Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Στις 30 Μαρτίου 2020, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας και δημοτικός σύμβουλος, κος Αποστόλου Παναγιώτης, κατέθεσε ηλεκτρονικά, έγγραφη διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ κ. Τσεγκή Γεώργιο κοινοποιούμενη και προς τον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη, σχετικά με τη μη λειτουργία του ταμείου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.  από τις 17/3 /2020 και με τη μη ύπαρξη σχετικής ανακοίνωσης για το διάστημα 24/3-30/3 που εξακολουθούσε να μη λειτουργεί, γεγονότα που οδήγησαν πολλούς συνδημότες μας στην επικοινωνία τους μαζί μας για έκφραση παραπόνων για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Σήμερα κατόπιν της ανωτέρω παρέμβασης του κ. Αποστόλου, η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ ανακοίνωσε ότι το ταμείο της επιχείρησης θα παραμείνει κλειστό επ' αόριστον λόγω της πανδημίας ιού covid -19.
Χαιρόμαστε που μετά την παρέμβαση αυτή αναγκάστηκε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας να βγάλει αυτή την ανακοίνωση, ώστε να ενημερωθούν επιτέλους οι συνδημότες μας και να μην ταλαιπωρούνται με τις άσκοπες μετακινήσεις τους προς τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ωστόσο όμως, οφείλουμε να πούμε τα εξής: Αν και οι ιθύνοντες της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ  έκαναν την ανακοίνωση τους περί μη λειτουργίας της επιχείρησης, ωστόσο δεν έδωσαν καμία απάντηση ως προς το βασικό θέμα της καταγγελίας μας που είναι η μη ύπαρξη δυνατότητας προς τους Δημότες να κάνουν διακανονισμό ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Η συγκεκριμένη κατηγορία συνδημοτών, που είναι μεγάλη σε αριθμό, λόγω και της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να πάνε σε τράπεζα να κάνουν διακανονισμό διότι οι ρυθμίσεις των λογαριασμών γίνονται μόνο στο ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Ως εκ τούτου θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου στο θέμα αυτό, ώστε να δοθεί μια λύση και να απεγκλωβιστούν οι συνδημότες μας που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Η πρόταση της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας προς τη Δημοτική Αρχή είναι η ακόλουθη: Άμεσα να επαναλειτουργήσει η Ταμειακή Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ έστω και κάποιες ώρες ανά ημέρα, για να εξυπηρετούνται μόνο οι συνδημότες που θέλουν να κάνουν διακανονισμό στους λογαριασμούς τους. Σε κάθε περίπτωση οι όροι επαναλειτουργίας της Ταμειακής Υπηρεσίας θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τις σχετικές Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου που είναι σε ισχύ για τη μη εξάπλωση του ιού covid -19.
Ευχόμαστε η Δημοτική Αρχή να κάνει άμεσα δεκτή την πρόταση μας μιας και μοναδικός σκοπός της παρέμβασης μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Γραφείο Τύπου Δη.Συ.Ερ.