Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Ερώτηση Ανδριανού προς Μηταράκη: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατάργησης της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας»




Ναύπλιο, 23 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ερώτηση Ανδριανού προς Μηταράκη: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατάργησης της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Ερμιονίδα και απομάκρυνσής της από την Αργολίδα.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Π. Μηταράκη με θέμα το χρονοδιάγραμμα κατάργησης της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Ερμιονίδα και απομάκρυνσής της από την Αργολίδα.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Μετά και τον εντοπισμό 153 κρουσμάτων προσβολής από τον νέο κορονοϊό μεταξύ των 470 φιλοξενούμενων προσφύγων και την επιτόπια επίσκεψή του στην Αργολίδα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είχε δηλώσει ότι η δομή φιλοξενίας που λειτουργεί στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Ερμιονίδα σχεδιάζεται να καταργηθεί.
Δεδομένης της εύλογης σχετικής ανησυχίας μεταξύ των κατοίκων, καθίσταται επιτακτική η ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος για την κατάργηση της εκεί δομής φιλοξενίας και τη μεταφορά της εκτός Αργολίδας.
Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.     Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση της εν λόγω δομής φιλοξενίας και τη μεταφορά της εκτός Αργολίδας, δεδομένου του ότι και ο ίδιος ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κατά την επίσκεψή του στην περιοχή διαπίστωσε την ακαταλληλότητά της».

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου σχετικά με την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων προστασίας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «Γαλαξίας» για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19

ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Κύριε Εισαγγελέα, την 21η Μαΐου 2020 έληξαν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, τα οποία εφαρμόζονταν από την 21η Απριλίου 2020 στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” με έδρα την Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, όταν στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας βρέθηκαν 153 κρούσματα με COVID-19 μετά από τεστ που διεξήχθησαν και στους 470 φιλοξενούμενους πρόσφυγες.
Εξ όσων γνωρίζω, από την 21η Απριλίου 2020  μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία επανεξέταση με τεστ για COVID-19 στους 470 φιλοξενούμενους πρόσφυγες στο ξενοδοχείο, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες εκκλήσεις μου προς όλες τις αρμόδιες αρχές.
Από το πρωί της 22ας Μαΐου 2020 και αφού έληξαν τα περιοριστικά μέτρα, οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες του ξενοδοχείου «Γαλαξίας» κυκλοφορούν ελεύθερα στις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, μη έχοντας καμία επίσημη ενημέρωση και εικόνα για το πώς εξελίσσεται η επιδημία και η μετάδοση του ιού μεταξύ τους.
Τις απογευματινές ώρες της 22ας Μαΐου 2020, πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης ότι βρέθηκε θετικό σε COVID-19 ένα ορφανό ανήλικο προσφυγόπουλο που φιλοξενείται στον εν λόγω κέντρο και το οποίο ελέγχθηκε μαζί με τον αδελφό του διότι επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως ο ιός παραμένει στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» και συνεχίζει να μεταδίδεται μεταξύ των φιλοξενουμένων προσφύγων.
Αντιλαμβάνεστε πως με την ελεύθερη μετακίνηση των φιλοξενουμένων προσφύγων υπάρχει τεράστιος κίνδυνος μετάδοσης του ιού στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίοι πλέον είναι ανάστατοι και εξαιρετικά ανήσυχοι.
Εφόσον δεν έχει εισακουστεί καμία εκ των συνεχόμενων εγγράφων εκκλήσεών μου προς τις αρμόδιες αρχές (35753587 08-05-2020, 3778 14-05-2020, 3898 19-05-2020 και 3946 20-05-2020 τις οποίες και σας επισυνάπτω), σας παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε άμεσα να εφαρμοστούν εκ νέου τα περιοριστικά μέτρα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας»,  να διεξαχθεί επανεξέταση με τεστ για COVID-19 στους 470 φιλοξενούμενους πρόσφυγες και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την άμεση απομάκρυνσή τους από το ξενοδοχείο “Γαλαξίας” και την οριστική μετακίνησή τους από την περιοχή μας, διότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία τεράστιος.
Με Τιμή 
Ο Δήμαρχος
 Ιωάννης Γεωργόπουλος

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Δελτίο Τύπου

Χθες  το απόγευμα  20/5/2020 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Επαγγελματιών Εστίασης και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο στον προαύλιο χώρο της Κοινότητας Ερμιόνης.
Παρέστη το σύνολο των επαγγελματιών, όπως και ο Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Ερμιόνης κ. Δημήτριος Παππάς, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας κ. Μαν. Φλωρής, ο Αντιδήμαρχος Ερμιόνης κ. Ιωσήφ Μερτύρης, η Αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Αγγελική Λούμη, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.
Μετά την σχετική ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κοινότητας για το θέμα της συνάντησης  “Ελάφρυνση Δημοτικών και Λιμενικών Τελών λόγω πανδημίας” ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ανέπτυξε τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα όλες τις δυνατότητες που ο Δήμος μας θα εξαντλήσει μέσα στα περιθώρια της νομοθεσίας ώστε οι καταστηματάρχες του χώρου να ωφεληθούν από τα μέτρα στήριξης
Επί πλέον ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε προσωπικές του ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών τις οποίες έχει δρομολογήσει για μία μεγαλύτερη στήριξη λόγω της καραντίνας της περιοχής μας που προκλήθηκε με  την δομή φιλοξενίας των προσφύγων – μεταναστών
Στη συνέχεια ο κ. Φλωρής  τοποθετήθηκε στην ίδια γραμμή με τον κ. Δήμαρχο  όσον αφορά τις παραχωρήσεις και τις ενοικιάσεις στην Χερσαία Ζώνη, ενημερώνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά τη την κοινή υπουργική απόφαση Εσωτερικών, Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας
Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Ερμιόνης  ενημέρωσε τους επαγγελματίες για τις προθέσεις της Λιμενικής Αρχής , ως προς την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην Χερσαία Ζώνη και ζήτησε την συνεργασία και την κατανόηση
Η  Αντιδήμαρχος κ. Λούμη  αναφέρθηκε στις πρώτες ενέργειες που προτίθεται να κάνει ο Δήμος ως προς την διαφήμιση του τουριστικού μας  προϊόντος

Στο Δημοτικό Κατάστημα Ερμιόνης χθες Τετάρτη 20.05.2020 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γ. Γεωργόπουλου με τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης

Κρανίδι, 21.05.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Δημοτικό Κατάστημα Ερμιόνης χθες Τετάρτη 20.05.2020 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γ. Γεωργόπουλου με τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης που εδρεύουν στην Κοινότητα Ερμιόνης με θέμα τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την επαναλειτουργία των καταστημάτων μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, καθώς και τις έως τώρα πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής επί του θέματος.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης κ. Ι. Μερτύρης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Α. Λούμη – Γιαννικοπούλου, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π. κ. Δ. Κουτούβαλης, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κ. Γ. Πιτσάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας κ. Ε. Φλωρής, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου  Κοινότητας Ερμιόνης κ. Ι. Γανώσης, με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Γ. Μέλλο, και ο Κοινοτικός Σύμβουλος Μ. Ασλάνης. Επίσης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δημάρχου παραβρέθηκε στη συνάντηση και ο Διοικητής του Λ/Τ Ερμιόνης κ. Δ. Παππάς.  
Ύστερα από διαλογική συζήτηση κατά την οποία οι επαγγελματίες έθεσαν αιτήματα σχετικά με την οικονομική ελάφρυνση, από τέλη φωτισμού, καθαριότητας, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων τα οποία εισάκουσε με κατανόηση ο Δήμαρχος και τους ανακοίνωσε τις προτάσεις που θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι αρμόδιο ώστε να αποφασίσει για τα ανωτέρω θέματα.
Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα κατανόησης και συνεννόησης.
Η Δημοτική Αρχή στέκεται πάντα στο πλευρό και των επαγγελματιών του τόπου μας.

Γραφείο Δημάρχου

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Βιβή Σκούρτη-Κωστής Σκούρτης: Δάκρυα αποχαιρετισμού και από εμάς στον Διαμαντή που φεύγει από κοντά μας



Δάκρυ γλυκό, δάκρυ πικρό,
δάκρυ μαλαματένιο,
δάκρυ ζωής,
και το 'πια εγώ,
δάκρυ κεχριμπαρένιο.
"Έτσι είναι η ζωή καλή μου... γλυκόπικρη"
 (είπε η γιαγιά χελώνα στη μικρή πεταλούδα)
Δάκρυα αποχαιρετισμού και από εμάς στον Διαμαντή που φεύγει από κοντά μας. Θείος αγαπημένος του Κωστή (αδελφός της γιαγιάς του), φίλος αγαπημένος δικός μου. Μαζί τραγουδήσαμε π αμπολές φορές, μαζί χορέψαμε, φιλοξενηθήκαμε στο εξοχικό τους, ήπιαμε το γλυκό κρασί της φιλίας.
Μαζί με τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τη Μαρίνα, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, δημοσιεύουμε το άρθρο του Κωστή από το 12ο Περιοδικό «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα», με τίτλο: «Ωραίο μου μπακάλικο». 

Αυτό το παραδοσιακό μπακάλικο δημιουργούσε με την παρουσία του Διαμαντή, το πηγαίο του χιούμορ και τη γλυκιά παρουσία της Μαρίνας προϋποθέσεις για επικοινωνία, επαφή, αναψυχή και ποιότητα ζωής όλης της γειτονιάς, αγαθά πολύτιμα που στις μέρες μας αν δεν έχουν πλέον χαθεί είναι τουλάχιστον δυσεύρετα.

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ: Αγαπητέ κυρ. Αντιδήμαρχε Ερμιονίδας

Αγαπητέ κυρ. Αντιδήμαρχε Ερμιονίδας και υπεύθυνε στον τομέα Καθαριότητας – Δημοτικού Φωτισμού και Δημοτικής Αγροτικής Οδοποιίας
κύριε Ιωάννη Τσαμαδέ,
Μετά το υπ αριθμ. 3734/13-5-2020 έγγραφο σας προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων είμαι υποχρεωμένος, παρότι καθημερινώς έχουμε προσωπική και τηλεφωνική επικοινωνία για τις συνέργειες και τα διάφορα θέματα που απασχολούν την Κοινότητα μας, ως προς τον τομέα σας, παρακάτω σας καταγράφω τις άμεσες προτεραιότητες και ανάγκες, τις οποίες εσείς θα μπορέσετε να ιεραρχήσετε και να προγραμματίσετε.
Όπως καλά γνωρίζετε ως έμπειρος Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος, ότι ο μεγαλύτερος τομέας δράσης κάθε Δήμου είναι ο δικός σας Τομέας, ο όποιος απαιτεί προσωπικό – χρόνο – χρήμα – εργαλεία – οχήματα – εξοπλισμό και καθημερινή απασχόληση και ενέργειες για 365 ημέρες το χρόνο από τις 7.οο τπ πρωί.
Απαιτεί σχεδιασμό – εποπτεία και συντονισμό.
Απαιτεί ο κάθε Αντιδήμαρχος του συγκεκριμένου τομέα για τον οποίο σας επέλεξε ο σημερινός μας Δήμαρχος και εσείς αποδεχτήκατε με μεγάλη προθυμία να θυσιάσει μεγάλο προσωπικό – οικογενειακό και επαγγελματικό χρόνο για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Δήμου μας και των Δημοτών μας.
Κύριε Αντιδήμαρχε η μέχρι τώρα συνεργασία μας ήταν και είναι προς την σωστή κατεύθυνση και καθημερινά τα αποτελέσματα βελτιώνονται με την συνεχή προσέλευση προσωπικού, τις επισκευές μηχανημάτων και οχημάτων αλλά και αγορές νέου εξοπλισμού σε οχήματα καθαριότητας και μηχανημάτων.

Βασίλης Γκάτσος:Έχουμε και λέμε:





1,3  δις ευρώ θα κοστίσει το όλο έργο τής κατασκευής Εθνικού οδικού δικτύου ευρωπαϊκών προδιαγραφών (όπως η Κορίνθου - Πατρών) στην Κρήτη.
1,5 δις ευρώ θα κοστίσουν η μεγάλη ηλεκτρική σύνδεση της Κρήτης με την Αττική, μαζί με τη μικρή μέσω Λακωνίας.
1.2 δις το Νέο Αεροδρόμιο στο Ηράκλειο.

Δηλαδή σε μία 5ετία για την Περιφέρεια Κρήτης θα διατεθούν 4 δις ευρώ, που μάλλον θα φτάσουν τελικά τα 5 δις. Και φυσικά για έπαινο είναι η Κρήτη.

Η δική μας Περιφέρεια Πελοποννήσου, την 5ετία που έρχεται, έχει σχεδιάσει κάτι εκτός από τον σταθμό Μεταφόρτωσης σύμμεικτων και προ-διαλεγμένων Ερμιονίδας;
Ήδη θα έπρεπε να είχαν αρχίσει 2 βασικά έργα. Ένας εθνικός δρόμος από Σπάρτη σε Μονεμβασιά με όριο ταχύτητας 120 - 130 χιλιόμετρα, και ένας όμοιός του που από Δερβενάκια, μέσω Μυκηνών, περνάει από Ναύπλιο και έρχεται Κρανίδι. Αυτός ο δρόμος θα φέρει την Ερμιονίδα σε απόσταση δύο ωρών από την Πρωτεύουσα και σε απόσταση μόλις μισής ώρας από το Ναύπλιο. Κακά τα ψέματα: Ο τουρισμός μας "δια ξηράς και δια θαλάσσης", για πολλά πολλά χρόνια θα στηρίζεται στην Πρωτεύουσα.
Αν προσέξουμε, η νέα Εθνική οδός της Κρήτης δεν ενώνει, ως είναι λογικό, μόνον τις 4 μεγάλες πόλεις της, από Άγιο Νικόλαο μέχρι Χανιά. Προεκτείνεται ανατολικά μέχρι Σητεία (Άγιος Νικόλαος - Σητεία = 50 χιλιόμετρα), αλλά και δυτικά, Χανιά - Κίσσαμος άλλα 30 χιλιόμετρα. Δηλαδή εξυπηρετεί κατά μήκος όλη την Κρήτη με συνολικό μήκος περίπου 300 χιλιόμετρα. Ανάλογο έργο είναι οι δύο εθνικοί δρόμοι που πρέπει να πάνε προς Μονεμβασιά και Ερμιονίδα. Το κόστος δεν είναι πάνω από 600 εκατομμύρια και για τους δύο. Αυτά είναι έργα πνοής και όχι τα σκουπίδια.
Χρειαζόμαστε επίσης φράγματα πέρα από τον Ανάβαλο. Η Ερμιονίδα χρειάζεται δύο φράγματα των 70 εκ. έκαστο και ορισμένα μικρότερα. Δηλαδή περί τα 150 εκ. ευρώ για Ανάβαλο και πλήρες δίκτυο διανομής σε όλη την Ερμιονίδα, συν άλλα 200 εκ. ευρώ σε φράγματα.
Αυτή η Ερμιονίδα έχει μέλλον αγροτικό, κτηνοτροφικό και τουριστικό. Άλλα τόσα χρήματα για νερό χρειάζονται από Άστρος μέχρι Μάνη.
Άρα, αν η Κρήτη με 4-5 δις αλλάζει σελίδα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλάζει σελίδες και όχι σελίδα, με 2 δις το πολύ. Πού θα τα βρει; Εκεί που τα βρήκε η Περιφέρεια Κρήτης.
Γι' αυτούς τους στόχους έχουμε την Περιφέρεια, γι' αυτούς τους στόχους έχουμε τον Δήμο Ερμιονίδας και όχι τις παλιές μας Κοινότητες.
Το τι λένε πρώην, νυν, τέως, Περιφερειάρχες, τοπικοί Βουλευτές, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες, ο ένας εναντίον ή και υπέρ του άλλου, τι επερωτούν και υπόσχονται αναμεταξύ τους, τι προηγούμενα έχουν μεταξύ τους, τι φιλοδοξίες επανεκλογής τους συντηρούν,  για το λαό και τους ανθρώπους του μόχθου, ο Μπαινάκης κι o Βγαινάκης.
Οι Κρητικοί θα δουν χιλιάδες συμπατριώτες τους να πιάνουν τα φτυάρια και τις μπουλντόζες για πάνω από 5 χρόνια. Αυτό θέλουμε και μεις στην ιστορική Πελοπόννησο. Είναι η μεγίστη τιμή για τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του 1821, από τον ξεσηκωμό του Μοριά, από τον ξεσηκωμό της Ερμιονίδας και των νησιών της. Με έργα τιμούμε και όχι με λόγια.

Βασίλης Γκάτσος

Προς τους επαγγελματίες εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος της Κοινότητας Ερμιόνης

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Προς τους επαγγελματίες   εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος  της Κοινότητας Ερμιόνης
Ενημερώνουμε τους επαγγελματίες εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος  της Κοινότητας Ερμιόνης ότι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος ανταποκρινόμενος στο αίτημα σας , σας   προσκαλεί με το υπ΄ αριθμ.  3908/19-5-2020 έγγραφο του την  Τετάρτη 20/5/2020 και ώρα 19.00 στον προαύλειο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος  σε συνάντηση για συζήτηση και ενημέρωση σχετικό με τα μέτρα στήριξης του Δήμου προς τους επαγγελματίες για την τρέχουσα περίοδο.
Επειδή δεν θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις , παρακαλούμε όπως ο κάθε επαγγελματίες  ενημερώσει και τους συναδέλφους του.
Σας περιμένουμε
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ

Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης: Ο Αγαπημένος μας Διαμαντής Πασχάλης , δεν είναι πια ανάμεσα μας.

Ανακοίνωση!
Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης θρηνεί σήμερα για μια μεγάλη απώλεια.
Ο Αγαπημένος μας Διαμαντής Πασχάλης , δεν είναι πια ανάμεσα μας.
Από τα ιδρυτικά μέλη του Μουσικού Συλλόγου , πάρα πολλά χρόνια μέλος της Χορωδίας, πρώην Αντιπρόεδρος του ΔΣ και υπεύθυνος του τομέα Αιμοδοσίας του Συλλόγου , έφυγε , αφήνοντας πίσω του ένα κενό δυσαναπλήρωτο. 
Πάντα χαμογελαστός, πάντα με τον γλυκό λόγο και την ψύχραιμη και σωστή γνώμη , στάθηκε δίπλα μας , καλός φίλος και συμπαραστάτης .
Ένας άνθρωπος ευαίσθητος και ευγενής, που μέχρι τελευταία στιγμή προσέφερε στο κοινωνικό σύνολο και στην αγαπημένη του Ερμιόνη
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγό του Μαρίνα και στα παιδιά του, Αγγελική, Ανάργυρο και Θάνο.
Φίλε Διαμαντή , θα μας λείψεις.



Το ΔΣ του ΜΣΕ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Η Κοινότητα Ερμιόνης ευχαριστεί για τις άμεσες ενέργειες στην περιοχή Κρόθι - Άγιος Γεράσιμος

Η Κοινότητα Ερμιόνης ευχαριστεί για τις άμεσες ενέργειες τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κυρ. Γεωργόπουλο και την Δημοτική Αρχή για την άμεση αποκατάσταση του Δημοτικού Φωτισμού στην περιοχή Κρόθι - Άγιος Γεράσιμος .
Την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί σε όλο το δίκτυο από τις κλοπές και την λεηλάτηση του .
Παράλληλα δε με την αλλαγή των φωτιστικών λαμπτήρων το φωτιστικό αποτέλεσμα είναι πλήρως ικανοποιητικό.
Την συγκεκριμένη περιοχή είχαμε επισκεφθεί μαζί με τον κυρ. Δήμαρχο προ 2 εβδομάδων, όπου καταγράψαμε διάφορες μικροεπεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στο οδόστρωμα - στα κατά μήκος του δρόμου   ανοιχτά φρεάτια του βιολογικού, τα οποία είναι επικίνδυνα για την Δημόσια υγεία αλλά και για σοβαρά ατυχήματα.
Καταγράφηκαν επίσης αρκετά αποξηραμένα πεύκα που κατέστρεψε η κάμπια και πρέπει να αφαιρεθούν όπως και άλλα θέματα  που αφορούν την γενική περιποίηση της εν λόγω περιοχής.
Η περιοχή του Αγίου Γερασίμου  - Μύλος Κρόθι και ολάκαιρη η διαδρομή κατά τις ημέρες της πανδημίας κατέστη πρώτης γραμμής προορισμός για τον  καθημερινό περίπατο των συμπολιτών μας και πολλών συνδημοτών μας που επέλεξαν τις φυσικές ομορφιές της πόλης μας. 
Η πανοραμική της θέα, η ηρεμία του προβάλλοντος, η μικρή έως ελάχιστη κίνηση τροχοφόρων λόγω της πανδημίας, ο αύλειος χώρος του Αγίου Γερασίμου έγιναν τόπος άσκησης - φιλικής - κοινωνικής - οικογενειακής συναναστροφής, όπου πολλοί συμπολίτες μας επανεκτίμησαν για μια ακόμη φορά τα αγαθά του φυσικού πλούτου της πόλης μας.
Αγαθά που η δύναμη του τοπίου και της φύσης προσφέρουν άπλετα σε όλους μας, μοναχικούς ή συντροφικούς χωρίς την αναγκαία παρέμβαση της οικονομικής δραστηριότητας και εκμετάλλευσης. 
Εκείνα τα αγαθά που πρέπει να παραδοθούν στις επόμενες γενιές ως πλούτος και παρακαταθήκη.
Αγαθά που η δύναμη του τοπίου και της φύσης επαναπροσδιορίστηκαν στις πραγματικές αξίες της καθημερινότητας μας και μας θωράκισαν για να ανταπεξέλθουμε την περιπέτεια της πανδημίας.
Ας ευχηθούμε οι θετικές συνήθειες και ένας ξεχασμένος τρόπος ζωής και διαχείρισης της καθημερινής μας ζωής να γίνουν η νέα πραγματικότητα και η περιοχή του Αγίου Γερασίμου - Κρόθι να γίνει τόπος κοινωνικής συναναστροφής - εξοχικής συνάντησης και ξεκούρασης για όλους τους συμπολίτες  και τους επισκέπτες μας.
Ο Δήμος μας σεβόμενος τα ανωτέρω, ας αρχίσει να μελετά χώρους  ήπιων παρεμβάσεων  για καλλιτεχνικές - πολιτιστικές - παραδοσιακές δραστηριότητες, που κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες η κοινωνία μας και ο τόπος μας γενικότερα έχει ανάγκη.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ 

Οδηγίες και ερωτηματολόγια επιβατών για τα ταξίδια με την ακτοπλοΐα


Στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19, οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν την επιβίβαση τους στο πλοίο να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο.
Ανάλογο ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν αντίστοιχα τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος, των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος – Ιταλίας).
Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς οι προορισμοί που είναι προσεγγίσιμοι οδικώς

   

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι υπό πρωτόγνωρες συνθήκες πλησιάζει ταυτόχρονα με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας στην Ελλάδα και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
   Η τουριστική περίοδος θα κυλήσει με διαφορετικούς όρους και πολλές αλλαγές, όπως φαίνεται, στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Όπως περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών Ε-Real Estates, πρωταγωνιστές αυτού του καλοκαιριού θα είναι οι προορισμοί που είναι προσεγγίσιμοι με αυτοκίνητο, όπως φαίνεται ήδη από την διαμόρφωση των τιμών των κατοικιών με εποχιακές-βραχυχρόνιες μισθώσεις. Οι τιμές των περιοχών αυτών είτε μένουν σταθερές σε αντίθεση με την γενικότερη τάση μειώσεων ή παρουσιάζουν αυξήσεις.

ΕΞΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ


"ΕΞΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

1η ιστορία: 
Κάποτε, όλοι οι χωρικοί αποφάσισαν να προσευχηθούν για να  βρέξει. Την ημέρα της προσευχής, όλοι οι άνθρωποι  συγκεντρώθηκαν, αλλά μόνον ένα αγόρι ήρθε με μια ομπρέλα. 
Αυτό είναι ΠΙΣΤΗ.

2η ιστορία: 
Όταν πετάμε τα μωρά στον αέρα, γελούν, επειδή ξέρουν, ότι θα τα πιάσουμε.  
Αυτό είναι ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

3η ιστορία: 
Κάθε βράδυ, πέφτουμε για ύπνο, χωρίς καμία βεβαιότητα, ότι, το επόμενο πρωϊ, θα είμαστε ζωντανοί, όμως εξακολουθούμε, να βάζουμε ξυπνητήρια, για να ξυπνήσουμε. 
Αυτό είναι ΕΛΠΙΔΑ.

4η ιστορία: Σχεδιάζουμε μεγάλα πράγματα, για το αύριο, παρά την μηδενική γνώση, που έχουμε, για το μέλλον. 
Αυτό είναι ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.

5η ιστορία: 
Βλέπουμε τον κόσμο να υποφέρει, αλλά, συνεχίζουμε να παντρευόμαστε και να γεννάμε παιδιά. 
Αυτό είναι ΑΓΑΠΗ. 

6η ιστορία: 
Στο πουκάμισο ενός υπερήλικα, ήταν γραμμένη η πρόταση: «Δεν είμαι 80 ετών. Είμαι ένα γλυκούλικο παιδάκι 16 ετών,  με 64 χρόνια εμπειρίας». Αυτή είναι ΣΤΑΣΗ (Νοοτροπία).

Να έχετε μια ευτυχισμένη ημέρα και ζήστε την ζωή σας, όπως οι έξι ιστορίες.

Γιώργος Φασιλής

Εμείς τι θα συνεισφέρουμε στον Πρωτογενή τομέα; Γαϊδουράγκαθα;


O βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας:
""Τον κομβικό ρόλο του "κοιμώμενου γίγαντα" της ελληνικής οικονομίας, του πρωτογενή τομέα, στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα συμβάλλει στην αναστροφή της οικονομικής ύφεσης, υπογραμμίζει ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με άρθρο του στην εφημερίδα "Agrenda", με τίτλο: "Ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να προσφέρει στην εθνική οικονομία πάνω από το 20% του Α.Ε.Π.".
Ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει ότι "ο πρωτογενής τομέας, με τη φυτική και ζωική παραγωγή, ανέρχεται σήμερα στα 11 δις ή 5,1% του Α.Ε.Π. Οι εξ αυτού προερχόμενες επιδοτήσεις υποστήριξης του εισοδήματος των γεωργών σε 2 δις ή 1% του Α.Ε.Π. και η μεταποίηση σε 12 δις ή 5,2% του Α.Ε.Π. Συνολικά δηλαδή 25 δις ή 11,3% του Α.Ε.Π. Το ποσοστό αυτό είναι μεν διπλάσιο από το μέσο όρο της Ε.Ε., αλλά σαν απόλυτο ποσό υστερεί σημαντικά από το αντίστοιχο ποσό των μεγάλων ανταγωνιστριών μεσογειακών χωρών όπως είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία. Ο στόχος των 40 δις στα επόμενα πέντε χρόνια, είναι απολύτως εφικτός ώστε τελικά η συνεισφορά στο Α.Ε.Π. να κυμαίνεται σταθερά πάνω από 20%".""
Ο Δήμος μας, η Περιφέρειά μας, αν δεν κάνω λάθος, είναι εκ της ΝΔ. Τι σχεδιάζουν και τι πράττουν για την Ερμιονίδα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον Πρωτογενή τομέα; Ο διπλασιασμός τής αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης σε 5 χρόνια, που κατά τον βουλευτή της ΝΔ είναι και στόχος της Παράταξης (και στόχος και επιδίωξη όλων μας), συγκινεί καθόλου τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχό μας; Γνωρίζουν ότι όταν ακόμη είχαμε υπόγεια νερά η Ερμιονίδα είχε 200 000 δέντρα εσπεριδοειδών, ήταν ονομαστή για τα μποστάνια της με ντομάτα, κολοκυθάκι, μελιτζάνες, πεπόνια; Θυμάται κανένας ότι το πρώιμο κολοκυθάκι και η ντομάτα από τα μποστάνια του Θερμησιού τροφοδοτούσαν κάποτε όλη την Αθήνα;
Αν στην 4ετία σας νερό άρδευσης και πόσιμο δεν έλθει με οποιοδήποτε τρόπο στην Ερμιονίδα, σημαίνει αποτυχία στα κύρια και σημαντικά, αποτυχία (αμαρτία κατά τους αρχαίους προγόνους μας) που ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Βασίλης Γκάτσος