευτέρα 28/10 στη
μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων η «Αγία Σοφία».
Πώς συνέβη το τροχαίο – σοκ στην Αργολίδα

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ)

Κρανίδι, 7.11.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην περιοχή μας, και συγκεκριμένα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση ΓΑΛΑΞΙΑΣ που δραστηριοποιείται στην θέση Τζέμι Κρανιδίου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια φιλοξενούνται 450 άτομα, υπό την ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Να σημειώσουμε ότι, κατά πάγια τακτική, ο Δήμος Ερμιονίδας δεν ενημερώνεται από κάποια Υπηρεσία, Φορέα ή Οργανισμό, ούτε τίθεται θέμα συναίνεσής του ή μη για την φιλοξενία, καθώς η επιλογή χρήσης της ξενοδοχειακής μονάδας δεν θεωρείται δομή ανοικτού τύπου (π.χ. σκηνές σε δημόσιο χώρο) και αφού παρέχονται εντός της μονάδας με έξοδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, πλήρεις υπηρεσίες και όλα τα απαραίτητα τα οποία ορίζονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις. 
Σε όλο το προηγούμενο διάστημα, παρότι φιλοξενήθηκαν διαδοχικά περισσότερα από 2000 άτομα, κυρίως οικογένειες πολλές από τις οποίες ήταν μονογονεϊκές με μεγάλο αριθμό παιδιών μικρής ηλικίας , δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα εγκληματικότητας ή διατάραξης της κοινωνικής μας ζωής.

Ο Δήμος Ερμιονίδας και οι δημότες μας δείχνουν υψηλό δείγμα ανθρωπιστικής ευθύνης και φιλοξενίας, δέχονται το εθνικό βάρος που τους αναλογεί στην διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.
Για την διαχείριση της φιλοξενίας, ζητάμε από την πολιτεία την ενίσχυση του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος το οποίο είναι διαχρονικά υποστελεχωμένο, την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου που καλείται να καλύψει και αυτόν τον επιπλέον πληθυσμό με επάρκεια .
 Καλούμε τους δημότες μας, να προσεγγίσουν το θέμα με σύνεση και στις πραγματικές του διαστάσεις, όπως έγινε και στο παρελθόν, και να μην λαμβάνουν υπόψιν φήμες και διαδόσεις.
Ο Δήμος Ερμιονίδας παρακολουθεί προσεκτικά το θέμα και θα ενημερώνει υπεύθυνα τους δημότες, εάν συντρέχει λόγος.
Δηλώνουμε ότι είμαστε αρνητικοί και δεν θα δεχτούμε επιπλέον αριθμό προσφύγων – μεταναστών στην επικράτεια του Δήμου μας, καθώς έχουμε υπερκαλύψει το ποσοστό 2,8% που μας αναλογεί με βάση τον μόνιμο πληθυσμό του.
Θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω επιβάρυνσης του Δήμου Ερμιονίδας στην διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.


Γραφείο Δημάρχου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΦΩΣΤΙΝΗ –ΠΟΥΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΜΑΔΟ


Προς :
κ. Δήμαρχο Ερμιονίδας,
κ. Πρόεδρο Δ.Σ.,
κ. & κα. Αντιδημάρχους Ερμιονίδας,
Προέδρους Συμβουλίων Κοινοτήτων
ΦΩΣΤΙΝΗ - ΠΟΥΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
της ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Θέμα : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΦΩΣΤΙΝΗ –ΠΟΥΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΜΑΔΟ (ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 8664/5.11.2019)
Κύριε Αντιδήμαρχε,
Χαίρομαι που μου δίνετε την ευκαιρία να απαντήσω στην επιστολή σας, η οποία όχι μόνο δεν εκφράζει πολιτική θέση και βούληση, που θα ενδιέφερε τους δημότες για την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των απορριμμάτων αλλά μεταφέρετε το πρόβλημα προβαίνοντας σε προσωπικές επιθέσεις.
Παρόλο που δεν ήθελα να πέσω στο επίπεδο σας γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου και σέβομαι την θεσμική μου θέση σαν Δημοτική Σύμβουλος, είμαι όμως υποχρεωμένη να σας πω ότι ειδικά εσείς είστε ο τελευταίος που θα μπορούσε να μιλήσει.
Απορία της πλειοψηφίας των δημοτών είναι πως επιλεχθήκατε στην θέση του Αντιδημάρχου καθαριότητας; Μήπως λόγω εμπειρίας μιας και :
- - Είσαστε από τους δημιουργούς νέων χωματερών κατά τις προηγούμενες θητείες σας;

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα..Ανεστάλη η ισχύς των αδειοδοτήσεων λειτουργίας στο Πράσινο σημείο στο Κρανίδι

Επιστροφή στα φοντανάκια;
Γιατί όπως μας ενημερώνει ο  Ιχνηλάτης
Η δημοτική αρχή αναμενεται να τοποθετηθεί σύμφωνα με τα  νέα δεδόμενα που προκύπτουν μετα την αποφαση της Περιφέρειας.
Να σημειώσουμε οτι τόσο το Πράσινο σημείο ,όσο και ο Δήμος Ερμιονίδας είχαν δεχτεί αρεκτά  πρόστιμα για παραβάσεις των 'ορων λειτουργίας.

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%A6%CE%98%CE%967%CE%9B1-7%CE%9C%CE%97
H Eταιρεία έχει το δικαίωμα προσφυγής στα αρμόδια όργανα  αν και στην απόφαση αναφερεται οτι δεν επιθυμεί πλέον τη συνεχιση λειτουργίας της εγκαταστασης Αρα στην ουσία ανατρέπεται ο  τρέχων σχεδιασμός και πρέπει να βρεθεί νεος τρόπος εναπόθεσης των συλλεγομένων απορριμμάτων

Kilada Hills: Η νέα πρωτεύουσα της Ερμιονίδας.

320 επαύλεις. 100 βίλλες. 28 κατοικίες σε συνολική επιφάνεια 178 στρεμμάτων.  Υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 30 000 τ.μ. Όλα αυτά, μαζί και με το γήπεδο γκολφ σε μια περίκλειστη έκταση 2000 στρεμμάτων. 600 εργαζόμενοι κατά τη λειτουργία του όλου συγκροτήματος. Όντως πολύ μεγάλη επένδυση 420 εκατομμυρίων ευρώ.

Αλλά τι μπορεί να σημαίνει για τον τόπο μας, τους δημότες και τον Δήμο μας;

1). Το καλοκαίρι, με πληρότητα Ιούλιο - Αύγουστο 100% πρέπει το συγκρότημα, μαζί με τους εργαζόμενους, να ξεπερνά τους 4000 κατοίκους! Άρα πολύ μεγαλύτερο από το Κρανίδι. Άρα το συγκρότημα, ως εκ του μεγέθους και της οικονομικής του ζωής, θα έχει λόγο για την ευρύτερη περιοχή θέλουμε δε θέλουμε. Τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς θα είναι κάτοικοι, αφού θα αγοράσουν βίλλες και επαύλεις εντός του συγκροτήματος. Τουλάχιστον το 1/4 των μονίμων κατοίκων της Ερμιονίδας άμεσα ή έμμεσα θα δεθεί οικονομικά με το συγκρότημα. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τα Μεταλλεία Μποδοσάκη στο μέγιστο της δραστηριότητάς των.

2). Η βρώμα λίγο έξω από το συγκρότημα, εκεί που χρόνια πετάγαμε τα λύματα και τους κατσίγαλους είναι ανυπόφορη. Με άλλα λόγια δεν είναι εύκολο να κατοικηθεί το νέο συγκρότημα. Προφανώς θα εξαλειφθεί, σε συνεργασία συγκροτήματος και Δήμου μας.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΗΝ 8η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ



Γ.Γεωργόπουλος: Η ανάπτυξη της Ερμιονίδας δεν έρχεται με μια φωτογραφία μέσα από τις επιβλητικές αίθουσες του Υπουργείου


Την Παρασκευή 01.11.2019 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για την υπογραφή της πρώτης άδειας δόμησης του έργου «KILADA HILLS» από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Γιάννης Γεωργόπουλος ενημερώθηκε από το γραφείο του Υπουργού την Πέμπτη 31.10.2019 πως την επόμενη ημέρα ο Υπουργός Ανάπτυξης θα υπογράψει ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ της μεγάλης επένδυσης για το έργο «KILADA HILLS», η οποία έχει υπογραφεί και έχει πάρει αριθμό ΦΕΚ χρόνια πριν, και προσκλήθηκε να παρευρεθεί.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Παρέμβαση της Δημοτικής Συμβούλου Ερμιονίδας Φωστίνη Κέλλης, για τα χύδην απορρίμματα στο Πορτοχέλι, στη Νέα Δημοτική αρχή

Θέμα : "ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΥΔΗΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ"
Ως Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας, με μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι ενώ βαδίζουμε στον 3ο μήνα της θητείας της Νέας Δημοτικής Αρχής, σε πολλά σημεία του Δήμου και κυρίως στην περιοχή του Πορτοχελίου, τα απορρίμματα που βρίσκονται εκτός κάδων, δεν έχουν μαζευτεί όλο αυτό το διάστημα.
Τέτοιες εικόνες δεν έχουν υπάρξει ποτέ κατά το παρελθόν, την περίοδο του χειμώνα. Ο Δήμος διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό εργατικού προσωπικού, χειριστές, οδηγούς, όταν τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, έχουν φύγει οι παραθεριστές και έχει μειωθεί κατά 70% ο πληθυσμός στην περιοχή μας.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
                                                                            ΕΡΜΙΟΝΗ                                                                            4/11/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς
τις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται κάδους για υλικά κατεδαφίσεων
τους επαγγελματίες οικοδόμους  και
τους Δημότες της Ερμιόνης

Παρακαλούμε όπως, απευθύνεστε  στην Κοινότητα Ερμιόνης για την παραχώρηση του χώρου, προκειμένου να τοποθετήσετε κάδο για οικοδομικά υλικά κατεδαφίσεων, σύμφωνα με τον Κανονισμό καθαριότητας που ψηφίστηκε  με την 273/2014 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΣΗΦ  ΓΑΝΩΣΗΣ

Έτσι ξημερώσαμε σήμερα


στην Ερμιόνη.

Γιάννης Γκιόλας για τη γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι


                                                    4-11 -2019



                                                           
                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        «XΡEIAZETAI ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ  ΣΤΗΝ 8η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ».

Στην κατάμεστη Πλατεία του Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου, γιορτάστηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η 8η γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, που έγινε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.
Η γιορτή ξεκίνησε με ομιλίες και χαιρετισμούς, του Δημάρχου Ερμιονίδας, των Βουλευτών του Νομού Αργολίδας και του Αντιπεριφερειάρχη .

Γιορτή Ελιάς 2019 (8η) Στο Κρανίδι Αργολίδας


Πηγή Ιχνηλάτες

Eθελοντισμός (λαογραφικό,Αλληλεγύη,Π.Ο.Φούρνων  κλπ  σε όλο του το ευγενικό μεγαλείο.,απουσία παραγωγών και επιχειρήσεων του χώρου της ελιάς. (εκτός 2 εξαιρέσεων) ,αρκετός κόσμος ,οι βουλευτές του νομού και οι τρείς,το υπέροχο χορευτικό του Δήμου Ερμιονίδας,οι πρόσκοποι μας που έδωσαν μια ;eέντονη νεανική νότα στο χώρο,Εξαρτάται τι θέλουμε...Αν θέλουμε μια τοπική γιορτή ,μεταξύ μας,είμαστε σε σωστό δρόμο.αν θέλουμε μια γιορτή που πραγματικά θα προωθήσει το τοπικό μας  χρυσάφι θέλει άλλες σκέψεις,άλλο budget ,  ίσως άλλο σχεδιασμό.Aλλά αν απέχουν οι παραγωγοί του τοπικού μας θησαυρού τι να κανουν οι εθελοντές.και ο Δήμος.Αν δεν νοιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν τουλαχιστον την φυσική τους παρουσία .και κατι έστω συμβολικά σε αυτή τη γιορτή ..πως θα πάμε παραπέρα.αναρωτιέμαι .Αξίζει μια μέρα στάσης στο μάζεμα.δεν χαθηκε ο κόσμος Κυριακή είναι .
Θ.Δ ."I"

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

ΔΗ. ΣΥ. ΕΡ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΦΥΡΗΣ "Αδειοδοτήθηκε και ξεκινά η κατασκευή του γκολφ και του τουριστικού θέρετρου "Killada Hills"


Δελτίο τύπου


Η επένδυση άνω των 400 εκατομμυρίων που εξασφαλίζει 600 νέες θέσεις εργασίας και 800 θέσεις απασχόλησης εργαζομένων κατά την διάρκεια των οικοδομικών εργασιών. Πρόκειται για μια επένδυση ξεχωριστής στρατηγικής σημασίας για τον τουρισμό όπως ανέφερε ο Υπουργός Αναπτυξηςκ. Άδωνης Γεωργιάδης λέγοντας μεταξύ άλλων: "Είναι η πρώτη υπογραφή οικοδομικής άδειας με τον νόμο περί Στρατηγικών Επενδύσεων, εδώ και 9 χρόνια. Ένα έργο υψηλής Τουριστικής αξίας 410.000.000€ που είχε κολλήσει και που το προχωρήσαμε άμεσα".