Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Το Καταφύκι δεν είναι πίστα μοτοκρός..

Με έκπληξη την πρωτοχρονιά, στη βόλτα μας στο Καταφύκι, είδαμε ίχνη από ρόδες μηχανής σε όλο το μονοπάτι που βγάζει μέχρι τα Παπούλια.
  Χθες το απόγευμα που είμαστε ξανά στη γέφυρα, ένας δαιμονισμένος θόρυβος που αντανακλούσε σε όλο το φαράγγι και έκανε τα πουλιά να πεταχτούν τρομαγμένα, έδωσε απάντηση στην απορία μας..
 Δύο μηχανές μοτοκρός, διέσχιζαν το φαράγγι..
 Ερχόντουσαν από τα Παπούλια και βγήκαν προς τον κάμπο της Ερμιόνης.
 Κατανοούμε το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής για αγώνες, όμως το Καταφύκι δεν είναι πίστα για μοτοκρός.
 Είναι καταφύγιο πουλιών και άγριων ζώων και οφείλουμε να μη διαταράζουμε τον χώρο τους, αλλά να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε.
 Να θυμίσουμε στους  μοτοσυκλετιστές, ότι μετά από απόφαση του ΣτΕ 772/1992, το φαράγγι προστατεύεται ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και καταφύγιο άγριας ζωής.  Ας αφήσουμε και κάτι ανέπαφο!

  Εμείς θα κάνουμε ανάλογη  αίτηση -καταγγελία, στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ερμιόνης και θα κοινοποιηθεί στο  Δήμο Ερμιονίδας, περιμένοντας άμεση λύση.

Παλαιότερα αφιερώματα  για το Καταφύκι
Καταφύκι-καταφύγι

Η αίτηση-καταγγελία που καταθέσαμε σήμερα:
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Ερμιόνη 7-1-2011                                                                                                                 Προς
τον κο Ιωάννη Κρητσωτάκη
Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ερμιόνης

Κοινοποίηση
Κο Καμιζή, Δήμαρχο Ερμιονίδας
Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Ερμιόνης
Κύριε πρόεδρε,
Σας καταγγέλλουμε ότι το φαράγγι Καταφύκι, στο μονοπάτι από την Ερμιόνη έως τα Παπούλια, το διασχίζουν παράνομα μηχανές μοτοκρός.Όπως γνωρίζουμε , μετά από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, 772/1992, το φαράγγι προστατεύεται ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και καταφύγιο άγριας ζωής και μια τέτοια παράνομη δραστηριότητα διαταράσσει τον προστατευόμενο και πολύτιμο από φυσικής κληρονομιάς, χώρο.
Παρακαλούμε να επιληφτείτε του θέματος άμεσα.

Για την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ»
Γαρυφαλλιά Δέδε
Ρίνα Λουμουσιώτη
Αθηνά Μπουκουβάλα
Αγγελική Μαντζαβίνου
Βενετία Σχοινά
Κική Βεντουρή Σέρφα